שתף קטע נבחר

עובדים מושבתים בארה"ב יסייעו לתיירים

עובדים פדראליים בוושינגטון החליטו להתייצב מחוץ למוזיאונים הסגורים ולהדריך את התיירים המבולבלים בין האתרים הסגורים לפתוחים. בתוך כך, מנהיגי עסקים בארה"ב נפגשו עם אובמה והזהירו מהשלכות משבר התקציב

חלק מהעובדים הפדראליים השובתים החל מאתמול (ג'), בעקבות הפסקת הפעילות של הסוכנויות הממשלתיות, החליטו להתייצב מחוץ למוזיאונים הסגורים בוושינגטון הבירה ולכוון את התיירים אל האתרים הפתוחים.

 

 

מדריכי התיירים המחליפים, שיספקו שירות חינם, מתכננים להתאסף מחוץ למוזיאון הסמית'וניאן והמוזיאון להיסטוריה של הטבע, ולחלק עלונים שמסבירים אילו אתרים פתוחים ואילו סגורים.

 

"אני זוכר שבזמן הפסקת הפעילות של אמצע שנות ה-90, היו הרבה תיירים שלא קיבלו את ההודעה על סגירת הסימת'וניאן. הם תכננו טיול שלם סביבו והגיעו לדלתות סגורות", סיפר קארל גולדמן, מנהל ארגון מקומי של עובדי ציבור, "חשבנו שאנחנו יכולים לעזור במקום שיעזור לתיירים ולנו".

 

העובדים בעלי היוזמה ניסחו את "המדריך של העובדים הפדראליים לסגירה של וושינגטון הבירה", שנותן מידע על המצב של האתרים המרכזיים. אם סגירת הסוכנויות תימשך לזמן רב, הם שוקלים להוסיף מתנדבים במוזיאונים נוספים.

 

לדברי העובדים, מדובר בהזדמנות לשוחח עם אמריקנים המבקרים בבירה ועם תיירים זרים. "זה ייתן לנו הזדמנות להראות להם שעובדים פדראליים הם ממש כמו כל אחד אחר. הם מנסים לעשות את העבודה שלהם כמו שצריך ודואגים למשפחות שלהם", אמר גולדמן.

 

מנהיגי עולם העסקים מזהירים מההשלכות

בתוך כך, גורמים מובילים בעולם העסקים, ביניהם לויד בלנקפיין מנכ"ל בנק גולדמן זאקס, שנפגשו היום הנשיא ברק אובמה, הזהירו מהשלכות קשות, אם המחוקקים לא יצליחו להגדיל את תקרת החוב של ארה"ב ולמנוע השבתה ממושכת של הרשויות בארה"ב.

 

בלנקפיין אמר לכתבי התקשורת לאחר הפגישה, כי המנהלים הגיעו מהשקפות פוליטיות שונות אך הסכימו כולם למשבר התקציב בארה"ב עלולות להיות השלכות מסוכנות עבור הענף הפיננסי.

 

בכירי עולם העסקים ביקשו לגרום לוושינגטון להבין "את ההשלכות ארוכות הטווח של סגירה. אנחנו נמצאים כבר עכשו בהשלכות קצרות הטווח של סגירה", טענו.

 

רוב גופי הממשל האמריקני מושבתים החל מאתמול, לראשונה זה 17 שנה, לאחר שהסנאט (רוב דמוקרטי) ובית הנבחרים (רוב רפובליקני) לא הגיעו להסכמה בנוגע לחוק התקציב. הרפובליקנים התעקשו שלא לאשר תקצוב זמני, אלא אם הדמוקרטיים יסכימו לחסום תקציב לחוק שירותי הבריאות של אובמה, שזכה לכינוי "אובמה-קר". במגזר העסקי חוששים מכך שב-17 באוקטובר יגיע משרד האוצר האמריקני יגיע למגבלת ההלוואות שלו, הידועה בתור תקרת החוב, מה שעלול להכניס את ממשלת ארה"ב לחדלות פירעון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גבעת הקפיטול בוושינגטון
צילום: רויטרס
מומלצים