שתף קטע נבחר

לא יכולים לקנות בירה, וקורעים אתכם בגיטרה

בת 4 מתחרעת על איירון מיידן, בני 10 שהצליחו לסחוט מחמאות מחברי להקת מטאליקה ואפילו נציגות ישראלית: מצאנו באינטרנט משהו הרבה יותר מגניב מחתולים - ילדים עם דיסטורשן!

האינטרנט, איזו המצאה נפלאה. נסו לדמיין כמה מידע ומראות היו נחסכים מאיתנו אם לא היתה לנו הרשת. וכמובן, לא היתה לנו גישה אינסופית וחופשית למוזיקה. יש משהו אדיר בלצפות בביצועים מוזיקליים שמרגשים אותנו. החיוך משתלט על הפנים, והלב דופק.

 

ראיתי ילדים מנגנים ()
ראיתי ילדים מנגנים

לעיתים, מרגש עוד יותר לצפות באלה שצלחו את המשימה בגיל כל כך צעיר, לפעמים אפילו בעשור הראשון של חייהם. ידענו זאת קודם כמובן - מדי פעם הבליחה כותרת בעיתון על איזה גאון מוזיקלי בן שש שמנגן את כל הסונטות של בטהובן בעיניים עצומות, למשל. אבל הרשת, וכמובן youtube, מביאה איתה עוד ועוד ביצועים מוזיקליים של ילדים בהם אפשר להתגאות - ולהיות בטוחים שישנה תקווה גדולה לדורות הבאים.

 

בחודשים האחרונים התקווה הזו הגיעה מאיתנו, הישראלים. במסגרת הטרנד של ילדים מוכשרים ומגניבים ברשת, שמנגנים ונשמעים טוב יותר ממבוגרים רבים, הגיעו הסרטונים של בית הספר למוזיקה "ארטיק" הממוקם ביהוד. הבית הספר שמעביר סדנאות ייחודיות לתלמידים צעירים ובין היתר אמון על תוכנית שנקראת "בית ספר לרוק", הפיץ בחודשים האחרונים שני קליפים מפוארים של תלמידיו בפעולה. הראשון היה ביצוע של תזמורת רוקיסטית עצומה לשיר "Freedom" האהוב של ג'ורג' מייקל.

 

ארטיק בטעם ג'ורג' מייקל

 

זמן לא רב אחר כך הגיע ביצוע מרשים עוד יותר ל-"I Knew You Were Trouble" של טיילור סוויפט. הקליפ הפך ללהיט ברשת וזכה עד היום ל-1.6 מיליון צפיות. מלבד הביצועים המרשימים עצמם, מה שגדול עוד יותר בביצועים מבית היוצר של ארטיק הוא שלכולם יש מקום.

 

כל כך הרבה מתופפים, גיטריסטים, זמרים ועוד ים של כלי נגינה, בנות ובנים שכל אחד מהם תורם לשיר שנרקח שם. משימה מאוד קשה עבור מנהל בית הספר עמית דרייזן, שגם אמון על ניצוח הביצועים, אבל היא נראית כל כך מהנה עבור הילדים והצעירים, ונשאר רק להתמוגג מהכישרון וההישג.

 

 ארטיק עושים טיילור סוויפט

 

כמובן שאנחנו לא המצאנו את הגלגל, למרות שאנחנו מגלגלים אותו בהצלחה רבה. מעבר לים קיים מוסד מוזיקלי קטן תחת ניצוחו של אהרון אוקיף, מוזיקאי מוכשר וצעיר שהחליט לפתוח בתוכנית מוזיקלית לא שגרתית לילדים במדינת אוהיו שבארצות הברית.

 

המוסד המוזיקלי הפך ללהיט ויראלי כאשר התלמידים הקטנים בו מגישים עוד ועוד ביצועים לשירי רוק ומטאל בעיבודים לא צפויים ומרשימים. בשבועות האחרונים, עלה לרשת ביצוע של החברים לשיר "46 & 2" של להקת "Tool" האמריקנית.

 

הביצוע של "46 & 2"

  

שימו לב ליכולות האדירות של הילדים המנגנים, אם כי יותר מכולם כובשת שם הילדה-זמרת. בסרטון היא נראית כסטריאוטיפ הגמור של ילדה תמימה אמריקנית, אולי כזו שאפילו אוהבת לשחק בבובות ברבי. אבל כשהיא ניגשת למיקרופון, היא שרה בקולה הילדותי מילים כל כך כבדות ועוצמתיות (כמו רוב הטקסטים של "Tool") - הפעם על החיפוש שלנו כבני אדם אחר עצמנו, על הזיכרונות הקשים שלנו מן העבר, והתמודדות שלנו בעולם אפל ומאוד לא פשוט. לצפות ולהצטמרר.

 

המשיכה של ילדים וצעירים אל מוזיקת רועשת וכבדה היא מובנת. ההקשבה לה ונגינתה משחררות הרבה אנרגיות ואמוציות, ומספקות תחושה של ייחודיות. אין תחושה שדומה לישיבה מאחורי התופים או נטילת הגיטרה החשמלית - וההשתוללות שמגיעה בעקבות זאת. זו גם כנראה הסיבה שישנם כל כך הרבה ילדים וילדות שחורכים את כלי הנגינה ושרים בכל הכוח אל מול המצלמה.

 

קחו למשל את "Gauchos de Acero", שלישיית אחים מארגנטינה שהוקמה לפני כשמונה שנים וברגע שהביצועים שלהם הגיעו לרשת, הם הפכו ללהיט גדול. האחים משוגעים על מוזיקת מטאל, וכבר בגיל צעיר מאוד ידעו לבצע את השירים שהם הכי אוהבים של "מטאליקה" ו"איירון מיידן". הם גם הגיעו לטלוויזיה בארגנטינה בעקבות הסרטונים המשעשעים והמרגשים.

 

הלהקה הארגנטינאית מבצעת עם האחיינית שלהם את איירון מיידן

 

אולי הסרטון הגדול מכולם הוא זה בוא נראים שלושת האחים הפיצקעלך בחדר בבית משפחתם, מבצעים את "The Trooper" של "איירון מיידן". אבל יותר משלושתם, גונבת את ההצגה האחיינית בת הארבע שלהם, שתופסת את המיקרופון ומציגה הופעה שלא הייתה מביישת את גדולי זמרי המטאל העולמי. אלו הכישרונות שאנחנו צריכים בעולם.

 

ובעוד שאותם ילדים ואחרים קורעים את הכלים עם ביצועים ללהקות שהם הכי אוהבים, יש גם כאלה שפונים לחומר המקורי. שחורטים על דגלם את התואר "רוק סטארים" עוד לפני כיתה ז'. הנה למשל אחת התופעות המוזיקליות המעניינות ביותר שקיימות היום בניו-יורק. קוראים להם "Unlocking The Truth", שלושה ילדים בני 12 שכבר הפכו לשם דבר בעקבות ההופעות שלהם ברחבי העיר, שם הם מעמידים מגברים גדולים, מערכת תופים ודופקים חזק את השירים שכתבו בעצמם.

 

 Unlocking the Truth קורעים את רחובות ניו יורק

 

מדובר בשלישיית חברים מוכשרת, מלאה בכישרון, וכנראה גם בקצת כעס. בדף הפייסבוק שלהם צברו המון לייקים, תוכניות הטלוויזיה המקומיות מחזרות ובאחרונה מגזין SPIN הקדיש כתבה ענקית לשלישייה מברוקלין, שלא דופקת חשבון לאף אחד. "אל תדאגו להם", כתב העיתונאי שראיין אותם, "זה אנחנו אלה שצריכים להדביק את הקצב".

  

ולסיום, קבלו את "The Mini Band", תרתי משמע. להקה שכבר זמן מה עשתה שמות ברחבי האינטרנט בשל הכישרון והנכונות של כל חבריה - ילדים בולטים וייחודיים בנוף המוזיקלי - ללכת עד הסוף.

 

The Mini Band - Find The Time

 

מלבד היותם להיט אינטרנטי (ובצדק, תודו שאי אפשר לעמוד בפניהם), הגיע הרגע בו ארבעת חברי להקת מטאליקה צפו באולפן שלהם בלהקה הקטנה מבצעת את שירם המפורסם, "Enter Sandman". המקרה תועד, וצעקות התלהבות היו בשיאן באולפן. חברי הלהקה פנו למצלמה ואמרו לחברים כמה הם קוּלים, וכמה הם - מטאליקה! - ירצו לחמם אותם, יום אחד בעתיד.

  

אבל מעבר להופעה על הבמה עם השיר של מטאליקה - והתגובה המקסימה של המבצעים המקוריים - הרבה יותר מדהים דווקא להתמקד בחומרים המקוריים של הלהקה הצעירה. שימו לב לקליפ האדיר הזה לשיר שלהם "Find The Time". ניתן רק לקוות שיותר להקות של מבוגרים יאמצו גישה דומה. אם כך אכן יהיה - התקווה לאנושות הושבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים