שתף קטע נבחר

אחרי 90 שנה - שוב חובשים חיג'אב בטורקיה

במסגרת "סל הדמוקרטיה" של ארדואן בוטל האיסור לחבוש כיסוי ראש מוסלמי בעבודה ובמוסדות הציבור. "תמה תקופה חשוכה", התגאה ראש הממשלה. הדתיים מרוצים, והחילונים חוששים כי המדינה מקדמת אג'נדה איסלאמיסטית

לפני כמעט 90 שנה אסרה הרפובליקה הטורקית, שהוקמה ב-1923, על חבישת כיסוי ראש מוסלמי במקומות ציבוריים. היום (ג'), כחלק מההקלות של המשטר לאזרחיו, האיסור בוטל.

 

עוד חדשות בעולם:

בריטניה מחזרת: "שוקלים שגרירות באיראן"

האיחוד מציע: פטרול נגד מהגרים בים התיכון  

 

על רקע "סל הדמוקרטיזציה" במדינה, הודיע ראש הממשלה רג'פ טאיפ ארדואן כי "האיסור שגרם לסבל רב להורי הצעירים בוטל, עם התיקון לתקנות ההופעה במקומות העבודה". ארדואן הוסיף: "תקופה חשוכה הגיעה לסופה, אך אני רוצה לחזור ולהדגיש שאנחנו לא מציעים פריבילגיות לאף אחד. להפך, אנחנו סוף סוף מכירים בזכות האמונה, עבור אלו שקופחו מכך במשך שנים".

מתנגדיו טוענים שהוא מקדם אג'נדה איסלאמיסטית. ארדואן (צילום: AP) (צילום: AP)
מתנגדיו טוענים שהוא מקדם אג'נדה איסלאמיסטית. ארדואן(צילום: AP)

ספייה אודמיר, מורה מוסלמית, סיפרה כי הקהילה הדתית "שמחה וגאה מאוד מהרגולציה". לדבריה, "התיקון מגיע מאוחר מדי, אך אנחנו עדיין שמחים מאוד".

 

בראיון לרויטרס סיפרה אודמיר כי חוותה על בשרה את היחס הנוקשה לדת, במיוחד בסוף שנות ה-90'. "לפי התקנה הישנה, אם את לובשת כיסוי ראש את צריכה לקבל אזהרה ונזיפה בתוך פרק זמן מסוים", סיפרה.

 

המורה הוסיפה: "אי אפשר היה לעשות שום דבר, ואפילו לא שואלים אותנו, אותי ואת חברותיי, שנסביר את עצמנו. אנחנו מקבלים מכתב, נזיפה וקנס כספי. כולם באים אחד אחר השני",

 

החברה החילונית מודאגת מהמהלך, ורואה בכך ניסיון של הממשלה לקדם אג'נדה איסלאמיסטית. איקנור קוקבלגיט, תושבת איסטנבול,

סיפרה: "זה לא טוב. אני מתקשה לדמיין שוטר אזרחי לובש כיסוי ראש. זו לא ההחלטה הנכונה ואני לא מסכימה איתה בכלל".  

 

הוויכוח סביב הנושא הוא אחד ממוקדי הסכסוך בין הדתיים לחילוניים בטורקיה. תומכיו השמרנים של ארדואן אמרו כי הוא מתקן עוול ומחזיר את חופש הדת והביטוי לרוב המוסלמי במדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"תמה תקופה חשוכה". ארדואן
צילום: AP
מומלצים