שתף קטע נבחר

מפעל עוף הנגב: השוחטים חסמו את הכניסה

העובדים, שלא קיבלו את משכורת חודש ספטמבר, הפגינו מחוץ לשערי המפעל. טוענים: פוטרנו מכיוון שסירבנו לחתום על חוזה העסקה חדש מול חברה קבלנית, הכולל ויתור על חובות עבר. המפעל: מי שרוצה לחזור - עבודתו מובטחת

שוחטים במפעל עוף הנגב באופקים חסמו הבוקר (א') את הכניסה אליו, לאחר שלא קיבלו את משכורת חודש ספטמבר. בנוסף טוענים העובדים כי פוטרו, מכיוון שסירבו לדרישת החברה לחתום על חוזה העסקה חדש מול חברה קבלנית, הכולל ויתור על חובות עבר כלפיהם מצד החברה הקודמת שהעסיקה אותם.

 

 

במפעל, שבשליטת קבוצת א.ת (אמבר-תנובה) ומספק מדי יום כמה עשרות אלפי עופות לתנובה, עובדים כ-60 שוחטים ומשגיחים, שהתאגדו לפני מספר חודשים בארגון "כוח לעובדים". לטענתם, החברה הקבלנית שדרכה הועסקו עד לאחרונה, "אגודת השוחטים", מחזיקה כלפיהם בחובות עתק בשל אי הפרשות סוציאליות כראוי. 

 

יו"ר ועד העובדים של השוחטים והמשגיחים במפעל, רפאל שריקי, סיפר ל-ynet כי הנהלת המפעל החליטה לפני כחודש להתקשר עם חברה קבלנית אחרת בשם "אגודת זבח", שדרשה מהעובדים כתנאי לקבלתם לעבודה, לחתום על חוזה שבו יוותרו על חובות העבר. 

 

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 

העובדים, שסירבו למהלך, הכריזו על סכסוך עבודה, בתמיכתו של רב העיר נתיבות, פנחס כהן, המפקח על הכשרות במפעל. לדבריהם, ביום חמישי האחרון הודיעה הנהלת המפעל לרב המשחטה, כי אין צורך שהעובדים יגיעו לעבודה ושהם יביאו צוות עובדי קבלן חלופיים במקומם.

 

"כבר ביום חמישי מנעו את כניסתנו למפעל", מספר שריקי. "גם ביום שישי לא נתנו לנו להיכנס בהתחלה, ואחר כך התירו זאת אבל גם לקחו את העופות למשחטה אחרת. היום שוב הגענו אבל הביאו מאבטחים, אז נשארנו מחוץ למפעל ואנחנו מתפללים לטוב". שריקי מציין כי חלק ניכר מן העובדים החלופיים נעתר לבקשת הוועד ולא התייצב לעבודה.

 

"סלע המחלוקת הוא חובות העבר ועד שזה לא יתברר – שלא יכפו עלינו לחתום על חוזה עם קבלן חדש", הוסיף. "יש לנו משגיח שלא יכול לצאת לפנסיה, כי אם נחתום על החוזה הוא יאבד את הכל. יש פה עובדים מביתר עילית, בית שמש, בני ברק ואשדוד, שיוצאים מהבית בארבע בבוקר, מגיעים בחמש ורבע למשחטה כדי שיוכלו להתפלל ומתחילים לעבוד בשש וחצי. זו עבודה קשה פיזית אך אנו שמחים שאנו עושים אותה למרות הקשיים, כי אנו יודעים שאנחנו מאכילים את עם ישראל באוכל כשר".


 (צילום: כוח לעובדים) (צילום: כוח לעובדים)
(צילום: כוח לעובדים)

 

דובר כוח לעובדים, יניב בר אילן, ציין כי כלל תעשיית העוף בישראל נסמכת על שחיטה כשרה וכי על פי ההערכות, בענף מועסקים כ-500 שוחטים, ב-6 חברות מרכזיות. "העובדים והקבלן הקודם היו במסלול הידברות דרך משרד הכלכלה על תשלום החובות לעובדים. החברה גדעה את התהליך והודיעה לקבלן על הפסקת שירותיו מחשש שחלק מהחוב יושת עליהם. העובדים לא מוכנים לוותר על חובות עבר שמעסיקם הקודם חייב להם, אז הקבלן מנסה להביא עובדים אחרים במקומם".

 

תגובות

מקבוצת א.ת.המפעילה את המשחטה, נמסר כי המפעל החליט להפסיק את ההתקשורת מול "אגודת השוחטים", לאחר שהתברר כי היא לא מעניקה לעובדים את התנאים הסוציאלים כראוי. הוא הוסיף כי הם דרשו מהחברה החדשה להעסיק את כל העובדים ובאותו השכר, אבל אמר כי על העובדים לתבוע את הפיצוי מהחברה הקודמת.

 

"העובדים צריכים לתבוע את הזכויות שלהם מהמעסיק הקודם", נמסר. "המפעל העביר את כל הכספים ועשה את כל מה שנדרש. ביום חמישי הצגנו את הקבלן החדש ואמרנו שכל עובד שרוצה לעבוד תחתיו, מוזמן להגיע. העובדים אמרו שהם לא מוכנים לעבוד איתו והשביתו את העבודה. מכיוון שכך החלטנו לחזור היום לעבודה ולהביא מאבטחים, כדי שאי אפשר יהיה להשבית את העבודה. מי שרוצה לחזור לעבודה - עבודתו מובטחת". 

 

יהודה כהן, מנכ"ל "אגודת השוחטים" מסר בתגובה: "אגודת השוחטים ניהלה מו"מ עם א.ת לחתימת הסכם המסדיר את זכויות העובדים ומבטיח הפרשת כל התנאים הסוציאליים. במקביל ניהלה האגודה מו"מ עם העובדים להסדרת כל זכויותיהם, אולם העובדים, בגיבוי א.ת, בחרו לא להמשיך להיות מועסקים על ידי אגודת השוחטים.

 

"מתן השרות למשחטה על ידי האגודה הופסק והעבודים המשיכו לעבוד באותו המקום כעובדי תנובה. מרגע שהעובדים במשחטה אינם עובדי אגודת השוחטים, היו כל המגעים בבין העובדים לבין תנובה בלבד ואגודת השוחטים אינה קשורה לסכסוכים שפרצו לאחר שהפסיקה לתת את שירותי השחיטה במקום.

 

"על מנת לשלם לעובדים את המגיע להם בדגן התקופה בה הועסקו על ידי אגודת השוחטים, הוציאה האגודה לתנובה חשבון עיסקה. בלשב זה תנובה טרם שילמה לאגודת השוחטים עבור שירותי השחיטה בחודש ספטמבר. ברגע שתנובה תפרע את החשבון תשלם האגודה לעובדים את שכרם כולל ההפרשות לזכויות סוציאליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
העובדים במפעל עוף הנגב
צילום: הרצל יוסף
מומלצים