שתף קטע נבחר

חיזבאללה: לכדנו עוף דורס שריגל לישראל

רשת אל-מנאר של הארגון דיווחה שציידים חובבים תפסו עיט שעל גבו ובגופו נמצאו שני משדרים שעליהם כיתוב הקושר אותו לאוניברסיטת תל אביב. רשות הטבע והגנים: העיט בקע בכרמל ושוחרר לטבע לפני שנתיים

רשת אל-מנאר של חיזבאללה פרסמה ביממה האחרונה תמונות של עיט שנתפס בעיירה עשקות באזור הר הלבנון ועליו הושתלו לכאורה משדרים ועליהם הכיתוב ISRAEL. הוא נתפס על ידי ציידים חובבים, ועל פי הדיווח הוצמד לרגלו גוף נחושת שעליו כיתובים המעידים על קשר לאוניברסיטת תל אביב. ברשות הטבע והגנים ציינו כי העיט בקע בשמורת החי-בר והוא שוחרר לטבע לפני כשנתיים.

 

בעלי חיים מרגלים כתבות נוספות ב-ynet:

 

חריטת ISRAEL על הרגל? ()
חריטת ISRAEL על הרגל?

משדר על גב העיט ()
משדר על גב העיט

 

עוד נטען שהעיט נשא משדר חיצוני על גבו ובתוך גופו הושתל משדר פנימי. באל-מנאר ציינו שסוג ריגול כזה מצד ישראל אינו חדש, ושבשנים האחרונות נתפסו בסעודיה, בטורקיה ובמצרים עופות שהתברר שהושתלו בהם מכשירי האזנה ישראליים.

 

בספטמבר דיווח "הדיילי המייל" הבריטי שתושב מצרים לכד חסידה לבנה בחשד שהיא נושאת על גבה מכשיר ריגול מתוחכם. על פי הדיווח הוא הביא את החסידה לתחנת המשטרה בעיר קנה (Qena), הממוקמת כ-450 ק"מ דרומית לקהיר.

 

"העיט בקע בחי-בר כרמל"

ברשות הטבע והגנים בדקו לבקשת ynet את מספר הטבעת שהוצמדה לרגלו של העוף הדורס. מסתבר כי מדובר בעיט ניצי, אחד מהעופות הדורסים הנדירים ביותר בישראל המצוי בסכנת הכחדה. לפי אוהד הצופה, אקולוג העופות הראשי ברשות הטבע והגנים, מדובר בפרט שבקע בחי-בר כרמל באביב 2011 ושוחרר לטבע בדצמבר לפני כשנתיים.

 

"הפרט נשא משדר רדיו זעיר ובצילום רואים שהוא כבר מחליף נוצות זנב לבוגר ויכול להיות שהיה כבר מתרבה באביב 2014 עם הגעה לבגרות מינית", אמר הצופה.  

 

בשנים האחרונות הוקם גרעין רבייה על ידי רשות הטבע והגנים במסגרת פרויקט "פורשים כנף" בשיתוף של חברת החשמל, החברה להגנת הטבע ורשות הטבע והגנים. מטרת הפרויקט היא לשקם את אוכלוסיית העיט הניצי בחבל הים התיכוני של ישראל. כיום נותרו בטבע פחות מ-20 זוגות

מקננים בארץ. בעולם מוערך מספרם במספר אלפים בלבד.

 

אחד האיומים המרכזיים של העופות הדורסים במהלך נדידתם הוא ירי. אזור לבנון נחשב לאחד מנתיבי הנדידה המרכזיים של ציפורים נודדות, בהן ציפורי שיר ועופוות דורסים.

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בממדי הציד הבלתי חוקי שפוגע בכמויות גדולות של ציפורים, בהם גם מינים נדירים כמו העיט הניצי, וזאת על אף איסור בציד שחוקק בלבנון ב-1995, אך כמעט ולא נאכף. העיטים סובלים בשנים האחרונות מירידה במספרם עקב התחשמלות, הרעלות ושימוש בחומרי הדברה, הרעלות עופרת שמקורן באכילת עופות דורסים שנורו על ידי ציידים וציד. כמו כן, קנים רבים נחמסים על ידי האדם למטרות סחר וגידול פרטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים