שתף קטע נבחר

צילום: טל שחר
אורי קופר

הגיע הזמן לשופט המצלמה / טור

אין צורך לעצור את המשחק פעמים רבות כדי להוסיף צדק בכדורגל. שופט נוסף שיופקד על המצלמות יכול להיות הפתרון הטוב ביותר למניעת מקרים כמו שער הרפאים של שטפן קיסלינג

לכדורגל ולפוטבול אמריקני יש בדיוק אותו שם, אבל בדרך כלל מי שאוהב את אחד מענפי הספורט האלה מלא בטענות כלפי הענף האחר. הטענה העיקרית מהצד הראשון היא שהמשחק נעצר כל הזמן.

 

 

הערב בליגת העל:

  

יש הרבה הפסקות, מלא פרסומות, הרבה רגעים שנראים (בעיקר למי שלא בקיא בעניינים) מתים. מהצד השני, ולפעמים למי שגדל על כדורגל, כמונו, קשה להבין את זה. כל אמריקני יספר לכם שכדורגל הוא בעייתי, כי יש בו אי-צדק נוראי.

 

שחקני הופניים. לא היתה סיבה שירגישו מקופחים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שחקני הופניים. לא היתה סיבה שירגישו מקופחים(צילום: AFP)

 

אנחנו התרגלנו, לחוסר הצדק הזה, שהפך לחלק מהמשחק. ברור לנו שיש טעויות שיפוט, שלפעמים שחקן מקבל אדום סתם, שיש או שאין אופסייד

כשהמציאות דווקא הפוכה, שהיתה נגיעת יד ברחבה למרות שמדובר בכתף, שצריך להיות קרן ולא כדור שוער, שנשרק פנדל למרות שהעבירה היתה מחוץ ל-16.

 

אפילו, וזה מדהים, התרגלנו לאין/יש שער למרות שהכדור עבר/לא-עבר את הקו. ואז מגיע שער רפאים (מצחיק לקרוא לזה שער) כמו של שטפן קיסלינג מלברקוזן ואתה פתאום חושב שזה קצת מטופש שהתרגלנו לזה.

 

השער של למפארד במונדיאל 2010. עד מתי? (צילום: GettyImages Image Bank) (צילום: GettyImages Image Bank)
השער של למפארד במונדיאל 2010. עד מתי?(צילום: GettyImages Image Bank)

 

אי אפשר להפוך את הכדורגל למשחק של עצירות – זה ברור לכולם – אבל כן אפשר ללמוד משהו מהפוטבול האמריקני במקרה הזה. למרות שהמשחק נעצר פעמים רבות גם כך, החליטו לפני שנתיים ראשי ה-NFL לשנות את אחד החוקים. אז, וגם היום, היתה למאמן זכות לערער על החלטה של השופטים ולשלוח אותם למצלמות. התוספת היתה שכל מהלכי ההבקעות, אלה ששווים נקודות, עוברות בדיקה אוטומטית. אין צורך לערער.

 

העסק מתנהל בצורה פשוטה. יש שופט נוסף שאחראי רק להתבונן במצלמות (עדיף משופטי הרחבה שנכנסו בכדורגל) ובכל טצ'דאון או שער שדה הוא מיד מעיף מבט.

 

השער של הרסט במונדיאל 66'. מילא אז, אבל עם הטכנולוגיה המודרנית? (צילום: Getty Images imagebank) (צילום: Getty Images imagebank)
השער של הרסט במונדיאל 66'. מילא אז, אבל עם הטכנולוגיה המודרנית?(צילום: Getty Images imagebank)

 

אם יש משהו שנוי במחלוקת, רק אז הוא מסמן לשופט הראשי לבוא לראות. זה יכול להיות מצוין גם בכדורגל. המשחק לא ייעצר, אלא רק כשיש מחלוקת אמיתית

ומשהו מהותי לבדוק – כדור שנכנס או לא נכנס, פנדל או לא פנדל.

 

השופט הראשי עובד כרגיל ושורק את מה שהוא רואה, אבל אם טעה – ורק אם רואים במצלמה שאולי טעה, ורואים זאת מיידית - שופט המצלמה אחראי לקרוא לו.

 

לצאת עם הרגשה של קיפוח זה אולי חלק ממה שמרכיב אוהדי כדורגל, אבל גם לקיפוח יש דרגות. העובדה שחור ברשת סידרה ללברקוזן שלוש נקודות יכולה בסופו של דבר להכריע, למשל, מי תשחק בליגת האלופות בעונה הבאה.

 

טעויות כאלה, שהביאו לאישור או פסילה של שערים שלא בצדק, שינו את הדינמיקה של הטורנירים הגדולים ביותר שיש (יד האלוהים; למפארד מול גרמניה). הגיע הזמן להכניס למשחק את שופט המצלמה. כי למרות שהתרגלנו, זה לא אומר שכדאי לחיות עם זה בשקט.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GettyImages
שטפן קיסלינג
צילום: GettyImages
אריה מליניאק
מומלצים