שתף קטע נבחר

זכאית לשלום בית גם אם בעלה רוצה להתגרש

בית הדין הרבני הגדול הפך החלטה של האזורי, וקבע כי בעל שביקש להתגרש מאשתו יחוייב להישאר בזוגיות: "לאישה זכות שהבעל יחזור ויחיה עמה בשלום בית ולאישה כל הזכויות הנובעות מכך"

 

בני זוג הנשואים שנים רבות מאוד, עומדים במרכזה של פסיקה רבנית שנויה במחלוקת - המגדירה מחדש את גבולות החירות האישית. זאת, לאחר שנקבע כי נדחתה בקשת בעל לגירושין, למרות שבין בני הזוג נפערה תהום שראשיתה בכך שהבעל בגד ושיקר לאשתו.

 

 

משגילתה האישה את דבר בגידותיו ועימתה אותו עם הראיות, הוא הודה שחטא, ביקש סליחה ומחילה, והם שבו לחיות כבעבר. אלא שבחלוף השנים חזר לסורו ולחיקן של נשים אחרות, והאישה שכרה שוב חוקר פרטי שאימת את חשדותיה שהוא בוגד בה.

 

הנישואים לא ייגמרו, למרות שהאהבה כן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הנישואים לא ייגמרו, למרות שהאהבה כן(צילום: shutterstock)

 

הבעל הכחיש שיש לו קשרים רומנטיים עם נשים אחרות וטען שהוא מקיים עימן קשרי ידידות בלבד. הוא האשים את אשתו בכך שחוסר האמון הבוטה מצידה ערער את שלום הבית וגרם לו לדרוש גירושין.

 

בית הדין הרבני האזורי דן בתביעת הגירושין, והפנה את בני הזוג ליועצת נישואין. זו כתבה חוות דעת בה היא מציעה לבני הזוג להתגרש. ביה"ד קיבל את ההמלצה.

 

אלא שהאישה, שאינה בקו הבריאות ולטענתה מצבה אף מחמיר, ערערה לבית הדין הרבני הגדול וביקשה שבעלה יחזור הביתה לאלתר. זה השיב בתגובה כי אשתו לא מסוגלת להעניק לו את החום והאהבה שהוא זקוק להם.

 

לדבריו, הוא איש מבוגר ולא בריא, שמבקש לחיות את שארית חייו בחברות ובזוגיות אוהבת - ולא במסגרת פורמלית שאין בה דבר עבורו. האישה טענה בתגובה שאין מניעה שיחזרו לחיות יחד, כפי שחיו עד כה.

 

אין לבעל על מה להתלונן

לאחר עיון בטענות הצדדים, דייני בית הדין הרבני הגדול, הרב ישראל שחור, הרב יעקב זמיר והרב שמואל גורטלר, קבעו שאין בטענות הבעל כדי לגרוע מזכותה של האישה לשלום בית.

 

לדבריהם, לאחר שהתברר שלבעל קשרים עם נשים אחרות, האישה דרשה ממנו שיפסיק את הקשר עמן והוא סירב. לכן אין לו זכות להתלונן על כך שאשתו לא מתייחסת אליו בכבוד ובאהבה הראויים. לסיכום, קבעו כי לאישה הזכות שהבעל יחזור ויחיה עמה בשלום בית.

 

פרשנות: זו לא כפייה לזוגיות

בפסק הדין נקבע כי זכות האישה לשלום בית, עומדת גם במצב בו אין לאותו "שלום" כל סיכוי - הרי במקרה שלפנינו הבעל כלל לא רוצה לחיות איתה.

 

חשוב להבין כי הזכות לשלום בית אין משמעותה כפייה. משמעותה בפועל היא כי פסיקה זו, בצירוף סירובו של הבעל לחיות עמה, יהוו בסיס איתן לתביעות האישה בנושאי כתובה, מזונות ומדור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בגד באישתו - וחויב להישאר נשוי לה
צילום: shutterstock
מומלצים