שתף קטע נבחר

קהילת הצוענים מודאגת. אלפי פניות למריה

יותר מ-8,000 שיחות התקבלו בקשר לילדה בת ה-4 שנמצאה ביישוב צועני ביוון. היום יגיעו "הוריה" לבית המשפט ובקהילה הצוענית "רומה" מודאגים מהסטיגמה הנוספת שתודבק להם מלבד גנבים וקבצנים - סוחרים בילדים

איך פותרים תעלומה כמו מריה? יותר מ-8,000 שיחות התקבלו בימים האחרונים בארגון הצדקה היווני המשגיח על הילדה בת הארבע שנמצאה ביישוב צועני ליד פרסאלה במרכז יוון. כך דווח ברשת הבריטית BBC. בדיקות DNA גילו שהילדה, העונה לשם מריה, אינה בעלת קשר גנטי למי שהציגו עצמם כהוריה.

 

עוד חדשות בעולם:

הדלעת המופלאה: עיצוב תת-ימי, יידוי מקלע

כשהמלאכים בוכים: החיים בדאון-טאון L.A

 

אישה בת 40 וגבר בן 39 יופיעו היום (ב') בבית המשפט בחשד כי חטפו את הילדה וזייפו את זהותה. לפי ה-BBC, אחיו של החשוד אמר כי מריה ניתנה לאחיו ולזוגתו באופן חוקי אחרי לידתה. נשיא קהילת בני הרומה הצוענים, באביס דימטריו, ציין כי יחס הזוג לילדה היה טוב יותר מאשר יחסם לילדיהם הביולוגים והוסיף שמריה אהבה אותם.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
תושבי היישוב הצועני שבו נמצאה מריה (צילום: AP) (צילום: AP)
תושבי היישוב הצועני שבו נמצאה מריה(צילום: AP)
 

השלווה השוררת ביישוב של קהילת בני הרומה הופרעה בסוף השבוע האחרון, עם הדיווחים על חטיפת מריה. הרומה, חבורה של אזרחים עניים במדינה הסובלת ממשבר כלכלי עמוק, מנסים לחיות את חייהם בפרבר העיירה פראסלה על ידי מכירת פירות, שטיחים, שמיכות וסלים בשווקים המקומיים. לדבריהם הם נחשבים על ידי רבים כגנבים וכקבצנים.

 

כעת הם חוששים שתדבק בהם הסטיגמה כי הם סוחרים בילדים. דימטריו, נשיא הקהילה, מקווה שעם פרסום פרשת מריה לא תיווצר רתיעה מ-2,000 השייכים לרומה. "המקרה לא משליך על כולנו", אמר לכתב סוכנות הידיעות AP, קוסטס קנטוריס.

 

"בולגרים מעורבים בסחר בילדים, לא יוונים כמונו"

צוענים רבים נזהרים מתשומת הלב התקשורתית וחשים כעס רב על מה שהם מכנים - הזנחה מצד המדינה. לדבריהם, כל מה שהרשויות סיפקו להם הם בתים זמניים שהחליפו את אוהליהם, שבהם התגוררו במשך שמונה שנים.

 

תושבי הרומה מקפידים לציין שוב ושוב כי קהילתם לא מעורבת בחטיפות ילדים או בסחר בהם. "אנחנו יודעים שקיימים מקרים כאלה, אך בהם מעורבים בולגרים, לא יוונים כמונו. לא היו מקרי סחר בילדים כאן", התעקש דימיטריו. תושב אחר שחי עם בני הרומה, אך אינו חלק מהם, נטה גם הוא להגנת הזוג. "אין כאן מכירה או קנייה של ילדים. כולם כאן משפחה. אחרי האירוע המשטרה חיפשה אצל כולם, זה לא גזעני?", תהה קריסטוס ליופיס.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"המדינה הזניחה אותנו", ילדים ביישוב הצועני ליד העיירה פרסאלה (צילום: AP) (צילום: AP)
"המדינה הזניחה אותנו", ילדים ביישוב הצועני ליד העיירה פרסאלה(צילום: AP)

מפקד המחוז ואסיליס הלטסיס מסכים עם חלק מאמירותיהם. לדבריו, הרשויות גילו עשרות מקרים של סחר בילדים שבהם היו מעורבים בני הרומה הבולגרים שביוון. הוא הוסיף כי אנשים רבים מנצלים את מערכת רישום הלידה הקלוקלת כדי לרשום ילדים שאינם שלהם כדי לקבל קצבאות מהמדינה.

 

הזוג החשוד בחטיפת הילדה השתמש בכמה זהויות כדי לרשום 14 ילדים בשלוש ערים שונות. מתוך ה-14, רק ארבעה מהילדים זוהו, אמר הלטסיס. בדיקה של תאריכי הלידה של הילדה העלתה כי במקרה אחד, האישה ילדה תינוק כל ארבעה חודשים. בסך הכול קיבל הזוג בכל חודש קצבאות על סך 2,500 אירו

מהמדינה.

 

"אנחנו מתמודדים עם מקרה לא רגיל. בדרך כלל הורים מדווחים על היעלמותו של ילד ואנחנו מתחילים בחיפושים אחריו. במקרה זה, מצאנו את הילדה, ועכשיו אנחנו מחפשים את הוריה", סיפר מפקד המשטרה. "עד כה קיבלנו פניות מצרפת, פולין ואפילו ארצות הברית. אנו בודקים כל מקרה לגופו, כדי לראות אם יש התאמה בין הגילאים. בהמשך נערוך בדיקות DNA".

 

"בנקודה זו, איננו יכולים לומר כי מעורבת במקרה רשת של סחר בילדים, אך אנו בודקים את האפשרות", הוסיף. הוא ציין כי ישנם מקרים לא רשומים של זוגות יוונים חשוכי ילדים שקנו פעוטות מצוענים בולגרים עבור 15 אלף אירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"יחס הזוג למריה היה טוב יותר מאשר יחסם לילדיהם הביולוגים". הילדה מריה
צילום: רויטרס
מומלצים