האייפד החדש: "יפהפה ומהיר"
מהתרשמות ראשונית של אלה שנגעו בו, האייפד החדש הוא כל מה שהבטיחו שיהיה - קל, נח, מהיר מאוד ונראה מצוין
אפל הציגה שורה של מוצרים חדשים באירוע בסן פרנסיסקו אמש (ג') ובהם מערכת הפעלה חדשה וחינמית, מחשבים ניידים (מקבוקים), ומחשב נייח מפלצתי במיוחד (מק פרו) לעבודות גרפיות כבדות. אך גולת הכותרת שנשארה לסוף האירוע הייתה מהדורה חדשה לאייפדים - הטאבלטים של החברה. מה חשבו עליהם בעולם?
מה הוצג?
אפל הציגה את האייפד אייר שייצא בתחילת נובמבר ויימכר החל ב-500 דולר, ולצידו יימכר האייפד 2 הישן ב-400 דולר. יש באייר מעבד A7 בטכנולוגית
64 ביט, בדומה לאייפון 5S שהוצג לפני כחודש ולצידו מעבד M7 לעבד את תנועות המכשיר. הוא שוקל כ-453 גרם (פאונד אחד) ועביו 7.5 מילימטר. על פי קוק, זה הטאבלט הקל ביותר בגודל שלו (9.7 אינץ').
לצידו של האייפד אייר, הוצג אייפד מיני חדש (עם מסך רטינה) בגודל 7.9 אינץ' שייימכר תמורת החל מ-400 דולר. האייפד מיני הישן ימשיך להמכר ב-300 דולר בארצות הברית. לשני האייפדים רזולוציה גבוהה במיוחד של 2048X1536 פיקסלים.
ואיך הם?
כלי תקשורת שנכחו בהכרזה זכו לשחק עם המכשיר באולם. עדיין לא מדור בסקירה, ולרוב באירועים כאלה עיתונאים נדחפים בשביל לקבל כמה דקות על המכשיר, אז מדובר בהתרשמויות ראושוניות בלבד. אך הן בהחלט מספקות אינדקיציה למה יהיו הביקורות על המכשיר בשבועות הקרובים.
ב-IGN מחמיאים לכיווצו של האייפד אייר, ואמורים כי הוא אכן דק וקל באופן ניכר, כפי שהבטיחה אפל בהכרזה. הביקורת גם מציינת לטובה את צבע ה"אפור-חלל" של האייפד החדש. האייפד רץ חלק, אך באתר אמרו שלא הספיקו לבדוק לעומק את הביצועים של המעבד החדש.
ב-IGN החמיאו גם לאייפד מיני ולתצוגה המשודרגת שלו. יש לו רזולוציה זהה לאייפד הגדול וצפיפיות פיקסלים של 325ppi. "קשה להבחין בפיקסלים, והצבע נהדר כשצופים בתמונות". האייפד מיני החדש אמנם כבד יותר, אך בביקורת ציינו כי זה כמעט לא מורגש.עם זאת, צוין כי המחיר שעלה ל-400 דולר בהחלט משמעותי. כך או כך ב-IGN אמורים כי זה שדרוג ראוי לשני האייפדים.
ב-Engadget דווקא אומרים שלא שמים לב מיד להבדלים בין האייפד החדש לקודמו, למעט שני המיקרופונים בראש המכשיר. לגבי העובי - באתר הבחינו בו רק כאשר הצמידו את האייפד אייר לדם הקודם. אך גם בביקורת זו מתרשמים מאוד ממשקל הקל.
עוד מחמיאים למהירות של האייפד עם המעבד החדש (ניסו להפעיל את אפליקצית הווידאו iMovie) ולמראה הכללי שממשיך להיות יוקרתי, כפי שאפל דואגת שיהיה במוצריה מאז ומתמיד.
במאשבל מצטרפים ואומרים שהוא "יפהפה", ומציינים את ערימת האפליקציות שאפל תצרף למכשיר בחינם ובהם יישומים משרדיים ותוכנות לעריכת וידאו, תמונות ומוזיקה. באתר אומרים כי פחות מרגישים שהוא פחות דק מאשר את המשקל הקל שלו, ומציינים כי השם Air (אוויר) מתאר במדויק את החוויה. גם במאשאבל אומרים שנדרשת ביקורת יותר מעמיקה, אך מציינים שהוא מהיר מאוד ביישומים ובחיבור לרשת וכי הצליחו להוריד ספר "בשתי שניות".

