שתף קטע נבחר

ישראלי מהמשט לעזה שהורחק מהארץ רוצה לחזור לשהות עם אמו: "זו לא מדינה יהודית"

הישראלי לשעבר דרור פיילר מבקש מבית המשפט לבטל את צו ההרחקה מישראל שהוצא נגדו ולאפשר לו לשהות עם אמו החולה. "החלטה אדמיניסטרטיבית לא מתאימה למדינה דמוקרטית", אמר ל-ynet

הישראלי לשעבר דרור פיילר, שהורחק מהארץ בשל השתתפותו במשטים לעזה, עתר לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה לאפשר לו להיכנס לישראל ולשהות עם אמו החולה בת ה-90. פיילר: "אם אין כניסה לכל יהודי, זו לא מדינה יהודית".

 

פיילר, שעזב את המדינה בשנת 1973 וויתר על אזרחותו לצורך קבלת אזרחות שוודית, לקח בשנים האחרונות חלק בכמה משטים לכיוון עזה, בהם המשט המפורסם בהנהגת ארגון ה-IHH הטורקי בשנת 2010 שבו הפליגה גם ספינת המרמרה. בעקבות כך הוצא נגדו צו הרחקה לתקופה של עשר שנים מן הארץ.

 

בסוף השבוע הגישו פיילר ואמו בת ה-90 פנינה, שנמנת עם מקימי קיבוץ יד חנה, עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים. בעתירה הם טוענים כי צו ההרחקה אינו חוקי, וכי הוא מונע ממנו לבקר את אמו שנמצאת במצב רפואי קשה.

 

פיילר ואמו טוענים בבית המשפט כי משרד הפנים הרחיק אותו מהארץ בניגוד לחוק על סמך השתתפותו במשטים לעזה ולא על סמך שיקולים כמו סכנה לשלום הציבור, ביטחון המדינה או אפשרות שינסה לשהות בארץ באופן בלתי חוקי. "במשך שנים רבות ביקר העותר בישראל ולא נרשמו בעניינו בעיות כלשהן", נאמר בעתירה. "ההחלטה למנוע מהעותרת להתאחד עם בנה היחיד בישראל היא שרירותית, בלתי מידתית ובלתי סבירה לנוכח הפגיעה הקשה בזכותה החוקתית לכבוד ולחיי משפחה".

 

עוד חדשות ב-ynet:

אשקלון בקו האש במלחמה בין ארגוני הפשע

'ה-NSA עקבה אחר מטרות צבאיות ישראליות'

כלב הבריח דוב, המטייל שרד 3 חודשים ביער

 

בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד גבי לסקי, מפורט מצבה הרפואי הקשה של האם ונטען כי פיילר השתתף במשטים מתוך "דבקות במחאה בלתי-אלימה בלבד והובא בניגוד לרצונו אל תוך תחומי ישראל על ידי כוחות הביטחון, במסגרת השתלטותם על המשט מחוץ למימיה הטריטוריאליים של ישראל". כך נטען בעתירה גם כי פיילר הורחק מהארץ בעילה של כניסה שלא כחוק, אף על פי שהוא כלל לא התכוון להיכנס לישראל.

 

בעתירה נאמר כי כאשר פיילר ביקש לבטל את צו ההרחקה נגדו מישראל השיב לו משרד הפנים כי "פעל נגד מדינת ישראל" ועליו לשאת בתוצאה. פיילר ואמו פנו שוב ושוב וביקשו לשנות את הגזרה, ומשרד הפנים הודיע כי יבחן את הבקשה.

מבקש להיכנס לישראל. דרור פיילר על ספינה לעזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מבקש להיכנס לישראל. דרור פיילר על ספינה לעזה(צילום: AFP)

 

"הגדרת פעילות המחאה הלא-אלימה של העותר נגד מדיניות המצור על רצועת עזה כפעילות נגד המדינה היא מגמתית ופסולה. השתתפות במחאה פוליטית והשמעת ביקורת לגיטימית נגד מדיניות מסוימת, אף אם אינה לרוחו של המשיב, אסור שתשמש עילה להוצאת צווי הרחקה ו/או מניעת כניסה לפי החוק", מסכמת העתירה.

 

"מתנגד למדיניות, לא למדינה"

בשיחה עם ynet אמר פיילר: "אם עשיתי עבירה שיעמידו אותי לדין, החלטה אדמיניסטרטיבית לא מתאימה למדינה דמוקרטית. מדינה שלא יכולה להקשיב לביקורת על הפוליטיקה שלה מצבה חמור".

 

פיילר טען כי כמוהו יש רבים בארץ המתנגדים למדיניות של ישראל והדגיש כי ויתר על האזרחות הישראלית רק בגלל שזה היה התנאי לקבל אזרחות שוודיה. "אני מתנגד למדיניות ולא למדינה עצמה ואני מקווה שבית המשפט ייתן לי להיכנס. אם זו מדינת היהודים יש לאשר כניסה גם ליהודים שחושבים אחרת, אם לא כך פני הדברים שלא יגדירו את מדינת ישראל כמדינת היהודים".

 

עורכת דינו גבי לסקי: "נדמה כי משרד הפנים עושה שימוש לרעה בסמכותו למנוע כניסה מישראל תוך עשיית שימוש פוליטי בסמכות זאת כך שהוא מונע ממי שמבקרת את מדיניות המדינה לבקר את אמו בת ה-90".

 

פיילר עלה לכותרות בינואר 2004, כשצבי מזאל, שגריר ישראל בשבדיה דאז, חיבל במיצג "שלגיה וטירוף האמת" שהציג פיילר במוזיאון בסטוקהולם, שבמרכזו ניצבה תמונתה של המחבלת הנאדי ג'רדאת שביצעה את הפיגוע במסעדת מקסים בחיפה, שבו נרצחו 21 בני אדם.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים