שתף קטע נבחר

בשר זה שואה

אם תבקרו במשחטת זוגלובק, תוציאו משם את בעלי החיים ותכניסו תחתם יהודים - תגלו שהקמתם לתחייה את בירקנאו. ישראלים, פקחו את העיניים

נעשיתי טבעוני, ביום העצמאות האמריקני, 4 ביולי 1996, כשהכרתי בכך שיש לבעלי החיים זכות מולדת להיות חופשיים ומשוחררים לחלוטין מכל שליטה אנושית. התחלתי לשאול את עצמי מדוע נדרשו לי 25 שנה להבין את העובדה הבסיסית הזו. מי לימד אותי שבעלי החיים נמצאים בכדור הארץ כדי לשמש מזון? מי חינך אותי לראות בהם לא יותר מחפצים? מי דיכא את החמלה, האמפתיה והמצפון שלי? מי החדיר בי את דפוס החשיבה המרושע שבעלי החיים נועדו להיות מנוצלים על ידינו, שכך זה צריך להיות?

 

שאלות דומות שאלתי במסגרת ההרצאות שהעברתי במשך השנים, לפני יותר מ-60 אלף סטודנטים אוכלי בשר, חלב וביצים, ב-178 בתי ספר ב-30 מדינות בארצות הברית: "מי דיכא את החמלה שלכם, את האמפתיה ואת המצפון שלכם? מי שיקר לכם? מדוע אתם דבקים באלימות ומתרצים אותה בתירוצים חסרי תוחלת?".

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

הסתדרתי בחיים / אמיר בן ארי

בריחת מוחות - בין מיתוס למציאות / יאיר תמר

 

אם אתם אוכלים בעלי חיים או מוצרים מן החי, אתם מסבים כאב וסבל בכוונה תחילה ומזהמים את נפשותיכם בדמם של יצורים תמימים. כיצד הייתם מרגישים אילו תכנן מישהו את יום המתתכם עוד לפני שנולדתם? משום שזו בדיוק מציאות החיים בכדור הארץ לפרה, לחזיר, לתרנגולת, לתרנגול הודו, לכבש ולדג. הם לא נולדים בני חורין. הם נולדים להירצח, אף על פי שהחופש אמור להיות זכות מלידה. יש אף האומרים שהחופש הוא זכות מן האל, אך לא ייתכן שקיים אל שמסכים עם שעבוד, עינוי ורצח היצורים שברא. שכן אילו עשה כך, אזי לא היה אל כי אם שטן.

 

משום כך אני מצהיר: בית מטבחיים טוב הוא אך ורק בית מטבחיים ריק. אין דבר כזה בשר הומני, מוצרי חלב הומניים וביצים הומניות, כי שחיטה הומנית ועבדות הומנית לא ייתכנו, ממש כפי שלא ייתכנו אונס הומני, מחנות ריכוז הומניים ותאי גזים הומניים.

 

התחקיר במשחטת העופות של זוגלובק אינו צריך להפתיע איש. מה לדעתכם קורה לבעלי החיים בבתי המטבחיים? האם האמנתם שאלה מקומות שבעלי החיים זוכים בהם לפינוקים וליטופים אוהבים? בין שהקורבנות הם בעלי חיים ובין שהם יהודים, כל בתי המטבחיים רעים מיסודם, שכן הם מלאים בזעקות הנרצחים, בדם של חפים מפשע, בצחנה של שתן וצואה ובמבטים קרועים של פחד ואימה. העובדה שמפקד הגסטפו היינריך הימלר, מי שהגה את מנגנון תאי הגזים, היה לולן, קרי רוצח המוני של תרנגולות לפני שעבר לרצח המוני של בני אדם לא צריכה להפתיע איש, שכן למתעלל לא משנה זהות קורבנו, כל עוד יש לו קורבן לענות ולשלוט בו.

 

אם תבקרו במשחטת העופות של זוגלובק, תוציאו משם את בעלי החיים ותכניסו תחתם יהודים - תגלו שהקמתם לתחייה את בירקנאו. באותו אופן, אילו חזרתם אחורה בזמן והחלפתם את היהודים מבירקנאו בתרנגולות - זו עדיין הייתה שואה. במסע ההרצאות שלי בישראל בשנת 2012 הקרנתי סרטון וידאו בן חמש דקות שבו הוצגה שחיטה. בסופו שאלתי אלפי אנשים את אותה שאלה: אילו היו בעלי החיים בווידאו הזה כלבים או חתולים, הייתם נזעקים. למה? אילו היו אלה ילדים, הייתם צורחים עד השמיים, אך כשהקורבנות הם פרות ותרנגולות ודגים, פתאום לאיש לא אכפת. למה? כי אני ממש לא מבין: האם הבעיה היא מי שמומת בבית המטבחיים או שהבעיה היא בית המטבחיים עצמו? זהו "בית שטובחים בו", "בית ששוחטים בו", למה הוא בכלל קיים?! במיוחד במדינה שנשבעה "לעולם לא עוד". אז יש לי חדשות בשבילכם: שואת בעלי החיים התחוללה הרבה לפני השואה היהודית, במהלך השואה היהודית, והיא עדיין מתחוללת כיום. ישראל יכולה להיות אור לגויים, ולהפוך למדינה הראשונה בעולם שתחסל את מחנות ההשמדה האלו, אחת ולתמיד.

 

פקחו את העיניים, תושבי ישראל! הסירו את כיסוי העיניים והיו עדים לזוועות המתחוללות. אנחנו שולחים בעלי חיים לבתי מטבחיים באותן משאיות ששלחו את אחינו למחנות הריכוז. כדברי הסופר יצחק בשביס זינגר: "בעיני בעלי החיים, כל בני האדם הם נאצים וכל יום הוא טרבלינקה". בידינו הכוח להפסיק זאת. עברו לטבעונות.

 

עוד על מה שיורופסקי מכנה "שואת בעלי החיים", תוכלו ללמוד באתר www.adaptt.org. גארי יורופסקי, מרצה יהודי-אמריקני ופעיל זכויות בעלי חיים, יגיע בחודש הבא לישראל לסבב הרצאות בנושא היחס שבין בני האדם לבעלי החיים. כחלק מסבב ההרצאות שלו, הוזמן יורופסקי לדבר בכל האוניברסיטאות הגדולות בארץ. גולת הכותרת של הביקור תהיה בשני מפגשים מסקרנים שיקיים יחד עם ד"ר יובל נח הררי, מחבר רב המכר "קיצור תולדות האנושות". לצפייה בלוח הזמנים המלא של יורופסקי בישראל.

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאסימו ליאופרדי (Massimo Leopardi)
גארי יורופסקי
צילום: מאסימו ליאופרדי (Massimo Leopardi)
מומלצים