שתף קטע נבחר

בנגלדש: 153 חיילים שמרדו נידונו לעונש מוות

מאות לוחמים במשמר הגבול שמרדו בשנת 2009 כדי לשפר את שכרם ותנאי עבודתם קיבלו עונשים חמורים בגין רצח 74 בני אדם, בהם 57 חיילים. ארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת: "47 נאשמים מתו בכלא, רבים לא זכו לראות עו"ד"

בית משפט מיוחד בבנגלדש הטיל היום (יום ג') עונשי מוות על 153 בני אדם בשל מעורבותם במרד במטה משמר הגבול בשנת 2009. הנידונים למוות היו חלק ממאות אנשים שנאשמו ברצח של 74 בני אדם, בהם 57 אנשי צבא, ובהצתת מטה משמר הגבול.

 

עוד חדשות בעולם :

"10 שנים בכלא על 5 גרם קוקאין. זה לא שפוי"

החטופה מ"בית הזוועות": "תלה אותי כמו דג"

הודעה נדירה של צ' קוריאה: טבעה לנו צוללת

קונגו הכריזה: ניצחון מוחלט על מורדי ה-M23

 

בית המשפט בבירה דאקה גם גזר מאסרי עולם על 161 אזרחים נוספים, שלח לכלא 256 לתקופות של שלוש עד עשר שנים וזיכה 277 מעורבים. סך הכול עמדו לדין 846 בני אדם. ארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת גדולה על ההליך המשפטי, טענו שהוא לא אמין, ש-47 נאשמים מתו בבתי הסוהר ושלאסירים רבים לא הייתה גישה לעורכי דין.

 

אחד הנאשמים במשפט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחד הנאשמים במשפט(צילום: רויטרס)

יום לפני המרד ביקרה במטה משמר הגבול וקראה ללוחמים להיות ממושמעים. ראש הממשלה שייח חסינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יום לפני המרד ביקרה במטה משמר הגבול וקראה ללוחמים להיות ממושמעים. ראש הממשלה שייח חסינה(צילום: רויטרס)

"משפט של מאות בני אדם באולם בית משפט אחד, שם יש לנאשמים גישה מועטה אם בכלל לעורכי דין הוא עלבון לסטנדרטים של המשפט הבינלאומי", אמר ברד אדמס, מנהל סניף אסיה של ארגון Human Rights Watch בחודש שעבר.

 

"עונש מוות בגלל ההרג הנתעב של בנינו האמיצים"

"בית המשפט הודיע להם על עונש המוות בגלל ההרג הנתעב של בנינו האמיצים", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס התובע מושארף חוסיין קאג'ול. התקרית האלימה אירעה לפני ארבע שנים וטלטלה את הממשלה החדשה בזמנו של ראש הממשלה שייח חסינה. חסינה ביקרה יום לפני המרד במטה משמר הגבול וקראה ללוחמים להיות "ממושמעים יותר".

 

המרד במטה משמר הגבול תם לאחר 33 שעות אחרי שטנקים של הצבא נשלחו למקום. הלוחמים הסכימו להיכנע לאחר שהממשלה הבטיחה להם חסינות והסכימה לבחון את דרישותיהם לשיפור תנאי העסקתם.


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

המרד במטה משמר הגבול היווה מכה קשה לממשלתה החדשה של חסינה, שקיוותה להביא ליציבות שתמשוך משקיעים ותיתן תנופה למאמצי הפיתוח של המדינה. לבנגלדש, מדינה ענייה בדרום אסיה בת יותר מ-140 מיליון תושבים, היסטוריה של הפיכות צבאיות (21 במספר) ורציחות פוליטיות. שניים מנשיאיה של המדינה נהרגו בהפיכות צבאיות, ומאז שהמדינה קיבלה את עצמאותה מפקיסטן ב-1971, אירעו בה 19 ניסיונות הפיכה כושלים.

 

אנשי משמר הגבול של בנגלדש, שבעבר נקראו "הרובאים הבנגלדשים", אמרו כי הם מרדו בגלל דרישתם להשוות את שכרם לזה של מפקדיהם, להציבם במשימות של האו"ם, לתת להם הטבות נדיבות יותר ומתקנים טובים יותר.

 

המרד במטה משמר הגבול הבנגלדשי חשף מתיחות גדולה ביותר בין הממשלה לבין הצבא. בצבא זעמו על כך שראש הממשלה חסינה ניהלה משא ומתן עם המורדים במקום לאפשר לצבא לפרוץ פנימה לתוך מטה משמר הגבול הנצור.

 

מפקד משמר הגבול של בנגלדש, מייג'ור גנרל עזיז אחמד, אמר שהוא מרוצה מהתוצאה הסופית. "זה היה טבח ענקי. אנחנו שמחים שהצדק נעשה", הוא אמר. צוות ההגנה מסר כי יערער על החלטת השופט מד אקטארוזמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מאחורי הסורגים. כמה מהאסירים שנידונו לעונש מוות
צילום: AFP
מומלצים