שתף קטע נבחר

מחליף הילוך - שעון גלקסי גיר

הטרנד האחרון בשוק הסלולר, שעונים חכמים, הגיע גם לסמסונג בדמות ה"גיר" - שעון חכם שמתחבר לסמארטפון ומאפשר להוציא ולקבל שיחות ועוד הרבה מעבר. מה חשבנו עליו?

שעונים חכמים - אותם מכשירים המרחיבים את פעולת הסמארטפונים מכף היד אל פרק כף היד, החלו להופיע בשוק בשנים האחרונות מחברות שהוקמו במיוחד לכבודם כמו פבל, אך גם מענקיות כמו קוואלקום. לאחרונה חברת סמסונג הצטרפה לחגיגה עם הגלקסי Gear - שעון חכם המשמש כשלוחה מתוחכמת לסמארטפון של החברה. נכון לעכשיו יש רק סמארטפון אחד בשוק שאפשר לחבר לשעון והוא הגלקסי נוט 3, מכשיר יוצא דופן לכל הפחות. בעתיד השעון צפוי לעבוד גם עם הנוט 2 והגלקסי S4.

 

 

עיצוב

הגיר בנוי מגוף מתכתי מעוצב גוף מתכת שבמרכזו מסך מגע בגודל 1.63 אינץ' המגיב מעולה לכל פקודה, ואותו ניתן לראות גם בשמש חזקה. את תפקיד כפתור הבית משחק כפתור הכיבוי והדלקה. הרמקול מוסתר באבזם הרצועה כשישנים שני מיקרופונים נסתרים בפינות המכשיר. מבין השעונים החכמים, הוא אחד האלגנטיים ביותר, אך הוא עדיין פיזית גדול למדי. בעוד שבשוק יש שעונים רגילים שהם בעצמם גדולים, הם עדיין סימטריים. כאן המצלמה בולטת מתוך הרצועה, כשגוף השעון עצמו הוא בעובי של סנטימטר. התקדמות טובה לכיוון הנכון אבל זה עדיין לא יצירת אמנות.

 

מגוון צבעים לשעון אחד חתיך ()
מגוון צבעים לשעון אחד חתיך

 

מה בתפריט

לשעון יש מספר תכונות שימושיות למדי מובנות בפנים, כשניתן להוריד אפליקציות נוספות בחינם. ישר מהקופסה תוכלו לראות ובעברית תקינה את מזג האוויר, לא העדכני, אלא את הטמפרטורה המקסימלית ביום או בלילה. לחייג למספרים דרך החלקת האצבע מלמטה למעלה, להתקשר לאנשים מתוך ספר הטלפונים שעל הנוט 3, לראות הודעות SMS, לשלוט קולית בשעון, להקליט תזכורת, לצלם ולצפות בתמונות מהשעון, לשלוט במוזיקה שבנוט 3 ולמדוד צעדים. האחרון גם מסוגל לפעול ברקע כל הזמן כמו הצמיד של נייקי, כשהוא עובד בתיאום עם אפליקציית S Health של סמסונג.

 

דרך הגיר ניתן לענות ולהוציא שיחות ישירות מהשעון עצמו ללא צורך להתעסק בטלפון בכלל. הרמקול שבאבזם הרצועה מספק איכות שמע סבירה בהחלט, ועצמת שמע גבוהה למדי. הבעיה כאן שכל פעם שתבקשו לדבר דרכו, זה יהיה דרך רמקול ולא בשיחה פרטית. בנוסף ניתן לראות תזכורות לוח שנה, הודעות SMS אך לא אימייל משום מה. פונקציית ההקראה של התזכורות לא ממש יודעת מה היא קוראת. כך שבמקרה וישנה תזכורת עם כתובת אתר כלשהו, היא מקריאה את כל הכתובת כולל HTTP.

 

הרמקול מסתתר באבזם והמיקרופונים בצידי השעון ()
הרמקול מסתתר באבזם והמיקרופונים בצידי השעון

 

בגיר ניתן לחייג ישירות מהמסך, אך זה תלוי בגודל האצבעות שלכם, שכן המספרים לא גדולים במיוחד. הגיר קולט את קולכם בצורה נקייה ואיכותית למדי בזכות צמד המיקרופונים שלו, כך שלא חייבים לדבר כמו דיק טרייסי אל השעון אלא אפשר להחזיק אותו בגובה הבטן ולדבר בטבעיות. עד כמה שלדבר אל היד זה טבעי.

 

ממשק

ההגדרה הראשונית פשוטה למדי והיא מתבצעת על ידי הצמדת הנוט לעריסה המיוחדת של השעון, כדי שאנטנות ה-NFC יזהו אחת את השנייה. ברגע הזיהוי עולה תפריט הורדת האפליקציה הייעודית שאפשר להגיע אליו רק דרך התהליך הזה, וממנו מורידים את התוכנה הייעודית לשעון.

 

התפריט עצמו קצת מבלבל. מסך הבית הוא השעון עצמו, אך אם תחליקו אותו ימינה כדי לראות מה משמאלו, תמצאו את אנשי הקשר ויומן השיחות וזהו. אך אם תחליקו לצד השני, תגלו שמונה סעיפים שונים. כל שאר מכשירי סמסונג מגיעים כשתפריט הבית הוא במרכז וחוסר האחידות הזה יכול לעיתים לבלבל. כשמתקבלת הודעת SMS, היא מופיעה על המסך עם מספר הטלפון או השם של מי ששלח אותה. כשולחצים על המסך ניתן לקרוא את ההודעה, ובלחיצת כפתור, לפתוח את הטלפון ולהציג אותה על המכשיר. עם זאת, דרך הגיר ניתן לענות בהכתבה באנגלית או לחייג ישירות. אין מקלדת על המסך שזה רק הגיוני, אך משום מה אין זיהוי קולי בעברית בחלק זה.

 

מצלמת 1.9 מגה פיקסל מובנית ברצועה ()
מצלמת 1.9 מגה פיקסל מובנית ברצועה

 

המסך הראשי בנוי כמו שמערכת אנדרואיד בנויה. ישנו מסך עם אפליקציות באייקונים גדולים וברורים, וממנו ניתן לגשת למסך אחר בשם יישומים ששם יש את מה שכבר ראיתם ואפליקציות נוספות רק באייקונים קטנים יותר. התוכנות הנוספות כוללות תחזית מזג אוויר מלאה יותר, טיימר, לוח יומי, יומן שיחות וארכיון הודעות.

 

כרגע ישנו מגוון דל מאוד של האפליקציות, אלו כמה מהבולטות: 

 

Vivino - נגיד וטעמתם יין מאוד מוצלח ואתם רוצים לזכור אותו לפעם הבאה. עם ויוינו אפשר להשתמש במצלמה המובנית בשעון, לצלם את התווית ואז האפליקציה תחפש במאגר של 400 אלף תוויות כדי לאתר את כל המידע לגבי סוג היין הספציפי הזה. במידה והתווית אינה מוכרת, התמונה עדיין תשמר.

 

Evernote - מאפשר לשייך תמונות שתצלמו בשעון אל תזכורות כך שיהיה קל לזכור מה לעשות. זאת כמובן אם תזכרו שיש לכם את האפליקציה הזו.

 

Glympse - מאפשר לחלוק את המיקום שלכם זמנית בזמן אמת עם אחרים כך שיוכלו לראות כשאתם מגיעים למיקום מסוים. מצוין למי שתמיד מאחר ולא רוצה שיתקשרו אליו כל רגע עם שאלות כמו "איפה אתה".

 

Life 360 - מאפשרת לעקוב אחר מיקום בני המשפחה, בתנאי וגם הם משתמשים באפליקציה. כך אפשר ישירות מהשעון לראות האם הילד הגיע לבית הספר, או שהגדולה חזרה מהבסיס. שימושי להורה הפרנואידי ולחברה הקנאית.

 

MyFitnessPal - למעקב אחר התקדמות אימון הכושר ובניית תוכנית מפורטת יותר מזו שאפליקציית ה-S Health המובנית מאפשרת.

 

כל האפליקציות האלה דורשות רישום מוקדם עם שם משתמש וסיסמה שזה כידוע מעצבן. בנוסף לכך ישנה אפשרות לאתר את השעון מהנוט, או את הנוט מהשעון. בכל מקרה אם תתרחקו יותר ממטר וחצי מהטלפון הוא ינעל אוטומטית.

 

נוח יחסית לענידה ומאוד לשימוש (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
נוח יחסית לענידה ומאוד לשימוש(צילום: שחר שושן)

 

סוללה

הטעינה מתבצעת דרך מתאם המתלבש על הטלפון, ובו נמצא שקע המיקרו USB. בתוך אותה עריסה מסתתרת לה אנטנת ה-NFC שבאמצעותה מגדירים את השעון. סוללת ה-315 מיליאמפר מחזיקה כמעט שלושה ימים מלאים, אך הטעינה מתאפשרת רק דרך העריסה כך שאם אתם במקרה לא בבית, אין דרך לטעון את השעון. מבחינת צריכת חשמל, המסך מוגדר לכבות את עצמו כל 15 שניות, כשניתן לקבוע בדיוק את מרווחי הזמן, אך אם תשאירו אותו פועל קבוע הסוללה תגמר בפחות מיום.

 

תקציר ברור של היום מוצג כברירת מחדל (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
תקציר ברור של היום מוצג כברירת מחדל(צילום: שחר שושן)

 

אז שווה?

השעון לכשעצמו הוא לא הדבר הכי שימושי בעולם. מגוון האפליקציות דל ומוגבל, כשקשה לעשות שימוש מלא במכשיר כי הזיהוי הקולי אינו עובד בעברית, למרות שהמכשיר עצמו מציג עברית תקינה לחלוטין. הוא נוח לענידה ונוטה למשוך לא מעט תשומת לב. מבחינתנו הדבר שהכי דרוש לו זו תוכנת ניווט כלשהי שתציג מידע מתומצת כמו מרחק לפניה הבאה ותרשים של איזה נתיב לפנות בו - משהו שימושי במיוחד לרוכבי אופנוע.

 

הגיר לא עמיד בשום בצורה לנוזלים, וזה אומר שהשעון הזה לא יכול אפילו להירטב קצת בגשם, שאי אפשר לשטוף ידיים בשקט או להתייחס אליו כמו שעון רגיל. למרות כל זאת, היה משהו מאוד נוח בלקבל את ההודעות והשיחות ישירות ליד מבלי להיסחב עם הטלפון לכל מקום. למעשה כל הדאגה הכללית של לפספס שיחה נעלמת כי אתם לובשים את הטלפון. תוסיפו לזה את תשומת הלב שתקבלו רק על זה שאתם עונדים אותו, ותקבלו מוצר נחשק ביותר.

 

מחירו של הגלקסי גיר הוא לא פחות מ-2,000 שקל כשכדי לעבוד איתו חייבים מכשיר גלקסי נוט 3 שנמכר בישראל ב-4,000 שקל. ניתן לרכוש את שניהם ביחד תמורת 5,400 שקל ברשת חנויות סמסונג. או להמתין עד סוף השנה שיוסיפו תמיכה ל-S4, או יותר קדימה גם לנוט 2.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים