שתף קטע נבחר

ישראל יהיה שמך: צה"ל יילד בפיליפינים

מניין ההרוגים בעקבות הטייפון עלה ל-3,620. צוותי סיוע אמריקניים מנחיתים ציוד באזורים שנפגעו, אנשי פיקוד העורף וחיל הרפואה סייעו ליולדת להביא לעולם את בנה

מניין ההרוגים בעקבות סופת הטייפון שהכתה בתחילת השבוע בפיליפינים הגיע ל-3,620 - ואלפים רבים עוד מוכרזים כנעדרים. צוותי סיוע מרחבי העולם מנסים לסייע לניצולים, והבוקר (יום ו') דיווחה המשלחת הישראלית כי בעת שצוותי חיל הרפואה סיימו להקים בית חולים שדה בעיר סבו סיטי, הגיעה לשם אישה שכרעה ללדת, ובסיוע הצוותים ילדה תינוק. ראש העיר אף מיהר להכריז שהוא ייקרא - ישראל.

 

בצה"ל אמרו כי התינוק נולד בחודש השמיני להריון, במשקל 2.150 ק"ג, בסיוע חמשת אנשי הצוות הגינקולוגי של המשלחת הכולל שלושה רופאי נשים ושתי מיילדות. "כאות הוקרה לאנשי המשלחת קרא לו אביו בשם ישראל", נמסר מדובר צה"ל. 

 

טקלובן. שכונות שלמות התרוקנו מיושביהן (צילום: באדיבות שגרירות ישראל בפיליפינים) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל בפיליפינים)
טקלובן. שכונות שלמות התרוקנו מיושביהן(צילום: באדיבות שגרירות ישראל בפיליפינים)

צוותי סיוע אמריקניים בפיליפינים (צילום: AP) (צילום: AP)
צוותי סיוע אמריקניים בפיליפינים(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

טקלובן לאחר הסופה (צילום: עמותת פירסט) (צילום: עמותת פירסט)
טקלובן לאחר הסופה(צילום: עמותת פירסט)
 

את מלאכת הלידה הוביל ד"ר רב סרן ראובן קידר, מיילד בכיר מבית החולים כרמל חיפה, והוא סיפר כי "בשל היותה של היולדת מבוגרת יחסית ומשקלו של התינוק, סביר מאוד שהוא לא היה שורד את הלידה. אין כאן ציוד מתקדם או שירותי הנשמה ומשקלו הראשוני הדאיג אותנו. הייתה התרגשות גדולה והמקומיים הודו לנו רבות". הוא הוסיף: זה נתן תחושת גאווה גדולה ותקווה לפיליפינים לראות אותנו מסייעים להם לבדנו, מאחר שרוב משלחות הסיוע הזרות התמקמו בעיר טקלובן. לכן בחרנו את האזור הזה. לתינוק וליולדת שלום". צוותי הרפואה של צה"ל טיפלו בכ-110 פיליפינים כבר במהלך הקמת בית החולים בשטח.

 

הסיוע נשדד בדרך לניצולים

מטוס מטען אמריקני הגיע הלילה לבירה מנילה ועליו מזון וציוד רפואי. האמריקנים השקיעו במשלוחי הסיוע 25 מיליוני דולרים. אך רבים מהניצולים עדיין מצויים במקומות מרוחקים, אליהם כוחות הסיוע כלל עוד לא הגיעו. בעזרת מסוקים מטיסים הכוחות האמריקניים ציוד הצלה שאותו מנחיתים באזורים מוכי האסון. 

 

על נשיא הפיליפינים בניגנו אקינו מתחו רבים מהתושבים ביקורת, נוכח קצב הגעתו של הסיוע ממדינות העולם וכן בעקבות ההערכות השגויות בנוגע למספר הנפגעים. רבים מהניצולים באזור האסון מיואשים מקצב הגעת הסיוע רק כיוון שהרשויות המקומיות עיכבו אותו ככל הנראה. מזון רב ודלק נשדדו בדרכם לעיי החורבות שבהם עדיין ממתינים רבים לעזרה ראשונה.

 

רק אתמול עמד מספר הנפגעים על 2,000, ואילו הבוקר, כאמור, כבר העריכו מחדש כי מספרם כמעט כפול, וכן נמסר כי מחציתם נהרגו ככל הנראה בעיר טקלובן. ההערכה המחודשת נעשתה בעקבות הבאתן של גופות רבות לקבורה בקברי המונים.

 

ראש העיר טקלובן, אלפרד רומולדז, אמר כי רבים מההרוגים נסחפו לים ואין סיכוי לאתר את גופותיהם. שכונה שלמה בעיר, שמנתה עד לבואה של הסופה בין 10,000 ל-12 אלף תושבים, נותרה ריקה לחלוטין.  

 

תושבת טקלובן, איזה אמפקן (27), סיפרה על ריח כבד של גופות באזור מגוריה. "הריח ממש נורא, השכנים שלנו התפנו לבית חולים רק בגלל שחלו בעקבות זאת". ניצולים רבים עדיין קבורים תחת ההריסות וכלל לא בטוח שיספיקו להגיע אליהם. ראש העיר הבהיר כי הדבר שנחוץ יותר מכל באזור זה הוא אוהלים, שבהם יוכלו לשכן את הנפגעים שבתיהם קרסו.

 

גורמי סיוע רשמיים הגדירו את האסון כחסר תקדים. "רבים מתחננים לאוכל, מים, למקלט", הבהיר מזכ"ל האו"ם באן קי-מון.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
נולד במשקל 2.150 ק"ג
צילום: דובר צה"ל
צילום: EPA
סיוע בינלאומי באזור האסון
צילום: EPA
מומלצים