שתף קטע נבחר

פיתוח כחול-לבן: הצמיד שימנע מוות בעריסה

חברת "אוקסיטון" הישראלית פיתחה שעון המודד ללא הפסקה את אחוז החמצן בדם והדופק. בכל האטה נשלחת התראה לאייפון ולמוקדים נוספים לפי הצורך. גירסה נוספת בתצורת צמיד מיועדת לתינוקות ועשויה למנוע את מקרי התמותה. השיווק: בתוך שנה

המכשיר שיוכל להעלים את תופעת מוות בעריסה: מדידת הסטורציה (רוויון החמצן בדם) היא חלק בלתי נפרד מהטיפול הדחוף בחולים. המדידה מאפשרת לדעת האם מערכות הלב והנשימה פועלות, האם רקמות הגוף מקבלות חמצן, ועד כמה קשה מצבו של החולה. חברת "אוקסיטון" הישראלית פיתחה מכשיר המודד, לראשונה בעולם, את הדופק וגם את אחוז החמצן בדם בפרק כף היד, ומאפשרת להתריע בכל שינוי. גירסה מוקטנת שמיועדת לתינוקות ופגים, תתריע מבעוד מועד על כל החרפה במצב, הרבה לפני המוות הטראגי.

 

רמת הסטורציה התקינה במבוגר היא 93% ומעלה. מד הסטורציה מראה גם את קצב הלב, כשהדופק התקין במבוגר נע בין 60 ל-80 בדקה, ובתינוקות למעלה מזה בהתאם לגיל. מד הסטורציה משמש לא רק חולים קריטיים כמו נפגעי תאונות דרכים או הלוקים בהתקף לב, אלא גם במהלך ניתוחים, בדיקת חולים הסובלים מקוצר נשימה, וגם ניטור אחר חולים כרוניים כמו חולי מחלת הריאות COPD, סיסטיק פיברוזיס וחולי אסתמה. מדידת הסטורציה נותנת אינדיקציה לגבי חומרת המחלה, והצורך בשינוי הטיפול הניתן לחולה.

 

 

עד כה בוצע ניטור החמצן בדם (סטורציה) באמצעות מכשיר הפאלס אוקסימטר. המדובר במכשיר המוצמד לקצה האצבע ומודד באמצעות שליחת קרן אור לאצבע והחזרה, את רוויון החמצן והדופק. עם זאת, לא ניתן להישאר מחובר אליו זמן רב, בשל הסרבול, החיווט והצורך לדייק במנח המכשיר שכן כל תזוזה תפסיק את המדידה או תציג מדידה שגויה.

 

הפיתוח החדש של "אוקסיטון" כולל שעון המוצמד לפרק כף היד. באמצעות טכנולוגיה אופטית, קורא המכשיר את הדופק ורוויון החמצן בדם ללא הרף ומציג את התוצאה על גבי צג השעון. התוצאה נשלחת באמצעות טכנולוגיית בלוטות' גם לאפליקציה בסמרטפון, ולכל מוקד נדרש. הצג מתפקד כמובן גם כשעון לכל דבר.

 

אבל הפיתוח החדש יעשה הרבה יותר: גירסה מוקטנת שלו בצורת צמיד, ללא צג, תשמש לפגים ולתינוקות, תתריע מבעוד מועד על כל ירידה בסטורציה ובדופק, ובכך למעשה תסייע במניעת מקרי המוות בעריסה או מקרי תמותה נוספים.

 

עד כה בוצעו ניסויים בטכנולוגיה החדשה באב הטיפוס בכ-50 חולים בבית החולים מאיר שבכפר סבא. לדברי החברה, התוצאות הראו דיוק מירבי בדומה למכשירי הסטורציה המסורבלים. מנכ"ל החברה ליאון אייזן, מסר ל-ynet כי על פי הערכותיהם, יתחיל שיווקו של המכשיר בתוך שנה. מד הסטורציה למבוגרים יעלה כ-200 דולר ואילו הצמיד לפגים ותינוקות יעלה עשרות דולרים בלבד.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ימנע מוות בעריסה? השעון החדש
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים