שתף קטע נבחר

מתי ואם בכלל, ראיתם תקליטנית בחתונה?

תקליטניות נשים הן לא רק מיעוט צורם בעולם שעדיין נשלט על ידי גברים, הן גם צריכות לפלס דרכן בין דעות שמרניות ושלל סטריאוטיפים, ולהוכיח שהן מסוגלות לעשות את זה לא פחות טוב מהתקליטן הגברי הממוצע. פגשנו את חן ונועה, צמד תקליטניות שמפלסות דרכן בעולם החתונות חרף כל האתגרים הכרוכים בכך. ויש להן גם המלצות לשירי חופה בשבילכם

רגע אחד אתם בסיטואציה אינטימית של שני אנשים האוהבים זה את זה ומחליטים שברצונם לחיות ביחד לנצח, ודקה לאחר מכן נסחפים למחול שדים של חיפוש קדחני אחר אולם אירועים, קייטרינג, שמלת כלה, נעליים, איפור ושיער, רשימת מוזמנים, צלם ורב. נשמע מוכר? אם כן, סימן שאתם מאורסים. שיהיה במזל טוב.

 

עוד בנושא:

דיג'ייז מדברים על מוזיקה בחתונה - הכל הולך

הכימיה של המוזיקה: להתחבר לדיג'יי הנכון

הדרת נשים מהרחבה: מאבקן של התקליטניות

 

הסתירה הקיימת בין הרצון לחגוג אירוע פרטי ואינטימי, לבין התעשייה המשומנת היטב של החתונות, גורמת לזוגות רבים לתור אחר המקומות בהם יוכלו לבטא את הייחוד שלהם בתוך השבלונה של 'איך צריכה חתונה להיראות'. יש מי שמחפש לוקיישן מקורי או עורך טקס התפור לפי צרכיו, ויש מי ששם דגש על המוזיקה שתתנגן ברחבה.

 

 

מה את מבינה?

אולי זה מקרי ואולי לא, אולם טרם יצא לי להיות אורחת בחתונה בה על עמדת התיקלוט ניצבה אישה. למעשה, מעולם לא נתתי על כך את הדעת, עד שפגשתי את חן ינוביץ' ונועה ברודצקי - דיג'איות, שהמיוחד בהן הוא לא רק שהן נשים תקליטניות, אלא שהן מנגנות יחד, כצמד, בחתונות. "נפגשנו בטיול באוסטרליה והמשכנו יחד ללימודי תקשורת", מספרת חן.

 

"ההחלטה לנגן ביחד עלתה ברגע של שיכרות במסיבה שהיינו בה. הדיג'יי ניגן כל כך גרוע שהחלטנו שאנחנו יכולות לעשות את זה טוב יותר, ומאז ועד היום, כבר שש שנים, אנחנו מנגנות ביחד וגם לחוד באירועים. בחתונות התחלנו לנגן רק לפני שנתיים, לאחר שהגענו לבשלות וקיבלנו ביטחון לגבי היכולות שלנו".

 

מדוע כמעט ולא רואים תקליטניות נשים?

"בעיקרון כל מקצוע נחשב לגברי בהתחלה, כי רק גברים עוסקים בו. עד שנותנים במה לנשים לוקח זמן, כך שהן נכנסות אליו באיחור", אומרת נועה, וחן מוסיפה: "בעבר זה נחשב למקצוע גברי בגלל השילוב של מיומנות טכנית, שעות לא שגרתיות והאגו של התקליטנים. אבל כיום נשים תקליטניות הן כבר לא אירוע נדיר".

 

למרות שניתן למצוא בשנים האחרונות נשים תקליטניות, מתארות חן ונועה סטריאוטיפים שבהם הן נתקלות. "כל אנשי הסאונד הם גברים, וחלקם ממש מזלזלים ביכולות שלנו. אנחנו יודעות לחבר חוטים ומכירות מונחים טכניים, אבל הם מיד מסיקים שאנחנו לא מבינות בדברים טכניים בגלל שאנחנו נשים ובאים אלינו בגישה של 'אתן יודעות מה אתן עושות?'".

 

 

 

עם זאת, קיימים גם יתרונות לעבודה כצמד נשים: "הייחוד שלנו הוא שאנחנו שתי נשים ביחד והלקוחות שלנו פונים אלינו דווקא בגלל שאנחנו 'חן ונועה' וזה מדליק אותם. אנחנו מאוד כייפיות, חמודות וצחקניות, נועה בלונדינית ואני נראית תל אביבית", אומרת חן. "יתכן שלוקחים אותנו לעיתים כקוריוז, אבל אני מספיק בטוחה בידע ובניסיון שלי בשביל שלא אפחד להשתמש בעובדה שאנחנו זוג בנות".

 

גם הקהל מפרגן לצמד, לטענת נועה: "האורחים בחתונה מתלהבים. מדליק אותם לראות שתי נשים על העמדה כי זה לא משהו שרואים כל יום, וגם בגלל שאנחנו נראות סבבה. אם היינו שני גברים זה היה עושה פחות אפקט". אך האורחים מתלהבים לא רק ממראן אלא גם מתפקודן המקצועי.

 

"היתה חתונה שבה הגיעה אלינו חברה של הכלה עם בקשות לשירים. בפעם האלף שהיא ביקשה שיר ושמתי לה אותו, היא אמרה 'איזה כיף שאתן נשים ואין לכן אגו גברי'. מסתבר שגברים נוהגים לייבש את האורחים שבאים בבקשות לשירים".

 

מהם האתגרים שעומדים בפניכן כתקליטניות בחתונה?

"חתונה זה המקום בו הדודה הרומניה פוגשת את החבר התימני והסבתא מבוכרה פוגשת את השכן המרוקאי. יש קהלים שונים וצריך שכולם יהנו, מילדים ועד קשישים. לכן דיג'יי חייב להיות בעל אינטליגנציה רגשית גבוהה".

 

"להיות קשוב לסביבה, לדעת לקרוא את הקהל ולהתחבר אליו. הוא צריך להבין שסגנון מוזיקלי נמאס על קהל מסויים ולהחליף סגנון כשהם עדיין על הרחבה, לפני שהם הולכים. לפעמים לזוגות יש טעם מוזיקלי שונה מהטעם של הקהל שלהם, וצריך לאזן בין הבקשות של הזוג לבין מה שקורה בפועל".

 

אחריות ענקית ואסור שמשהו ישתבש. חתונה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אחריות ענקית ואסור שמשהו ישתבש. חתונה(צילום: shutterstock)

 

"חתונה זה האמ-אמא של האחריות", אומרת נועה. "אני אחראית על המוזיקה, שזה הדבר הכי חשוב בחתונה. אפשר להציע אוכל לא טעים או אלכוהול זול ואנשים עדיין יהנו, אבל הם לא יהנו אם אין מוזיקה טובה. לפני חתונה אני תמיד חולמת שמשהו משתבש, ומתעוררת כמה פעמים בלילה. פעם אחת חלמתי שאנחנו נוסעות לחתונה בצפון ועוצרות בדרך בבית קפה, אני הולכת לשירותים והתיק עם המחשב שעליו המוזיקה נעלם מהכיסא".

 

תנו לנו טיפים לבחירת דיג'יי לחתונה.

"כל זוג צריך למצוא את הדיג'יי שהוא כמו זוג עיניים שרואה אותו קרוב. את מי שמבין אותך באמת, שמנהל איתך דו שיח ופתוח לשמוע הצעות", אומרת חן. "יש דיג'אים שמנסים למכור לכל הזוגות את אותו הדבר", מוסיפה נועה, "וצריך למצוא את זה שנותן לך הכוונה ומתאים לך משהו אישי. את זה מרגישים כבר בפגישה הראשונה עם הדיג'יי".

 

"בנוסף, עדיף לחפש דיג'יי עם ידע מוזיקלי נרחב ולהעדיף אותו על פני יכולות טכניות, כי הן פחות רלוונטיות לחתונה. אחד היתרונות שלנו כצמד, חוץ מזה שתמיד יש מי שנשארת על העמדה בזמן שהשניה בשירותים, הוא שיש לנו ידע רחב יותר, כי כל אחת מביאה איתה את הידע שצברה עם השנים לרחבה. טיפ אחרון הוא לחפש דיג'יי שיש לו ניסיון מגוון בכל מיני סוגים של אירועים לאו דווקא חתונות, כי הניסיון מספק לו הכרות עם סוגים שונים של קהלים".

 

מה יהיה בחתונה שלכן?

"בחתונה שלי תהיה מוזיקה בסגנון ים תיכוני. אנחנו אוהבים לחשוב שאנחנו באמריקה, אבל איך שיש מוזיקה ים תיכונית האגן שלנו מתחיל להתנועע", אומרת חן. "בחודשים האחרונים אני חושבת יותר ויותר מי ינגן בחתונה שלי", אומרת נועה, "חן ניגנה בחתונה של אח שלי, אבל בחתונה שלי אני רוצה שהיא תרקוד ברחבה. הבעיה היא שכל הדיג'אים שאני אוהבת הם גם חברים שלי. מזל שיש לי עוד זמן לחשוב על זה".

 

 

לא יודעים איזה שיר לבחור כשיר חופה? הנה מספר המלצות מחן ונועה:

רביד כחלני ו-Yemen Blues - את ואני

Lou Reed - Satellite of Love

Camille Yarbrough - Take Yo' Praise

קרולינה - הבלדה על אביר החופש ובת גלים

 

שירים לשבירת הכוס:

Balkan Beat Box - Balkumbia

יוסי בנאי - שיכור ולא מיין

(Michael Franti & Spearhead - Say Hey (I Love You

 

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים