נושאי המגבעת חוזרים למקורות
25 שנה אחרי, חברי "נושאי המגבעת" מוציאים מחדש את הקלטת הראשונה שלהם - לראשונה בפורמט דיגיטלי, וגם יערכו מספר הופעות איחוד מצומצמות
25 שנה לאחר שהקליטו את קלטת הבכורה שלהם, חוזרים חברי להקת נושאי המגבעת לעבוד יחד ומשחררים הוצאה מחודשת של האלבום, לראשונה בפורמט דיגיטלי. האלבום, אשר יצא במקור בחברת התקליטים של חנות "האוזן השלישית" בשתי מהדורות של 700 עותקים בלבד ומעולם לא הופיע לפני כן כיצירה שלמה בפורמט דיגיטלי, יראה אור בלייבל העצמאי "אנובה".
לצורך העבודה על הפרויקט התאחדו חברי הלהקה המקורית - אהד פישוף, תמיר אלברט, ישי אדר ואלון כהן - בפעם בראשונה מזה 20 שנה, ועבדו יחד במשך כשישה חודשים. האלבום מתוכנן לצאת ב-21 בדצמבר במהדורה מוגבלת שתכלול 700 עותקים בלבד, כשבנוסף ימכרו גם 100 קלטות מקוריות, חתומות על ידי חברי ההרכב. את האירוע ההיסטורי תציין הלהקה במספר מצומצם של אירועים מיוחדים.
להקת נושאי המגבעת הוקמה ב-1984 בירושלים. ב-1990 הוחתמה הלהקה בחברת "הד ארצי", ותחת שרביט ההפקה של חבר משינה שלומי ברכה, שחררה את האלבום "מי רצח את אגנתה פאלסקוג?". האלבום זכה להצלחה והניב מספר להיטים, ביניהם "הבא בתור הוא סוס" ו"מתנה לחג".
הצלחת האלבום עוררה סקרנות באשר לקלטת הראשונה של הלהקה, שהוקלטה ב-1988 ומאז זכתה למעמד פולחן בקרב חובבי המוזיקה בישראל. ב-1992, לאחר מספר שינויים במבנה ההרכב, התפרקה הלהקה וחבריה הוסיפו לעבוד יחד במבנים שונים, תחת פרויקטים כגון "הפה והטלפיים", "ג'ינג'יות", "בני המה" ועוד.
ב-2006 יצא סרטו של חן שינברג ,"שמיים שרוטים של גלויה" שתיעד את פעילותה של הלהקה והציג חומרים של ההרכב שמעולם לא הוצגו לקהל הרחב. במהלך השנים הלך וגבר הביקוש לאיחוד מלא של חברי ההרכב המקורי, אך אלו מעולם לא חזרו לעבוד יחד באופן מלא.
נושאי המגבעת. חוזרים לעבוד יחד
מומלצים