שתף קטע נבחר

חיילים דרוזים הושפלו במשימה בכור בדימונה

האזינו להקלטה של אפליה במדים: קצין ושני חיילים דרוזים לא הורשו להיכנס למתקן, והתבקשו להמתין באוטובוס בזמן שחבריהם לחיל האוויר השתתפו בתרגיל אבטחה. "רציתי לזרוק את המדים ולברוח הביתה", אמר אחד החיילים. צה"ל: האירוע תוחקר והפקנו לקחים. הקריה למחקר גרעיני: הבדיקה הייתה תקינה. הסיפור המלא מתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

בעדה הדרוזית מתגייסים לצה"ל בשיעור גבוה בהרבה מהממוצע הארצי, ובקרוב ירשמו היסטוריה כאשר אלוף־משנה ראסן עליאן יפקד על חטיבת גולני - אבל מתברר כי במערכת הביטחון יש עוד מי שמטיל ספק בנאמנותם, גם כשהם לובשי מדים ואפילו דרגות קצונה.

 

עוד בחדשות:

איסלאם קיצוני וטרור: סלפים בגדה המערבית

אלטמן הקטן: "אריק - אישיות גדולה מהחיים"

 

לפני כמה שבועות עצר בכניסה לכור בדימונה אוטובוס מלא בחיילים מכמה בסיסים של חיל האוויר, שהגיעו כדי לקיים תרגיל אבטחה. החיילים התבקשו למסור את תעודותיהם למפקד המשימה, והופתעו מאוד כאשר זה חזר לאחר דקות ספורות והודיע: שלושת הדרוזים שבחבורה, קצין ושני חיילים, אינם מורשים להיכנס למתחם. השלושה פנו אל הקצין בניסיון להבין מדוע ניתנה ההוראה, והוא השיב להם כי זו ההוראה של הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג). האזינו להקלטה:

"למה לא מאשרים לנו להיכנס, כי אנחנו דרוזים?" שאל אחד החיילים. מפקד המשימה סיפק הסבר שלא השביע את רצונם. "הבחור מהקמ"ג אמר שצריך לאשר אתכם, וכרגע אתם לא יכולים להיכנס כמו כולם", הוא ענה. "למה?" ככה.

 

"אני לא מכיר, לא בקיא, זה הוא שנותן לי הנחיות. אין לי מושג. הוא אזרח, איש ביטחון של הכור, ויש לו נהלים שלהם. הוא אמר שהוא מבקש מכם להישאר בחוץ, אני לא יודע למה".

 

השלושה סיפרו לאחר מכן כי יתר החיילים לא האמינו גם הם למשמע אוזניהם, וחלקם הציעו להישאר איתם באוטובוס. "אנחנו כמו כל בן אדם אחר פה", הם אמרו למפקד המשימה לאחר שבישר להם את הבשורה, "אנחנו חיילים שתורמים למדינה". למפקד לא היו תשובות. "אתם צודקים", הוא אמר להם. "אין לכם ויכוח איתי, אני לא קשור ואני מסכים. גם אמרתי את זה לאיש הביטחון". לאחר חצי שעה שבה המתינו בחוץ, הותר לבסוף לשלושה להיכנס למתקן ולהשתתף בתרגיל - אך בשלב הזה הם החליטו להישאר בחוץ, לאות מחאה. בקשתם לדבר עם איש הביטחון שסירב בתחילה להכניסם נענתה בסירוב.

 

"זו הייתה תחושת השפלה נוראית", סיפר אחד החיילים. "הרגשנו כאילו אנחנו לא שווים כלום. רציתי להוריד את המדים, לזרוק אותם ולברוח הביתה. אני לא מבין, למה זה מגיע לנו? אנחנו טובים בשביל לעשות צבא, אבל לא סומכים עלינו? בכפר שלי כולם התגייסו לקרבי, וחצי נשארו בשירות קבע, מה, גם עליהם לא סומכים?"

 

דיווח על האירוע החריג הועבר למפקדים הבכירים בצבא, ובתגובה נערך תחקיר שאישר את טענות החיילים.

 "האבטחה במתקן והבקרה על הכניסה מנוהלות על ידי חברה אזרחית. במקרה המדובר עוכבו החיילים לבדיקה בהתאם לנוהלי המקום", נמסר מדובר צה"ל בתגובה. "האירוע תוחקר על ידי צה"ל והפקנו לקחים על מנת למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד".

 

מהקריה למחקר גרעיני נמסר: "הקריה היא מקום עבודה ביטחוני, והכניסה אליה מצריכה תיאום ואישור מראש מוקדם. כל מי שנכנס לקמ"ג עובר בדיקת ביטחון בשער, וכך קרה גם במקרה הזה. לאחר ביצוע הבדיקה, שנמצאה תקינה, החיילים הורשו להיכנס".

 

הסיפור המלא מתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'בנק
"יש להם נהלים משלהם"
צילום: גטי אימג'בנק
מומלצים