שתף קטע נבחר

ועדת שרים אישרה: רב עיר אחד בלבד

הרפורמה ברבנות הראשית מתרחבת גם לרשויות המקומיות? ועדת השרים לחקיקה אישרה הצעת חוק לפיה רק רב מקומי ראשי אחד ימונה בכל רשות מקומית, ולא שניים כפי שנהוג היום. ״ההפרדה העדתית מביאה לריחוק נוסף בין היהדות המבדלת לבין המוני ישראל הזקוקים לשירותי הדת במדינה״

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') הצעת החוק לפיה בכל עיר ימונה רק רב ראשי אחד, ולא שניים כפי שנהוג כיום. את הצעת החוק הגיש ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) ושרי הבית היהודי היו היחידים שהתנגדו לה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

בנוסף, על פי הצעת החוק, כהונתו של הרב הראשי המקומי תוקצב לעשר שנים, ותינתן לו אפשרות להיבחר בשנית. עוד מציע החוק להגביל את הכהונה לגילאי 40 עד 70, בדומה לחוק הנוגע לרבנים ראשיים. כמו כן, לפי החוק, יובטח ייצוג נשי באסיפה הבוחרת את הרב המקומי הראשי.

 

ההפרדה העדתית היא אנכרוניסטית. ח"כ אלעזר שטרן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ההפרדה העדתית היא אנכרוניסטית. ח"כ אלעזר שטרן(צילום: גיל יוחנן)

 

הצעת החוק באה בהמשך לרפורמה שמבקשים לערוך ברבנות הראשית השרים ציפי ולבני ונפתלי בנט. לפני כשלושה שבועות הפיצו השניים טיוטת חוק לעיון הציבור לפיה לרבנות הראשית לישראל ייבחר רב אחד בלבד, ויבוטל הפיצול לרב ראשי אשכנזי ורב ראשי ספרדי.

 

רבני עיר למשך כל חייהם

״ההידבקות להפרדה העדתית מביאה לריחוק נוסף בין היהדות המבדלת לבין המוני עמך בית ישראל הזקוקים לשירותי הדת במדינה״, אמר ח"כ שטרן על המצב הקיים. ״מעבר לכך, ההצעה הזו תביא לחיסכון של עשרות מיליונים בשנה, כספים שיוכלו להיות מועברים לכל כך הרבה אתגרים חברתיים המשוועים לסכומים שכאלה".

 

לדברי שטרן, כיום משמשים רבני ערים כמשרתי ציבור לכל דבר ועניין וקיימת אפשרות למנות שני רבני ערים ברשויות לפי גודלן, כך שבפועל ברשויות רבות, כיהנו או עודם מכהנים בהווה, רב אשכנזי ורב ספרדי.

 

ההפרדה העדתית, אומר שטרן, בין רב אשכנזי לרב ספרדי היא אנכרוניסטית וכהונתם של שני רבנים היא מיותרת ומעמיסה עול על קופת הרשות המקומית והמדינה. בנוסף, טוען שטרן, הקצבת כהונתם של הרבנים ל-10 שנים, עם מתן אפשרות להיבחר מחדש, מייצבת את מעמדו של הרב המקומי כשליח הציבור.

 

מבחינה משפטית, אין מעמדם של רבני הערים מוסדר בחקיקה ראשית וכהונתם אינה קצובה בזמן. רבנים שנבחרו לפני שנת 1974 יכולים לשמש בתפקיד למשך כל ימי חייהם. רבנים שהתמנו לתפקיד אחרי 1974, יכולים לכהן עד גיל 70, אך ניתן להאריך את כהונתם ב-5 שנים נוספות יותר מפעם אחת, כך שבפועל, לא מעט רבנים מכהנים בתפקיד עד גיל 80.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
"ההצעה תביא לחיסכון של עשרות מיליונים בשנה". ח"כ אלעזר שטרן
צילום: ירון ברנר
מומלצים