שתף קטע נבחר

אלימות ברחובות בנגקוק: רה"מ לא תתפטר

במסיבת עיתונאים פנתה ראש הממשלה למפגינים ואמרה: "אפתח כל דלת אפשרית למשא ומתן". היא הודיעה כי לא תתפטר. במקביל, מסרה המשטרה כי השתמשה בכדורי גומי נגד המוחים. יותר מ-100 נפצעו ביומיים האחרונים

המחאה בתאילנד הולכת ומסלימה בשבוע שני של הפגנות אלימות והיום (יום ב') ניסתה ראש ממשלת תאילנד יינגלוק צי'נוואט לדבר אל לב המפגינים ולנסות לפתוח עמם בהידברות. במסיבת עיתונאים ששודרה בכלי התקשורת במדינה, דחתה את דרישות המפגינים שתתפטר מתפקידה והוסיפה כי "תפתח כל דלת אפשרית" בפני המוחים. בשידור בן ה-12 דקות בלבד ציינה יינגלוק כי הצבא לא ייקח צד במשבר הפוליטי הנוכחי. "הצבא מיקם עצמו בעמדה ניטרלית ומעוניין בפתרון שקט להפגנות".

 

עוד חדשות בעולם:

מדד האומללות: איזה עם סובל הכי הרבה?

ראש ה-CIA לשעבר: איראן תהיה סף-גרעינית

ניו יורק: 'הרב קראטה' נגד 'משחק הנוקאאוט'

 

היא אמרה עוד כי המשטרה לא תשתמש בכוח נגד המפגינים ברחובות בנגקוק. עם זאת, משטרת תאילנד הודיעה כי השתמשה בכדורי גומי נגד מפגינים שניסו להיכנס למתחם שבו שהתה יינגלוק. היא חולצה ללא פגע. מפכ"ל המשטרה אמר היום לסוכנות הידיעות רויטרס: "אנו משתמשים גם בתותחי מים, גז מדמיע וכדורי גומי. השתמשנו בכדורים באזור אחד בלבד - הגשר שסמוך לבניין הממשלה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ראש הממשלה יינגלוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש הממשלה יינגלוק(צילום: AFP)
למרות דבריה הפשרניים של ראשת הממשלה, מנהיג המחאה סותפ טאוגסובן, שנועד עמה אמש, אמר כי לא יהיה מרוצה גם אם יינגלוק תתפטר וגם אם ייערכו בחירות חדשות. במקום, הוא מעוניין בכינון "מועצת העם" שתבחר ראש ממשלה חדש. "אמרתי ליינגלוק שאם המשטרה תניח את נשקה, נברך אותה כי גם אנשיה הם תאילנדים", אמר אתמול לתומכיו. "אמרתי לה שלא אפגש עמה שוב עד שהעם ינצח".

 

"אני לא יודעת איך נוכל להמשיך כך", אמרה יינגלוק. "אנחנו לא יודעים איך לגרום לזה לקרות. נכון לעכשיו אנחנו לא רואים שום דרך לפתור את הבעיה בדרך חוקתית", טענה. "אם יש דרך להשיב את השקט - אני מוכנה ללכת בה. הממשלה לא חייבת להחזיק בשלטון בכוח, אנחנו רק מעוניינים בשלום".  

 

ההפגנות בתאילנד שהחלו בשבוע שעבר הציתו מחדש את הדאגה לאי יציבות פוליטית באחת הכלכלות הגדולות בדרום-מזרח אסיה, כמו גם את החששות לקראת שיא עונת התיירות. אתמול נסגרו כמה קניונים בבנגקוק, אך הם נפתחו שוב היום. מנהלי האוניברסיטאות העדיפו שלא לפתוח את דלתותיהן כדי להבטיח את בטיחות הסטודנטים. גם בתי ספר ומשרד האו"ם הראשי בבירה נסגרו. שלושה בני אדם נהרגו במהלך סוף השבוע, בהם גם סטודנט שתומך בממשלה. לפחות 59 בני אדם נפצעו בליל ההפגנות בשבת. עוד 54 נפצעו אתמול, רובם משאיפת גז.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: גטי אימג'בנק) (צילום: גטי אימג'בנק)
(צילום: גטי אימג'בנק)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
   

בסוף שבוע של כאוס, פרצו המפגינים את מחסומי המשטרה ואיימו להיכנס לתוך משרדה של יינגלוק. חדורים במוטיבציה להפיל את שלטונה, המוחים יידו אבנים לעבר המשטרה, קרעו גדרות תיל ושברו מחסומי בטון. שלשום צר ההמון הזועם גם על לפחות שלוש תחנות טלוויזיה ודרש שישדרו את עמדות המוחים ולא את אלה של הממשלה. תחנה אחת נמצאת בבעלות הממשלה, תחנה שנייה נשלטת על ידי הצבא ותחנה שלישית היא עצמאית.

 

המחאה נגד הממשלה החלה בחודש שעבר לאחר שמפלגת השלטון ניסתה להעביר הצעת חנינה,

שלפי מבקריה נועדה לפטור מעונש את אחיה, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט שהודח ב-2006 בהפיכה צבאית והורשע בעבירות שוחד לאחר שנתיים ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים.

 

אף שהמפגינים בתאילנד רוצים להחליף את הממשלה ב"מועצת עם", הם לא ציינו מה תהיה המשמעות של מועצה שכזו. מפלגתה של ראש הממשלה יינגלוק זוכה לתמיכה גדולה מצד האוכלוסייה הכפרית שמהווה את הרוב במדינה. אוכלוסייה זו נהנתה בשנים האחרונות מהתוכניות הפופוליסטיות של ראש הממשלה המודח טקסין ומסיבה זו המפגינים "הצהובים" רוצים לשנות את המערכת הפוליטית ולהפוך אותה לפחות דמוקרטית כדי שלאנשים המשכילים וה"מקושרים" תהיה השפעה גדולה יותר מזו של המחוקקים שנבחרו על ידי העם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים