שתף קטע נבחר

הבכיר שחוסל: ממזל"טים להברחות נשק לעזה

בעולם ממשיכים לפרסם את שורת התפקידים שמילא איש חיזבאללה חסן א-לקיס, עד שחוסל אמש בחניון ביתו בביירות. בנוסף לרכש אמל"ח ופיקוד על יחידת הטכנולוגיה של הארגון, הוא עסק גם במערך כלי הטיס הבלתי מאוישים, העברת נשק לרצועה ואבטחת נסראללה

פחות מיממה אחרי ההתנקשות בבכיר חיזבאללה חסן א-לקיס בביירות, ממשיכה להיחשף שורת התפקידים הבכירים שמילא בארגון. על פי דיווחים שמתפרסמים הערב (יום ד') בלבנון, א-לקיס היה אחראי על שתי זרועות מרכזיות שנגעו ישירות למאבק בישראל: הברחות נשק מחצי האי סיני לרצועת עזה, ופרויקט המזל"טים של חיזבאללה. זאת בנוסף לתפקידים אחרים שיוחסו לו קודם, רובם בתחום הטכנולוגי.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

על פי כלי תקשורת לבנוניים, בהם העיתון הלבנוני בשפה האנגלית "הדיילי סטאר", א-לקיס אחז בתפקיד מפתח בקידום היכולות הטכנולוגיות של הארגון. "הוא היה מעורב בפיתוח המדעי של תוכנית כלי הטיס הלא מאוישים", סיפר לעיתון מקור המקורב לחיזבאללה. המקור התייחס גם לסוגיית הברחות הנשק לרצועה והוסיף שא-לקיס ללא ספק נמצא ברשימת המבוקשים של ישראל וגורמים אחרים הוסיפו ש"א-לקיס היה אחראי על היחידות שהיו אמונות על ריגול אחר ישראל". 

מוחמד יזבכ מעל הארון. הלוויה בבעלבק, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
מוחמד יזבכ מעל הארון. הלוויה בבעלבק, היום(צילום: AP)

אבל בכך לא מסתיימים הפרסומים על אודות תפקידיו של הנרצח. סוכנות הידיעות AFP מדווחת שהוא לא רק נחשב לאחד האנשים המקורבים לחסן נסראללה, אלא – לפי גורם שדיבר עם הסוכנות – "חלק מתפקידו היה לאבטח את ראש הארגון".

 

הרזומה של א-לקיס

א-לקיס נרצח בחמש יריות אקדח בלילה שבין שלישי לרביעי, בעת שנמצא במכוניתו בחניון בית מגוריו בביירות. חיסולו נחשב למשמעותי ביותר בארגון חיזבאללה מאז חיסולו של עימאד מורנייה בסוריה ב-2008. גם הפעם מיהרו בחיזבאללה להאשים את ישראל במעשה.

 

גורמים לבנוניים מסרו שארבעה עד חמישה חמושים ארבו ללקיס ופתחו לעברו באש.הוא נפגע בראשו ובצווארו, הובהל לבית חולים סמוך ושם נקבע מותו ב-3:00 לפנות בוקר.

 

אז מה בדיוק עשה לקיס בחיזבאללה? מקורות לבנוניים אמרו לאתר Lebanon Now שלקיס היה ראש יחידת הטכנולוגיה והתקשורת של הארגון ומילא תפקיד מרכזי בשיקום מערך התקשורת שלו לאחר מלחמת לבנון השנייה. עם זאת, מפרסומים בתקשורת העולמית בשנים האחרונות עולה כי תפקידו היה בכיר יותר, ושבתחילת המילניום הוא היה אחראי על מערך הרקטות וגם אחראי על הרכש הצבאי ואמצעי הלחימה המתקדמים של הארגון.

 

ההלוויה: מי בא ומי לא בא

בין אם מסיבות ביטחון ובין אם מסיבות אחרות, נסראללה וסגנו נעים קאסם לא השתתפו בהלוויה של א-לקיס שהתקיימה אחר הצהריים במרכז התרבותי על שם חומייני בבעלבק בבקעת הלבנון. מי שכן נכחו היו בכירים אחרים בארגון, ובהם ראש המועצה המבצעת, האשם ספי א-דין, ראש המועצה הפוליטית בארגון, איברהים א-סייד, וראש הגוף ההלכתי של חיזבאללה, מוחמד יזבכ.

א-לקיס. "נמשיך את דרכך" ()
א-לקיס. "נמשיך את דרכך"

יזבכ ספד לא-לקיס: "אנחנו מבטיחים לך, כמו שהבטחנו לכל השהידים, שנמשיך את דרכך לא משנה מה יהיה המחיר בקורבנות. אנחנו לא נותיר לפרו-ציונים ולבובות לפגוע בכבוד ובגאווה של האומה.

יבוא יום שאדון ההתנגדות יבשר על הניצחון. אז - בעזרת אללה - האומה הזאת תנצח. הם רואים את היום הזה כרחוק. אנחנו רואים אותו כקרוב".

 

יזבכ הוסיף ש"הידיים שרצחו את השהיד אינן רחוקות ממי שפוצצו את מכונית התופת ברויס וניסו לעשות זאת באל-מעמורה. אנחנו אומה שההרג רק מגביר את הנחישותה שלה להמשיך את הדרך במאבק נגד ישראל והבריונות. אנחנו לא חוששים מהכופרים כיוון שהאור מגרש את החושך".

 

ממשלת סוריה, שמסתייעת בלוחמי חיזבאללה במלחמת האזרחים במדינה, גינתה בחריפות את ההתנקשות וכינתה אותה "מעשה הטרור הפחדני". את האחריות היא הטילה על ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
א-לקיס
צילום: AP
ההלוויה בבעלבק
צילום: AP
מומלצים