שתף קטע נבחר

איזה סלולרי סיני הכי טוב?

לצד אפל, סמסונג והחברות הגדולות האחרות צומח שוק ענק של מכשירים סלולרים מסין. האם ואיזה מכשיר סיני משתלם לכם? בדקנו

מבול המכשירים הזולים שמציפים את השוק מעלים שוב ושוב את השאלה האם כדאי ומשתלם יותר לרכוש מכשיר ישירות מסין במחירים הזולים בהרבה ממחירי המכשירים שנמכרים בארץ. תופתעו, אבל התוצאות ממש לא חד משמעיות.

 

החל מ-150 דולר פלוס מסים

בחודשים האחרונים יצא לנו לסקור לא מעט מכשירים, בעלי מפרטים מרשימים, שמחירם בארץ זול משמעותית ממכשירים של החברות המובילות בענף הסלולר, ובכל הסקירות נתקלנו בתופעה שחוזרת על עצמה; תגובות הגולשים שמפצירים בכל מי שמוכן לשמוע, שעדיף לרכוש מכשיר משלל האתרים הסיניים שמציעים סמארטפונים בעלי מפרטים דומים, במחירים זולים בהרבה אפילו מהמכשירים שסקרנו. החלטנו להרים את הכפפה ולבדוק אם אכן ניתן לרכוש מכשיר סלולר מתקדם במחירים המתחילים ב-150 דולרים (לא כולל מיסים).

 

רוב המכשירים בסקירה זו מבוססים על מעבד ה-MT6589 מרובע הליבות של Mediatek ולכן, אלא אם כן יש הבדל משמעותי בביצועים של מכשיר מסויים לעומת האחרים, לא ניכנס יותר מדי לפרטים לגבי הביצועים. במעבד הזה נתקלנו בלא מעט מכשירים שסקרנו לאחרונה (Xtreamer Ban-G, Xtreamer Q, Gigabyte Gsmart Aku A1 ו-Orange Infinity X) ותמיד הופתענו לטובה מרמת הביצועים שנותנת תחרות של ממש למכשירים יקרים בהרבה, אז אנחנו נתמקד יותר בעיצוב, איכות המסך, המצלמה, וממשק המשתמש. עוד דבר המשותף לרוב המכשירים (אלא אם כן צוין אחרת) הוא הסים הכפול שמאפשר לחבר שני קווי טלפון ולנתב את השיחות הנכנסות והיוצאות מהמכשיר לכל אחד מהקווים. כמו כן, היות שברוב המקרים קיבלנו מספר מכשירים של אותו היצרן, נחלק את הסקירה לפי היצרנים.

 

Jiayu

היצרן הסיני הקטן והצעיר יחסית הצליח תוך זמן קצר לבנות לעצמו שם של חברה המייצרת מכשירים איכותיים, בעלי ביצועים מצויינים, במחירים מאוד מפתים. עם זאת, יש ל-Jiayu נטייה להכריז על מכשירים ואז להתעכב זמן רב עד להוצאתם לשוק. קיווינו לקבל את ה-S1, שמשלב מעבד Snapdragon 600 של קוואלקום, אבל גם יציאתו של הדגם הזה מתעכבת, כך שנאלצנו להסתפק בשני דגמים אחרים: ה-G2 (לא לרדת עליהם, הוא יצא לפני הסמארטפון הנפלא של LG) וה-G4, הלהיט הענק שלהם, שמספיק לשוטט בפורומים השונים כדי לגלות עד כמה הוא פופולרי.

 

G2 - המכשיר הכי פשוט שקיבלנו לסקירה זו. הוא מצויד במעבד דו ליבתי של Mediatek, ה-MT6577 שנתקלנו בו בין השאר ב-Gsmart GS202 הנפלא של Gigabyte. עם מסך 4 אינץ' ברזולוציה של 800x480, זיכרון 1GB RAM ונפח איחסון 4GB, הוא מצליח לשחזר את הביצועים הטובים (יחסית) של ה-202 למרות שהמסך לא איכותי במיוחד. לא מדובר על מסך רע, ולמי שאינו אנין טעם הוא בהחלט יספיק, אבל במחיר של כ-160 דולרים אנחנו לא בטוחים שאין עסקאות טובות יותר שם בחוץ. רמת הבנייה סבירה בהחלט ולא מסגירה את מחירו הנמוך, וגם המצלמה, באיכות 8 מגה פיקסל סבירה בהחלט גם אם לא ממש מהווה תחרות למכשירים אחרים בסקירה.

 

היות שמדובר במעבד 6577 ולא 6589, נציין שהביצועים לא רעים בכלל והוא התמודד היטב עם משחקים, גלישה ומעבר בין המסכים השונים, אבל התקשה להתמודד עם משחקים כבדים במיוחד וסירב לנגן סרטוני HD. לא נפלנו מה-G2 אך עם זאת, למי שמחפש מכשיר קטן ולא זקוק לביצועים הטובים ביותר, ה-G2 יכול לתת את המענה. חשוב לציין שהמכשיר תומך בתדר דור שלישי 2100 בלבד ולכן מומלץ בעיקר למי שאינו לקוח של פלאפון, הוט מובייל ורמי לוי.

 

קטן | ביצועים לא הכי חזקים | 160 דולר

 

 

G4 Basic  - ה-G4 מגיע בשני תצורות: דגם ה-Basic עם 1GB RAM ו-4GB איחסון, ודגם ה-Advanced המציע כבר זיכרון 2GB RAM עם נפח איחסון 32GB. אנחנו קיבלנו את הדגם הבסיסי, שנמכר במחיר ממוצע של 240 דולרים באתרים השונים. בנוסף לנתוני הזיכרון, ל-G4 מסך 4.7 אינץ' ברזולוציית 720P, מצלמת 13 מגה פיקסל ואת כל זה מריץ מעבד ה-MT6589 מרובע הליבות שלרוב תפקד מצוין כצפוי אבל מפעם לפעם נתקע למשך שניות ספורות כאשר רצינו לחזור למסך הבית.

 

למרות שהמסך בהחלט גדול, הופתענו לגלות כי המכשיר קטן יחסית ונוח מאוד לאחיזה, כאשר גם רמת הבנייה מרשימה מאוד, למרות שהוא מעט כבד ועבה. אבל יש סיבה לעובי הזה; ה-G4 מצוייד בסוללה בקיבולת 3,000mAh, שגם בשימוש אינטנסיבי במיוחד הצליחה לסיים יום שלם עם יותר מ-30 אחוזים. בשימוש ממוצע לא הצלחנו להוריד את מד הסוללה מתחת ל-50 אחוזים, ומדובר בנתון מדהים שאפילו מפלצות כדוגמת הנוט 2 של סמסונג או ה-G2 של LG יתקשו להתחרות בו. גם המסך מרשים מאוד, הוא נראה נפלא, עם זוויות צפיה מצוינות, תגובה מדוייקת וחלקה למגע אצבע, ואפילו מול אור שמש ישיר יכולנו להמשיך ולהשתמש בו בקלות יחסית. המכשיר שקיבלנו הגיע עם בעיה קטנה בדמות שני כתמים סגולים קטנים בחלקו העליון של המסך, שאמנם קשה מאוד להבחין בהם בעבודה השוטפת, אבל מפעם לפעם הם בהחלט קפצו לנו מול העיניים.

 

נפח האיחסון הפנימי במכשיר מיועד להתקנת אפליקציות (ומערכת הפעלה) בלבד, מה שמחייב אתכם להוסיף כרטיס זיכרון חיצוני. חשוב לציין כי ללא הוספת כרטיס לא תוכלו לצלם תמונות או להוריד תכנים מהרשת. בתחילה זה מעט הפריע לנו, אך במחשבה שניה הצלחנו להבין את ההיגיון העומד מאחורי החלטת היצרנית. המצלמה טובה מאוד אך גם במקרה הזה לא מביאה תחרות של ממש ליצרניות הגדולות בשוק. היא בהחלט מספקת למשתמש הממוצע. גם ה-G4 תומך בתדר דור שלישי 2100 בלבד, כך שההמלצה בסעיף הקודם תופסת גם כאן.

 

אותה תקלה במסך שציינו קודם מעט הרתיעה אותנו בתחילה (למרות שבאתר ibuygou מיהרו לעדכן אותנו שהם מחליפים מכשירים כאלה באופן מייד) והשהות הקצרה בלחיצה על כפתור הבית מעט מרגיזה, אבל המסך הנפלא, הסוללה המדהימה והמצלמה הטובה הופכים את ה-G4 למכשיר משתלם מאוד שיבטיח לבעליו הנאה רבה. תמורת 60 דולרים נוספים תבטיחו לעצמכם את הדגם המתקדם יותר, שסביר להניח מציע ביצועים טובים עוד יותר. האם זה משתלם? קשה לומר, אבל נציין שוב שגם עם הדגם הבסיסי לא סבלנו במיוחד.

 

נוח לאחיזה | סוללה חזקה | כ-240 דולר

 

 

עוד ב-GSM

 

Zopo

קיבלנו רק מכשיר אחד מבית היצרן הסיני הצעיר יחסית, שמקבל בדרך כלל ביקורות חיוביות ברשת. ה-C2 Platinum מתהדר במסך 5 אינץ' ברזולוציית Full HD ומעבד 6589T של Mediatek. מדובר בדגם מעבד משודרג במהירות 1.5GHz, לעומת ה-6589 שמציע מהירות 1.2GHz ונמצא במכשירים אחרים בסקירה זו. ה-C2 נראה בהחלט טוב ומזכיר לא מעט את האייפון 4 בזכות המסגרת המתכתית שעוטפת את צידי המכשיר, כאשר גם החזית נראית כמו העתק מדוייק למכשיר של אפל.

 

איכות הבנייה נראית מרשימה אבל התאכזבנו לגלות כי גב הפלסטיק (הדק להחריד) מסרב להינעל במקומו, ורק לאחר דקות ארוכות ומתסכלות של לחצים וכיפופים הצלחנו לבצע את המשימה (האקט חזק על עצמו בכל פעם שהסרנו את חלקו האחורי). עם זאת, תכולת הערכה של ה-C2 בהחלט מרשימה, כאשר בתוך האריזה קיבלנו גם חלופי עם פליפ (גם הוא מתקשה להתיישב במקמו), שני מגיני מסך (אחד מהם כבר מותקן על המכשיר), אוזניות, וכמובן גם מטען (ישראלי).

 

עם נפח איחסון של 16GB יש מספיק מקום כמעט לכולם, אבל למי שלא, תוכלו למצוא חריץ הרחבה. גם כאן המצלמה האחורית מתהדרת ב-13 מגה פיקסל, ואם אתם אוהבים לצלם את עצמכם בוודאי תשמחו לגלות שהמצלמה הקדמית מגיעה באיכות 5 מגה פיקסל. כמו ה-Jiayu G4 גם כאן המצלמה טובה, גם אם לא מדהימה וללא נתקלנו בתלונות לגביי תמונות שצילמנו והעלינו לפייסבוק שלנו. למרות המעבד המשודרג ולמרות מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.2.1 נקייה (כמו במכשירי נקסוס) הופתענו לגלות שהמכשיר נתקע וקרטע לא מעט. מתוך סקרנות החלטנו להתקין רום אחר שמצאנו ברשת, ואנחנו שמחים לבשר שהרום החדש פתר את רוב הבעיות. אמנם עדיין נתקלנו במעט "לאגים", אך לרוב המכשיר תפקד מצוין. בכל מקרה, ברגע שהחלפנו רום, הופתענו הפעם לטובה מהיכולת של ה-Zopo במשחקים כבדים וכנ"ל לגביי גלישה באינטרנט. גם התמיכה בתדר 850 של דור 3 מבורכת ולכן המכשיר הזה מתאים גם ללקוחות פלאפון, הוט ורמי לוי.

 

הרום הבעייתי והגימור של גב המכשיר אכזבו אותנו לא מעט אבל למי שלא פוחד להתעסק עם הדברים האלה, ה-Zopo C2 Platinum הוא מכשיר לא רע בכלל בהתחשב במחירו הזול, כ-270 דולרים בלבד. אנחנו מקווים לשים את ידינו על הדגם החדש של Zopo, ה-ZP998, עם המעבד 8 ליבות החדש של Mediatek אך, לצערנו ייקח עוד זמן עד שהדגם המסקרן הזה יגיע. נשתדל לסקור אותו בקרוב.

 

נפח אחסון גדול | מצלמות טובות מאוד | 270 דולר

 

 

 

Lenovo

אין צורך להציג בפניכם את השם לבונו. יצרנית המחשוב הסינית, שנמצאת היום במקום הראשון בעולם במכירת מחשבים ניידים, נכנסה בשנים האחרונות לשוק הסמארטפונים הלוהט, וכבר הצליחה להתברג לרשימת חמש המובילות בשוק. למרות הצלחתה הרבה בשוק המחשבים הניידים בארץ, כמעט ולא תראו את המכשירים החכמים של לנובו כל מדפי החנויות אצלנו. אנחנו בהחלט מקווים כי התמונה תשתנה בקרוב, וענקית המחשוב תוכל לתת תחרות של ממש ליצרניות המוכרות לנו גם בארץ הקודש. בכל אופן, קיבלנו שני מכשירים מעניינים לסקירה זו.

 

Lenovo S750  - התכונה המעניינת ביותר של דגם ה-S750 היא עמידות למים ואבק. עד היום זכינו לתכונה זו רק במכשירים יקרים מאוד (Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S4 Active) או בעלי מפרטים חלשים יחסית (Sony Xperia Go, Motorola Defy), כאשר הלנובו יושב אי שם באמצע עם מחיר אטרקטיבי במיוחד של 230 דולרים, ומפרט לא רע בכלל הכולל מסך 4.5 אינץ', מעבד מרובע ליבות MT6589, ומצלמת 8 מגה פיקסל. רמת הבנייה של ה-S750 מרשימה מאוד, ולמרות שהוא מעט כבד הדבר תורם לתחושת הביטחון שלנו לגבי עמידות המכשיר. דברים דומים ניתן להגיד גם לגבי העיצוב: המכשיר לא יזכה בתחרויות יופי, אבל בהחלט נראה ומרגיש כמו סמארטפון שיעמוד על שלו ולא יישבר או ייהרס בקלות.

 

נקודת התורפה הגדולה ביותר של ה-S750 מגיעה מכיוון המסך. עם רזולוציה של 960x540 (שהיא בהחלט לא רעה ואפילו טובה מבחינת חדות תמונה), המסך סובל מחוסר בהירות וצבעים חיוורים יחסית. עם זאת, בתנאי תאורה נוחים (באור שמש קשה להשתמש במכשיר), הוא נראה בסדר גמור וזוויות הצפייה מצוינות. כצפוי מהמעבד הנפלא הפועם ב-S750, הביצועים מצויינים, וגם המצלמה, למרות שהיא מציעה 8 מגה פיקסל "בלבד", מוציאה תוצאות טובות מאוד. המכשיר מגיע עם אנדרואיד 4.2.1 אך עם מעטפת כבדה מאוד של לנובו, ועם כמות מוגזמת של אפליקציות סיניות שמעלות הודעות על מסך ההתראות בכמות בלתי נסבלת. גם כאן, כמו במכשיר של Zopo, המצב השתפר לאחר ביצוע רוט והתקנת רום נקי יותר (יש למכשיר רומים רבים ברחבי האינטרנט).

 

התמיכה בתדר 2100 בלבד בדור שלישי הופך גם את המכשיר הזה ללא אקטואלי לבעלי קווים בהוט מובייל, פלאפון ורמי לוי והאחסון הפנימי הקטן, 4GB בלבד, מורידים למכשיר נקודות זכות. עם זאת, למי שמחפש מכשיר עמיד, עם ביצועים טובים ובמחיר נמוך, ה-S750 בהחלט עושה את העבודה. ללנובו יש מכשיר עמיד נוסף, ה-A660, בעל מסך קטן יותר, 4 אינץ' בלבד ומעבד דו ליבתי של Mediatek MT6577 (אותו מעבד שקיים ב-G2 של Jiayu) שאמנם לא קיבלנו לסקירה אבל יצא לנו להתעסק איתו לא מעט. עם תג מחיר של 150 דולרים בלבד, וביצועים שלא נופלים מאלה של ה-Jiayu, גם הוא מציע תמורה טובה מאוד למחירו.

 

עמידות למים ואבק | מסך ברזולוציה נמוכה | ביצועים טובים | 150 דולר

 

 

Lenovo S920

מחברה בסדר גודל של לנובו אנחנו מצפים שידעו לעצב מכשירים מבלי לקחת השראה מיצרניות אחרות, ולכן הופתענו ברגע שהמכשיר הזה הגיע לידינו. ה-S920 הוא העתק כמעט מדוייק של ה-One X, מכשיר הדגל של HTC מאשתקד. אמנם הלנובו גדול בהרבה מהמקור, בזכות מסך ה-5.3 אינץ' שלו, אבל קשה להתעלם מהדמיון העצום בין שני המכשירים. רמת הגימור של הלנובו טובה, גם אם היא לא מתקרבת לזו של האח התאום מבית HTC. הכל עשוי מפלסטיק מבריק, אך לפחות הפלסטיק הזה מרגיש חזק ויציב. למרות הביקורת חייבים לשבח את Lenovo שבמחיר של כ-250 דולרים בלבד, הצליחה לייצר מכשיר כל כך דק וקל. 156 גרם למכשיר בגודל כזה הופך את הפאבלט של לנובו לכזה שלמרות גודלו מרגיש נהדר ביד והדקיקות, 7.9 מ"מ בלבד תורמים גם הם לתחושה זו.

 

למרות שיש לנו בסקירה לא מעט מכשירים בעלי מסכים קטנים יותר ובעלי רזולוציות גבוהות יותר מרזולוציית ה-720p של ה-S920, קשה שלא להתפעל מהמסך שהוא אחד הטובים שנתקלנו בהם גם במכשירים יקרים בהרבה של יצרניות מובילות. הצבעים בוהקים, החדות מרשימה, והמסך בהיר ונוח לקריאה גם באור השמש. התגובה של המסך למגע מרשימה אף היא ואין ספק מבחינה זו לנובו שיחקו אותה. גם כאן יש לנו את מעבד ה-MT6589 וגם במכשיר הזה הוא נותן ביצועים מרשימים שהופכים משחקים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים לחוויה מאוד נעימה.

 

המצלמה מצויינת. אנחנו לא מדברים על מצלמה שתתחרה בתותחים הכבדים, אבל קשה להאמין שבמחיר כזה יהיה למישהו על מה להתלונן. עקב האכילס של המכשיר, כמו ב-S750, הוא ללא ספק ממשק המשתמש הכבד והמפוצץ באפליקציות סיניות. בנוסף, ל-S920 אין עברית מובנית, וחשוב לציין כי מדובר במכשיר היחיד שקיבלנו שאינו תומך בשפתנו. שיטוט ברחבי האינטרנט מצאו לנו מספר לא מבוטל של רומים למכשיר אך גם בהם לא מצאנו עברית. ממידע שהצלחנו לאסוף גילינו שייתכן ובקרוב ישוחרר רום Miui ל-S920 עם עברית מובנית, אך נכון לכתיבת שורות אלה, הוא עוד לא שוחרר. בכל מקרה אנחנו התקנו על ה-S920 רום נקי, ויחד עם התקנת האפליקציה MoreLocale נתנו לנו עברית חלקית וחוויית המשתמש שלנו השתפרה ללא היכר. גם כאן תמצאו נפח איחסון של 4GB בלבד, כך שאנחנו ממליצים לנצל את חריץ ההרחבה כדי להגדיל את האיחסון הפנימי. ה-S920 תומך בתדר דור שלישי 2100 בלבד.

 

אם היה למכשיר הזה רום נקי יותר עם עברית מובנית הוא היה, ללא ספק, אחד מכוכבי הסקירה הזאת. אם אתם יכולים לחיות עם התמיכה החלקית בעברית (לאחר עבודה מאומצת) שלא כוללת את תפריטי ההגדרות למיניהם ואתם מחפשים מכשיר בעל מסך גדול וביצועים טובים במחיר טוב, ה-S920 הוא מכשיר מצוין אך למי שהעברית חשובה, מומלץ להתעדכן ברומים שישוחררו עבורו לפני הרכישה.

 

מסך מרשים  | דק וקל | לא תומך בעברית באופן מובנה | 250 דולר

 

 

 

THL

החברה היחידה בסקירה הזאת שיש לה יבואן רשמי ומוצהר בישראל היא THL. החברה הסינית הצעירה קיימת רק שלוש שנים וכבר נחשבת לאחת הגדולות בסין ובכל הפורומים הגדולים העוסקים באנדרואיד תוכלו למצוא אינספור דיונים על הדגמים השונים שנמכרים בעולם בהצלחה לא קטנה. בנוסף ל-W100 קיבלנו לסקירה את ה-W11 וה-W200 מהיבואן הישראלי IGWT.

 

W100 - באותם פורומים שהזכרנו קודם ה-W100 מככב לא מעט, ומהמידע שקיבלנו מהחנות הסינית וגם מהיבואן בארץ, המכשיר הזה נמכר בכמויות מאוד מרשימות. אז מה בעצם כל כך מרשים כאן? בעיקר התמורה למחיר. המפרט של ה-W100 זהה לזה של ה-Lenovo S750 אך ללא ההגנה בפני מים ואבק ומחירו כ-160 דולרים בלבד (בארץ כ-1000 שקלים כולל את כל המיסים הנלווים ואחריות מלאה). להבדיל מהמכשיר של לנובו, המסך ברזולוצייה זהה (960x540) נראה מצויין מכל הבחירות, ומערכת ההפעלה הנקייה (כמו במכשירי נקסוס), הופכת את חווית השימוש לנוחה במיוחד. המעבד, כרגיל, מתמודד היטב עם כל מה שתפילו עליו, וגם המצלמה מרשימה במיוחד, גם אם תמצאו טובות ממנה. חיי הסוללה לא מהמשובחים, והמשתמש הממוצע ייאלץ בשעות הערב לחפש את המטען, אך לזכות THL ייאמר כי הם מספקים בערכת המכשיר סוללה נוספת (בנוסף לשני מגני מסך ושני כיסויים).

 

רמת הבנייה טובה והעיצוב נעים לעין גם אם הוא לא משהו מיוחד. הדבר היחיד שהפריע לנו הוא כפתור ההפעלה-כיבוי שמרגיש מעט "חופשי" מדי, ואינו תורם לתחושת האיכות הכללית. ברור לחלוטין מדוע THL מוכרת כל כך הרבה מכשירי W100. מבחינת התמורה למחיר מדובר במציאה שגם במחיר שהוא נמכר בארץ נותן תמורה מצוינת למחיר. אגב, ה-W100 יוצא מהמגוון אצל היצרנית הסינית, במקומו יגיע ה-W100S הזהה כמעט לחלוטין לדגם הקודם אך מכיל בתוכו את מעבד ה-MT6582 החדש של Mediatek שאמור לספק ביצועים עוד יותר טובים. מהיבואן IGWT נמסר שהדגם החדש יגיע לארץ כבר בתחילת דצמבר ויימכר באותו מחיר של הדגם הקודם.

 

תמורה טובה למחיר | מערכת הפעלה נקיה | ביצועים טובים | 160 דולר

 

 

W200 - עולה 200 דולרים (או 1400 שקלים בארץ) עבור מכשיר עם מסך 5 אינץ', 720P, מעבד מתקדם MT6589T (המעבד המשודרג של Mediatek) ועיצוב דקיק, נשמע טוב מדי בשביל להיות אמיתי (באנגלית זה נשמע טוב יותר), אבל זה בדיוק מה שה-W200 מציע. רמת הבנייה של המכשיר מפתיעה לטובה, ולמרות שאינו הדק ביותר שתמצאו (9.2 מ"מ) הוא מרגיש ונראה דקיק בזכות בגב המעוגל. פסי הכסף שעוטפים את המכשיר מקנים לו תחושה יוקרתית וקשה להאמין שמדובר במוצר כל כך זול. לשמחתנו הביצועים בהתאם והמכשיר מצליח לעשות כל מה שמבקשים ממנו ללא קושי. המסך נראה נפלא, המצלמה מתפקדת טוב מאוד ולמרות הסוללה היחסית קטנה (אגב, ה- W200 גם מגיע עם 2 סוללות ושאר האביזרים באריזה), היא מספיקה ליום שלם למשתמש הממוצע.

 

נפח איחסון של 8GB מספיקים לכל האפליקציות שתרצו ולאור העובדה שרוב המכשירים כאן מצויידים ב-4GB בלבד, לא נבוא בטענות אבל למי שמצלם הרבה או רוצה כמות גדולה של מדיה על המכשיר מומלץ לנצל את חריץ ההרחבה. כמו אצל האח הקטן, ה-W200 מציע תמורה מדהימה למחירו. עם ביצועים שלא היו מביישים מכשירים יקרים בהרבה, עיצוב מרשים ורמת בנייה לתפארת, המכשיר הזה חייב לבוא בחשבון למי שהתקציב שלו מוגבל אבל מחפש מכשיר גדול ואיכותי.

 

מעבד מתקדם | דק יחסית | 200 דולר

 

 

 

W11  - ספינת הדגל הנוכחית של THL זכתה לביקורות מצויינות בכמה מאתרי הטכנולוגיה המובילים בעולם, וגם להצלחה גדולה בסין, כאשר כל המלאי הראשוני נמכר תוך שעתיים מרגע תחילת המכירה. עם תג מחיר גבוה יחסית למכשירים האחרים בסקירה (כ-260 דולרים/ 1550 שקלים בארץ לדגם הבסיסי ו-330 דולרים/ 1690 שקלים בארץ לגרסה המתקדת יותר) THL היו חייבים להציע משהו מיוחד כדי להצדיק את קיומו, ואת זה הם עשו עם מצלמה קדמית המתהדרת ב-13 מגה פיקסל, בדיוק כמו המצלמה האחורית. ידוע כי במזרח מייחסים חשיבות רבה לאיכות המצלמה הקדמית במכשירים החכמים, אך בארץ נתון זה נחשב מעט פחות חשוב. מי שאוהב צילומים עצמיים, מדובר ללא ספק בנקודת זכות גדולה שמציגה בפועל תוצאות טובות מאוד.

 

ההבדלים בין שתי הגרסאות של ה-W11 מגיעות בדמות האחסון הפנימי שעומד על 16GB בדגם הבסיסי ו-32 בדגם המתקדם, כמו גם זכרון ה-RAM שעומד על 1GB ו-2GB בהתאמה. עוד יתרון לדגם המתקדם הוא באפשרות להרחיב את נפח האחסון בעזרת כרטיס Micro SD חיצוני אבל חשוב לציין שכדי להתקין את הכרטיס יש צורך לפתוח את המכשיר היות וחריץ ההרחבה אינו נגיש והיבואן בארץ ממליץ לעשות זאת במעבדה. לשני המכשירים מעבד MT6589T מרובע ליבות במהירות 1.5GHz. כמו ב-W200. ה-W11 הוא מכשיר יפיפה, נעים ביד אך מרגיש מעט רחב מדי לטעמינו. עם זאת הוא גם קל מאוד ולא מכביד על היד למרות גודלו. אמנם הוא עשוי פלסטיק, אבל מדובר בפלסטיק איכותי, בלי חריקות או גימורים בעייתיים.

 

מבחינת ביצועים, הדגם הבסיסי מזכיר מאוד את ה-W200 כאשר ההבדל העיקרי בין שני המכשירים האלה הוא במסך ה-Full HD של ה-11 והמצלמות ששניהם מהטובות שראינו במחירים כאלה. ה-1GB הנוסף בזיכרון ה-RAM בדגם המתקדם יותר מורגש כאשר המכשיר פשוט טס בכל משימה ולא מתעייף לרגע. ניסינו לגרום לו לגמגם, באמת שניסינו, אך הוא סירב. למעשה אפשר לומר בלב שלם שיש לא מעט מכשירים יקרים בהרבה שלא מנצחים את ה-W11 32+2 במבחן הביצועים.

 

הבעיה של ה-W11, במיוחד הדגם המתקדם, היא במחיר. שלא תבינו אותנו לא נכון, הוא שווה את מחירו ללא כל ספק אך הוא כבר מתקרב למחירים בהם ניתן למצוא מכשירים מוכרים בהרבה ממנו כמו הגלקסי S3 של סמסונג למשל ולמרות שהוא לא נופל מהמכשירים האלה ואפילו מתעלה עליהם בכמה מובנים, יהיה קשה לשכנע אנשים מסויימים ללכת על מכשיר של THL ולא ללכת על השמות הגדולים יותר. אם אתם לא חייבים מכשיר של מותג מוביל אבל רוצים ביצועים של אחד כזה במחיר שפוי, יש סיכוי גבוה שה-W11, במיוחד בגרסה היקרה יותר, הוא המכשיר המושלם בשבילכם.

 

מסך HD מלא |  מצלמה קדמית מתקדמת | 260 / 330 דולר

 

 

Xiaomi

Mi2A  - המכשיר היחיד בסקירה הזאת שלא מבוסס על מעבד של Mediatek הוא ה-Xiaomi M2A. המכשיר המקסים הזה מבוסס על מעבד Snapdragon S4 Pro דו ליבתי במהירות 1.7GHz בדומה ל-Moto X של מוטורולה שזכה לשבחים רבים. גם ל-HTC One Mini ולגלקסי S4 Mini של סמסונג יש מעבדים דומים (אך לא זהים) מבית קוואלקום אך עולים כמעט פי 2 ממחירו של ה-Xiaomi שנמכר בפחות מ-290 דולרים. תמורת מחיר זה אתם מקבלים מכשיר קטן ממדים יחסית, בעל מסך בגודל 4.5 אינץ' ברזולוציית 720p, כאשר השילוב בין המסך הקטן יחסית לרזולוציה הגבוהה (יחסית) נותן תוצאה יוצאת מן הכלל. אין ספק כי בקטגוריה זו מדובר במכשיר המרשים ביותר בסקירה זו.

 

עוד קטגוריה ש-Xiaomi מצטיינת בה היא רמת הגימור. ה-Mi2A מרגיש כמו מכשיר פרימיום לכל דבר. הופתענו לטובה מרמת הגימור של כל המכשירים כאן אבל ללא ספק ה-Xiaomi רמה אחת לפחות מעל כולם. זה עדיין לא אייפון או HTC, אבל לטעמינו לפחות, לחברות כמו סמסונג ו-LG אין רמת גימור גבוהה יותר מהמכשיר הזה. הוא קל, הוא דק והוא גם יפייפה. זכינו לכמות גדולה של מחמאות על מראהו כאשר הסתובבנו איתו, ואם תרצו לשכנע מישהו סקפטי לגבי איכותם של מכשירים סיניים, תנו לו הצצה ב-Mi2A וסביר להניח כי לאחר מכן הוא ישנה את דעתו.

 

Xiaomi עומדת מאחורי ממשק המשתמש MIUI, אותו ממשק ידוע המבוסס על אנדרואיד ומהווה סוג של שעטנז בין iOS של אפל ואנדרואיד של גוגל. על המערכת הזאת כבר כתבנו בסקירה שלנו לאקסטרימר Q ואהבנו אותו מאוד. אמנם הוא מלא באפליקציות סיניות מטרידות ובנוסף אינו מגיע עם עברית מובנית, אבל אחד היתרונות של MIUI היא הקלות בה ניתן להחליף גרסאות, ולשמחתנו מצאנו גרסה עם עברית מלאה (ועם הרבה פחות אפליקציות מיותרות) באתר hebmiui.com. תוך מספר דקות, בעזרת ממשק קל ופשוט לתפעול, החלפנו את הגירסה שהגיעה עם המכשיר לאחת מעוברתת. אין לנו ספק שיש לא מעט אנשים, בעיקר מעריצי אנדרואיד נקי, שיסלדו מ-MIUI, אבל למי שמחפש מערכת הפעלה יפה ונוחה לשימוש, זו אופציה נהדרת.

 

ומה לגביי הביצועים? התשובה שלנו מחולקת לשניים: בכל הקשור לדפדוף והתמצאות ברחבי מערכת ההפעלה המכשיר מתפקד מצוין, בלי להיתקע ובלי למצמץ, כך גם בשימוש בדפדפן, בפייסבוק, טוויטר ודומיהם. הבעיה מתחילה במשחקים שלרוב מתפקדים בסדר אבל מפעם לפעם גמגמו לנו לא מעט. באופן יחסי למכשירי ה-MT6589 ו-MT6589T, אין ספק שבגזרת המשחקים הכבדים ה-Mi2A יוצאת עם ידה על התחתונה. עם זאת אנחנו חייבים לציין שנתקלנו בתופעות דומות גם ב-S4 Mini של סמסונג וגם בעוד כמה מכשירים בעלי מפרטים דומים לאלה של ה-Xiaomi והם עולים הרבה יותר מהמכשיר הסיני הזה. בגזרת המצלמה ה-Mi2A חוזר להפתיע ומתקרב לרמת הביצועים של התותחים הכבדים. אם נשווה שוב לגירסת ה-S4 צINI, אפשר לומר בביטחה שהוא לא מתעלה על ה-Xiaomi בתחום הצילום. המצלמה מצויידת בעדשת 8 מגה פיקסל ומצלמת וידאו באיכות Full HD והתוצאות, כאמור, טובות מאוד.

 

למרות האכזבה המסויימת מהביצועים של ה-Mi2A בגזרת המשחקים, קשה היה לנו שלא להתאהב במכשיר הזה. הוא נראה נפלא, מרגיש נפלא ועובד נפלא עבור מי שלא משחק ביותר מדי משחקים כבדים. להבדיל משאר המכשירים כאן, הנטייה שלנו היא לא להשוות אותו אליהם, אלה להשוות אותו למקביליו מבית סמסונג, HTC ואחרים ולעומתם הוא מציע חבילה משתלמת הרבה יותר. בקרוב אנו מקווים לשים את ידינו על מכשיר הדגל החדש של Xiaomi, ה-Mi3 שזכה לביקורות מדהימות (ולמען האמת גם נראה מדהים בתמונות ובסרטונים שראינו), מכשיר שעל הנייר אמור להתחרות במכשירים המובילים בשוק כמו ה-G2 של LG, ה-S4 של סמסונג וה-HTC One ואם הוא עומד בציפיות שלנו וממשיך את הקו אותו התחיל ה-Mi2A, ייתכן שאנחנו מגלים כאן כוכב חדש בשמי עולם הסלולר.

 

 מעבד מתקדם | מסך קטן יחסית | רמת גימור גבוהה | בעית ביצועים במשחקים | כ-290 דולר

 

Inew

i4000 - כשמה כן היא, inew היא חברה חדשה בתחום הסמארטפונים עם "סטייה" לא מוסברת למכשירים בעלי 4 ליבות ומסכי 5 אינץ'. לחברה זו יש לא פחות מחמישה דגמים בעלי מעבדים ומסכים כאלה, כאשר כל מה שמבדיל ביניהם זה העיצוב, גודל האחסון הפנימי וכמות זכרון הראם. ל-i4000 שהגיע לידינו מפרט כמעט זהה לזה שיש ב-Zopo C2 Platinum. מעבד MT6589T, מסך 5 אינץ' Full HD, אחסון 16GB וזכרון ראם של 1GB. בעצם ההבדלים היחידים בין שני המכשירים (חוץ מהעיצוב) הוא המצלמה, שב-i4000 עומדת על 8 מגה פיקסל "בלבד" וקיבולת הסוללה, שם iNew הלכו על גישה שונה וחדישה ששום מכשיר אחר לא מציע; 2 סוללות, אחת בקיבולת 1750mAh עם מכסה סוללה ששומר על המכשיר דק וקל, והשנייה 2500mAh עם מכסה סוללה עבה יותר שיש לו גם כיסוי קדמי (פליפ). לא הבנו כל כך למה שני הכיסויים לא יכלו להיות עם (או בלי) הפליפ אבל עדיין אהבנו את הגישה המאפשרת למשתמש להתאים את המכשיר לצרכיו האישיים.

 

הופתענו לגלות שגם עם הסוללה הקטנה יחסית, המכשיר מצליח לסחוב עד הערב בשימוש סביר. אז למי שיש גישה למטען במהלך היום או פשוט לא משתמש במכשיר יותר מדי, יש אפשרות להנות ממכשיר דק וקל ולמשתמש הכבד יש את הסוללה הגדולה יותר שאיתה הצלחנו לסחוב יום שלם בשימוש די כבד ולהגיע לסוף היום כשיש עוד כ-20 אחוזי סוללה. בהשוואה ישירה מול המכשיר של Zopo, אהבנו יותר את ה-i4000 שמפסיד ל-C2 רק בקטגוריית העיצוב. בכל השאר, החל מרמת הבנייה, דרך הביצועים ועד לחיי הסוללה (עם הסוללה הגדולה), ה-i4000 מנצח. במצלמה, למרות שה-Zopo נהנה ביתרון בזכות מספר הפיקסלים הגדול יותר, קיים שיוויון. שניהם טובים ועושים את העבודה וכנ"ל לגביי המסך למרות שה-iNew נהנה מרמת בהירות גבוהה יותר. אין ספק שה-iNew i4000 הוא מכשיר מצוין שמחירו, כ-250 דולרים, הוא מחיר מציאה באופן יחסי למה שמקבלים. מעניין יהיה לעקוב אחרי החברה הקטנה הזאת כי יש לנו תחושה שהיא עוד יכולה להגיע רחוק.

 

גם המכשיר הזה יעשה עלייה בקרוב. יבואנית THL, חברת IGWT, הודיעה לנו שבקרוב היא מתחילה לשווק גם את מכשירי iNew בישראל. ה-i4000 צפוי לעלות כ-1300 שקלים בארץ כולל מיסים ואחריות מלאה לשנה.

 

 2 סוללות בעצמה שונה | ביצועים טובים | 250 דולר

 

המנצחים הם...

היצרנים הסינים הפחות מוכרים עשו לאחרונה קפיצת מדרגה ענקית, ומסוגלים להציע היום סמארטפונים מצוינים, במחירים שצריכים להטריד מאוד חברות כמו סמסונג, נוקיה ואפל. הופתענו מאוד לגלות שבכל המכשירים שבדקנו לא היה אחד שלא הצליחה לעמוד בסטנדרטים, אלא ההיפך הוא הנכון, כולם טובים, כאשר לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו. לא יהיה קל לבחור את המנצח או המנצחים בסקירה זו, אבל אם אנחנו חייבים, נחלק את הבחירה בין כמה מהם. המכשיר שהכי "הדליק" אותנו הוא ללא ספק ה-Xiaomi Mi2A שלמרות מגרעותיו מוכיח שחברה סינית, קצת פחות ידועה, יכולה לייצר מכשיר ברמה הכי גבוהה בלי שום רגשי נחיתות מול החברות המובילות בשוק. העיצוב המוקפד, רמת הבנייה הטובה והמסך הנפלא הם הוכחה שאפשר לרכוש מכשיר פרימיום במחיר נמוך בהרבה ממה שהורגלנו עד כה.

 

למי שמחפש חיי סוללה ארוכים, ל-Jiayu G4 פשוט אין מתחרים, ואם אתם יכולים לחיות עם המגבלות שלו, לכו עליו. גם ה-iNew יכול לתת פייט טוב בתחום חיי הסוללה (כל עוד משתמשים בסוללה הגדולה יותר) אז אם בא לכם משהו גדול יותר מה-Jiayu זו בהחלט אפשרות סבירה שאמורה להחזיק ללכם יום שלם בלי בעיות גדולות מדי. בקטגוריית העמידות יש זוכה אחד ברור, הלנובו S750, אבל זו לא חוכמה כי הוא היחיד בעל תקן IP67 שמבטיח לו עמידות בפני מים ואבק.

 

מבחינת התמורה למחיר יש שני מנצחים ברורים ושניהם מבית THL: ה-W100 וה-W200 פשוט מגדירים מחדש את המושג "תמורה לכסף", כאשר גם מחירם המלא בארץ ממשיך להציע תמורה שטרם ראינו במכשירים אחרים.

 

לקנות בחו"ל?

האם כדאי לקנות את המכשירים האלה בחו"ל? מצד אחד לא תמצאו תמורה כזאת לכסף שלכם בשום חנות בארץ אבל מצד שני, כשקונים מכשיר כזה, חייבים לקחת בחשבון את הסיכונים הנלווים. מכשירים סלולריים שנרכשים בחו"ל מחוייבים במכס ומע"מ בלי קשר למחירם. לפי החוק אתם אמורים להצהיר עליהם, ובמקרה כזה תשלמו תוספת של כ-33 אחוזים ממחירם לרשויות המס.

 

הסיכון השני קשור כמובן לאחריות. כלל האתרים שמוכרים מכשירים אלה נותנים גם אחריות, אבל כדי להפעיל את האחריות במקרה של תקלה (כמו למשל תקלת המסך ב-Jiayu G4 שסקרנו כאן), תיאלצו לשלוח את המכשיר בחזרה לסין ולהמתין מספר שבועות עד מספר חודשים עד שיחזור אליכם תקין. הבעיה השלישית היא זמן המשלוח שנע בין שלושה לחמישה שבועות, ומדובר בזמן רב למי שרוצה את המוצר כאן ועכשיו.

 

תודה לIbuygou.com על השאלת המכשירים לסקירה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים