שתף קטע נבחר

צ' קוריאה שחררה אמריקני שעצרה על המטוס

יותר מחודש של חרדה עבר על משפחתו של מריל א. ניומן, שלדברי פיונגיאנג אימן לוחמי גרילה שפעלו נגד כוחות הצפון במלחמת קוריאה בשנות ה-50. הוא בא לצפון קוריאה כתייר, ונעצר רגע לפני ההמראה הביתה

צפון קוריאה שחררה לפנות בוקר (שבת) את מריל א. ניומן, אזרח אמריקני בן 85 שאותו עצרה לפני יותר מחודש באשמת "פעולות עוינות" נגד המדינה. פיונגיאנג הסבירה כי שחרורו נעשה משום שהוא הודה שפעל שלא כשורה והתנצל על מעשיו. עדיין לא ברור מהם המעשים המדויקים שבהם הואשם.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

על גירושו של ניומן מהמדינה הכריזה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה, שופרו של המשטר, KNCA. כעבור זמן קצר נמסר כי הוא נחת בסין, משם ימשיך לארה"ב. מחלקת המדינה האמריקנית בירכה על שחרורו.

 

פול ניומן מודה ומתנצל על "פשעיו", בסרטון של ממשלת צפון קוריאה:

 

ניומן היה חייל בכוחות האמריקניים המיוחדים במהלך מלחמת קוריאה שהתנהלה בשנים 1950-1953, והוא עבד עם לוחמי הגרילה שלחמו נגד הסוציאליסטים מצפון קוריאה. הוא נעצר על-ידי שלטונות צפון קוריאה בשלהי אוקטובר.

 

ניומן ביקר בצפון קוריאה כתיייר, וב-26 באוקטובר כבר עמד לעזוב את המדינה ולהמריא לסין. אלא שאז עלו אנשי כוחות הביטחון הצפון קוריאניים למטוס, הורידו אותו ממנו - והעבירו אותו למעצר.

 

סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית מסרה כי ניומן גורש ממניעים "הומניטריים", וכי הדבר נעשה "תוך שהשלטונות לוקחים בחשבון את ההודאה שלו במעשה שביצע על בסיס הבנתו הרעה, התנצלותו, החרטה שלו על כך, גילו המתקדם ומצבו הבריאותי".

 

צפון קוריאה האשימה בחודש האחרון את ניומן כי הוא פושע שהשתתף בהרג אזרחים חפים מפשע במהלך מלחמת קוריאה בשנות ה-50. בשבוע שעבר פרסמה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית התנצלות מצד ניומן על "רשימה ארוכה של פשעים בלתי מחיקים נגדר ממשלת צפון-קוריאה והעם הקוריאני". המשטר פרסם גם סרטון וידאו שבו ניומן מתוודה ומתנצל על מעשיו.

 

ארה"ב ומשפחתו של ניומן קראו לצפון קוריאה לשחררו בשל גילו המתקדם ומצבו הבריאותי, המחייב אותו ליטול תרופות. ניומן חי בפאלו אלטו,

קליפורניה.

 

דוברת מחלקת המדינה האמריקנית מארי הארף מסרה כי וושינגטון רואה בהחלטה הצפון קוריאנית לשחרר את ניומן החלטה חיובית, אולם קראה לפיונגיאנג לשחרר גם אמריקני נוסף, קנת' באה, המוחזק בצפון קוריאה זה יותר משנה. באה הוא מיסיונר קוריאני-אמריקני ואיש תיירות. הוא עצור בגין "חתרנות". הארף הודתה לממשלת שבדיה, המייצגת את האינטרסים האמריקניים בצפון קוריאה מבני שלארה"ב אין שם שגרירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האמריקני מריל ניומן
צילום: רויטרס
מומלצים