שתף קטע נבחר

צריך שניים לטנגו: רוקדים עם חולי נפש

"כולנו משוגעים על טנגו" היא יוזמה מיוחדת בארגנטינה עבור חולי נפש. הפסיכיאטרית האחראית: זה מחייב כל אחד לצאת מגבולות העולם הקטן שלו

השבוע נערך בארגנטינה פסטיבל טנגו. לכאורה, אין מדובר בעניין יוצא דופן, שכן זהו הריקוד הלאומי במדינה הדרום-אמריקנית, אולם, פסטיבל זה הוא מיוחד במינו: רקדנים מרחבי העולם מגיעים לרקוד עם חולים בבית חולים לחולי נפש.

 

עוד חדשות בעולם:

 

"כולנו משוגעים על טנגו" הוא שמו של המיזם הנערך זה 12 שנים בבית החולים בורדה לחולי נפש בבירה בואנוס איירס, בית חולים שהוקם באמצע המאה ה-18. מטרתו ליצור קשר בין הגברים המטופלים במקום לבין העולם החיצוני. כיתות הריקודים פתוחות לכולם.

 

ד"ר ג'ילרמו הוניג רוקד עם כריסטין איידו מצרפת              (צילום: AP) (צילום: AP)
ד"ר ג'ילרמו הוניג רוקד עם כריסטין איידו מצרפת (צילום: AP)

נלה רייל מאסטוניה רוקדת טנגו עם מטופל בפסטיבל בבורדה                          (צילום: AP) (צילום: AP)
נלה רייל מאסטוניה רוקדת טנגו עם מטופל בפסטיבל בבורדה (צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הפסיכיאטרית סילבנה פרל מנהלת את השיעורים המועברים ביום רביעי פעם בשבועיים ואת הפסטיבל השנתי.

היא מסבירה שלב הטיפול הוא ריקודם של הגברים המטופלים עם הנשים המבקרות. זה הופך אותם לחלק ממהלך חברתי ותרבותי בעיר ומעניק לרוקדים קשר בין-אישי חיוני. "בריקוד חייבים לכלול אדם נוסף, וזה מחייב כל אחד לצאת מגבולות העולם הקטן שלו. ויש גם חיבוק, וזוהי צורת תקשורת חשובה. תקשורת, מלשון קשר, היא דבר חשוב הנוצר בריקוד הטנגו".

 

כריסטין איידו מצרפת סיפרה שבחמש השנים האחרונות בכל פעם שהיא מבקרת בארגנטינה היא מגיעה לרקוד בבית החולים. נוכחותה המרשימה זיכתה אותה בתואר סנדקית המיזם.

 

המורה לטנגו, לאורה סגדה, סיפרה שהיא וחבריה מתבדחים ואומרים שההבדל היחיד בין הרקדנים הוא שחלקם "משוגעים מבפנים" והאחרים "משוגעים מבחוץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים