שתף קטע נבחר

דיון בכנסת: גוגל תשלם לאתרי תוכן?

ועדה בכנסת קיימה דיון ראשון בהצעת חוק שהציע ח"כ אראל מרגלית, שתחייב מנועי חיפוש כמו גוגל לשלם תמלוגים לאתרים אליהם הם מפנים. "מנועי החיפוש עושים שימוש בתוכן שהושקע רבות בפיתוחו וביצירתו על ידי גופי תוכן, וזאת תוך גריפת רווחים גדולים", אמר מרגלית

"חוק גוגל" עולה לדיון ראשון בכנסת: ועדת המשנה לוועדת הכספים של הכנסת בראשות ח"כ אראל מרגלית (העבודה) קיימה היום (ג') דיון ראשון בחוק המבקש לערוך מהפכה של ממש בתחום התוכן וזכויות היוצרים ברשת, ונועדה לערוך חלוקת הכנסות בין מנועי חיפוש כמו גוגל לבין יצרני התוכן בישראל.

 

גוגל - כתבות נוספות בנושא:

 

מרגלית, יוזם החוק, זימן לדיון חברי כנסת מכל סיעות הבית ואיתם אנשי אקדמיה ותוכן מאמצעי המדיה השונים וכן נציגי משרד המשפטים והאוצר.

 

מדובר ביוזמה שנועדה להסדיר לראשונה את זכויות גופי התקשורת והיוצרים העצמאיים ברשת, אל מול מנועי החיפוש. על פי הצעת החוק, יוקם מנגנון תמלוגים מיוחד אשר נעשה בו שימוש בחוק עידוד התרבות והיצירה בישראל בעבר והוא יהווה אמצעי לחלוקת ההכנסות מחיפוש תכנים ברשת. 

 

אראל מרגלית. יוזם החוק החדש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אראל מרגלית. יוזם החוק החדש(צילום: ירון ברנר)

 

במהלך הדיון הבהיר מרגלית כי מנועי החיפוש הם גופים בעלי חשיבות והשפעה, אשר מסייעים למשתמשי הקצה ומסייעים בהתאמת תוכן בהתאם לרצונותיהם. יחד עם זאת, אמר כי מנועי החיפוש עושים שימוש בתוכן שהושקע רבות בפיתוחו וביצירתו על ידי גופי תוכן, וזאת תוך גריפת רווחים גדולים. 

 

"הדמוקרטיה הישראלית עומדת בפני סכנה", אמר. "גוגל היא לא אי.די.בי, היא הפכה לטייקון של טכנולוגיה במנועי החיפוש במדינת ישראל. טכנולוגיה היא אמצעי חשוב לגישור פערים והמשק הישראלי זקוק לחשיבה מחודשת אודות הקשר שבין ענף ההיי-טק והטכנולוגיה לבין כלכלה ולצמיחה של המדינה". 

 

התוכנית להמשך: למסות גם חברות רב-לאומיות 

מטרת הדיון היא לבחון למעשה שיתופי פעולה ורגולציה שיאפשרו לציבור רחבי יותר בישראל לקחת חלק. דיוני הוועדה צפויים לעסוק בהמשך בחלוקת תמלוגים ליוצרי תוכן אלקטרוני, מיסוי חברות רב-לאומיות הפועלות בישראל ובחינת חוק עידוד השקעות הון לפי יעדים.

  

חוק היוצרים, אומר מרגלית, דורש עדכון והתאמות בהתאם לזמנים ולמציאות המשתנה. לדבריו, "לא צריך להגיע למצב של פגיעה כלכלית חמורה ביוצרים ואז לתקן. ההכנסות מתוכן ויצירה צריכות להתחלק עם בעליהן ולא להתרכז אצל גוף אחד גדול. אם לא נחוקק עכשיו את החוק, העיתונות החופשית בישראל תיפגע קשות ונשאר רק עם עיתונים שנשלטים על ידי אנשי הון ועושים את דבר המממן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החיפוש של גוגל
צילום: shutterstock
מומלצים