שתף קטע נבחר

'שלח לא יהיה יו"ר ועדת חוץ וביטחון עד 2015'

מינוי יושב ראש חדש לוועדת החוץ והביטחון חושף את המחלוקות החריפות בממשלה. "אם ימונה - זה יהיה רק בסיבוב השני במסגרת הסכם רוטציה"

המאבק על ועדת חוץ וביטחון מגיע לנקודת רתיחה: אחרי המחלוקות סביב החוק של ח"כ עדי קול, אמר היום (ד') בכיר בקואליציה: "עופר שלח לא ימונה ליו"ר ועדת חוץ וביטחון בסבב הראשון". בנוסף, בקואליציה מאשימים את לפיד ב"השתוללות עם הצפת חוקים ובקשות שנועדו מראש לאתגר את הקואליציה", במטרה להפעיל לחץ ולמנות את שלח לראשות ועדת חוץ וביטחון.

 

בינתיים, ועדת הכנסת אישרה שינוי בתקנון הכנסת המאפשר ליו"ר, יולי אדלשטיין, למנות מנהל ישיבה לוועדת החוץ והביטחון באופן זמני. הוא יוכל למנות בכל פעם חבר כנסת אחר לנהל את הישיבה. אחריות יו"ר הכנסת למינוי מנהל הישיבה תקפה למשך 45 יום ולאחר מכן תצטרך הקואליציה להחליט על מועמד קבוע לראשות ועדת החוץ והביטחון.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

בקואליציה אמרו כי הלחץ שמפעילים אנשי יש עתיד למינוי שלח לא יועיל, וגם אם ימונה - זה יהיה רק בסיבוב השני במסגרת הסכם רוטציה. "לא יכול להיות שיש עתיד ינהלו אותנו ככה. יש כאן השתוללות פרועה", אמר הבכיר שסירב להזדהות בשמו. "המחיר יהיה שבכל מקרה שלח יקבל את הוועדה רק בעוד שנה וחצי ברוטציה - וממילא אף אחד לא יודע מה יהיה עד אז".

 

במהלך היממה האחרונה הגיעה המחלוקת בין השותפות בקואליציה לשיא לאחר שביש עתיד שקלו להעלות להצבעה את החוק למתן נקודות זיכוי מס לזוגות חד מיניים. "קודם לפיד רומז על כך שצריך שינויים בקואליציה, אחר כך מציב אולטימטום על מינוי שלח, מבקר את מעון ראש הממשלה החדש כשברור לו שראש הממשלה הנוכחי לא ייהנה ממנו ובסוף מתעקש על החוק של עדי קול", אמר הבכיר. "לכולם מתחיל להימאס. אין ספק שאנחנו נמצאים בשלבי הכרעה של איך תיראה הקואליציה הזאת ואם היא תשרוד".

 

אמש ובעקבות המחלוקת סביב ועדת חוץ וביטחון, שעבודתה משותקת יותר מחודש וחצי, הודיע יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין כי בכוונתו לשנות את תקנון הכנסת ולאשר את מינויו באופן זמני עד שתיפתר הסוגיה. יש עתיד הודיעה שלא תתנגד לשינוי התקנון.

 

במליאת הכנסת התייחסה גם יו"ר התנועה ציפי לבני למתחים בקואליציה, והסבירה: "הקואליציה הזאת לא טבעית. היא הוקמה בזכות ברית האחים, אף שרוב הציבור בישראל רצה ממשלה בלי זכות הווטו הכפול - על השלום וסיום הסכסוך בצורת הבנייה בתהנחלויות מבודדות של אורי אריאל, ווטו על הצעות חוק כמו 'החיים המשותפים' של התנועה, וברית הזוגיות וזכויות להומואים ולסביות". לדבריה, "רוב הציבור בישראל רצה ממשלה ציונית יהודית ודמוקרטית וליברלית ששמה קץ לסכסוך ושומרת על ירושלים ועל מעמדה של ישראל בעולם. ברית האחים פעלה בניגוד לרצון זה. אני שמחה שיש התפכחות, אבל הכתובת הייתה על הקיר".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים