שתף קטע נבחר

התפרצות בעליון: "חיים תחת איום זרים"

תושבים מדרום תל אביב שהגיעו לדיון בבית המשפט העליון האשימו את השופטים במצבם, אף שאלה בסך הכול פסקו כי עתירתם תאוחד עם אחרת: "הם לא מבינים מה עובר עלינו, החלטנו לומר להם את זה בפנים". לאחר כמה דקות של מהומה הם הוצאו מהאולם

מהומה בבית המשפט העליון: תושבים מדרום תל אביב התפרצו לעבר שופטי בית המשפט העליון במהלך דיון בעתירה שמבקשת לא לאפשר למסתננים המשתחררים ממשמורת להגיע לאזור. "הם לא מבינים מה עובר עלינו, לכן החלטנו לומר להם את זה בפנים. אולי הם ישמעו יותר טוב", אמרה אחת מהתושבות.

 

עוד דיווחים בחדשות ynet:

מבקשי מקלט הפגינו בת"א: "תנו לנו חופש"

מסתננים יוסעו כל יום לבאר שבע: "נמנע זאת"

 

לדיון הגיעו כ-30 תושבים. הרכב השופטים בראשותם של הנשיא אשר גרוניס, המשנה לנשיא מרים נאור ויצחק עמית, קבעו כי העתירה תאוחד עם עתירה נגדית של ארגוני זכויות אדם נגד החוק החדש למניעת הסתננות.

 

תושבי דרום תל אביב בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תושבי דרום תל אביב בבית המשפט(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

התושבים שככל הנראה לא שמעו היטב את ההחלטה, חשו עלבון והטיחו בשופטים כי הם "לא מבינים איפה הם חיים", וכי הם האשמים במצבם. "אנחנו חיים תחת מאפיה ופשיעה. ברחוב שלי אנסו המסתננים שתי בחורות רק לאחרונה. גברתי השופטת, תגיעי להסתובב בשכונה אצלנו ונראה אותך אחר כך דוחה אותנו", צעקה אחת התושבות.

 

תושב נוסף אמר: "אתם לא מבינים מה אתם עושים לנו. אתם גורמים למצב הזה, לעוול. אנחנו מפחדים להסתובב בחוץ, הילדים שלנו לא יכולים לצאת מהבית. אם אלו היו הילדים שלכם, הייתם מתנהגים אחרת". תושבים אחרים הוסיפו קריאות כמו "בושה, תפסיקו לדחות אותנו. נמאס לנו מהפשע שמביאים המסתננים אלינו". רק לאחר כמה דקות הצליחו מאבטחי בית המשפט להוציא את התושבים מן האולם.

הפגנת מבקשי מקלט בתל אביב בשבוע שעבר (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הפגנת מבקשי מקלט בתל אביב בשבוע שעבר(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

צועדים ממתקן "חולות" (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
צועדים ממתקן "חולות"(צילום: רועי עידן)
 

לאחר הדיון הסביר שלמה מצלאווי, יו"ר ועד הפעולה של תושבי דרום תל אביב, כי התושבים חוששים ש"הממשלה שוב לא תוכל לעמוד בלחץ שיש מצד כל מיני ארגוני זכויות אדם. הגענו להשמיע את קולנו, ואיתנו כאן גם תושבי ירושלים ובאר שבע. אנחנו לא יכולים לסבול את זה עוד".

 

אחת מדיירות דרום העיר שהתפרצה לעבר השופטים הסבירה לאחר מכן: "הם לא מבינים מה עובר עלינו, לכן החלטנו לומר להם את זה בפנים. אולי הם ישמעו יותר טוב. אם את העתירות שלנו הם דוחים ואת העתירות של אותם מתייפייפים שקרויים ארגוני זכויות אדם ולא יודעים מה זה לגור ליד המסתננים, הם מקבלים".

 

תושבת ירושלים סיפרה כי הגיעה למחות בשם בתה, שמתגוררת בתל אביב: "הבת שלי מפחדת ללכת לטיפת חלב אצלה בשכונה עם הילדים. יותר מזה: הרופאים בטיפת חלב המליצו לה לא לבוא כי מסוכן שם, השתלטו לנו על השכונה ומשתלטים על המדינה. צריך לשים לזה סוף".

 

התושבים המשיכו למחות ולצעוק מחוץ לאולם בית המשפט ולאחר מכן עזבו את המקום.

 

העתירה הוגשה בשיתוף עם המרכז למדיניות הגירה ישראלית. אורלי יוגר, מנכ"ל המרכז, אמר לאחר הדיון: "לצערנו בג"ץ סובר כי סבלם של תושבי דרום תל אביב אינו חשוב או דחוף מספיק לדיון בזכות עצמו. הצעדות הבלתי חוקיות ממתקן חולות ומקרי האלימות הקשים של המסתננים בשבועות האחרונים, הוכיחו כי יש לשים סוף לאנרכיה של תופעת ההסתננות אשר פגעה אנושות בביטחונם ושלומם של התושבים". 

 

לאחר ביטול החוק למניעת הסתננות על ידי בג"ץ לפני כמה חודשים, נפתח מתקן הכליאה "חולות". בעקבות זאת התעורר גל מחאה מצדם של המסתננים. במתקן שמוגדר רשמית כפתוח מחויבים הכלואים להתייצב שלוש פעמים ביום ולשוב אליו בכל לילה. אך מבקשי המקלט החלו בצעדה לירושלים. בהמשך נעצרו והושבו למתקן, כמו גם למתקן "סהרונים" הסמוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
תושבות דרום תל אביב בעליון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים