שתף קטע נבחר

צילום: גטי אימג'ס

ספורטאי השנה שאפילו גוגל לא סופר

לכבוד סיומה של 2013 אספנו עבורכם את הספורטאים המצטיינים של השנה שנותרו "מחוץ לרדאר". דרישת הסף: פחות מ-100 אזכורים בגוגל בעברית

פופולאריות היא נתון קשה למדידה. אחת הסיבות לכך היא שלפופולאריות יש משתנים רבים כמו למשל מיקום גיאוגרפי. כך למשל כשנסעתי בלונדון יחד עם שלושה מבניי דודיי האנגליים וחלפנו ליד שלט פרסומת עם תמונתו של לברון ג'יימס, שניים מהם כלל לא ידעו במי מדובר ורק השלישי ידע את שמו וזכר שמדובר בשחקן כדורסל אך התקשה להגיד היכן הוא משחק.

 

 

אפשר לצחוק על האנגלים, אבל סביר להניח שאם כוכב בייסבול שבארצות הברית נחשב לחצי אל יגיע לביקור בישראל הוא יוכל להסתובב ברחובות ארצנו בלי שכמעט אף אחד יטריד אותו או יבקש חתימה.

 

לברון ג'יימס. באנגליה לא כולם מכירים אותו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לברון ג'יימס. באנגליה לא כולם מכירים אותו(צילום: AFP)

 

ובכל זאת, אחת הדרכים לקבל אינדיקציה מסוימת על פופולאריות של אדם במקום מסוים היא דרך אזכוריו במנוע החיפוש, "גוגל". אמנם "גוגל" עדיין לא מסוגל לכסות את כל האזכורים של שם מסוים ברשת האינטרנט אך הוא כן הכלי האפקטיבי ביותר למציאת אתרים, כתבות, דיונים בפורומים, פוסטים בבלוגים או מאמרים שנכתבו אודות נושא כלשהו.

 

מסכמים את 2013 ב-ynet ספורט:

 

לכבוד סיום השנה האזרחית החלטתי להקדיש את הטור האחרון ב-2013 של "מחוץ לרדאר" לכל אותם ספורטאים אשר רשמו השנה הישגים אדירים אך לא ממש זכו לפופולאריות בישראל, או לפחות לא כזו שתורגמה לאזכורים בגוגל. תנאי הסף לכניסה לרשימה עליו החלטתי הוא פחות מ-100 אזכורים בחיפוש של שמם המלא.

 

יאנה קודריבאצבה (התעמלות אומנותית) -

אזכורים בגוגל: 8

 

שנה לאחר פרישתה של המתעמלת האומנותית הטובה בכל הזמנים, יבגנייה קנאייבה שסיימה את הקריירה עם שתי מדליות זהב אולימפיות ו-17 מדליות זהב באליפויות העולם ונראה כי לפס הייצור הבלתי נגמר של ההתעמלות הרוסית כבר יש יורשת ראויה.

 

קנאייבה. נמצאה היורשת הפוטנציאלית (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
קנאייבה. נמצאה היורשת הפוטנציאלית(צילום: Gettyimages)

 

יאנה קודריאבצבה, בתו של אלכס קודריאבצב אלוף אולימפי בשחייה מברצלונה 1992, הפכה השנה לזוכה הצעירה ביותר אי פעם באליפות העולם בקרב רב כשעשתה זאת עוד בטרם מלאו לה 16 שנים.

 

בתוך מעצמת ההתעמלות האמנותית הרוסית שבארבע האולימפיאדות האחרונות קטפה את כל מדליות הזהב בתחרות האישית והקבוצתית, קודריאבצבה שמכונה "פסלון הקריסטל" היא כרגע הנוצצת ביותר, אך צפויה לקרב אדיר בשנים הקרובות מול בת ארצה המבוגרת ממנה בשנתיים, מרגריטה מאמון.

 

באליפות העולם האחרונה השתיים הללו קטפו חמש מתוך שש מדליות הזהב בתחרות האישית, כששלוש מתוכן הלכו לקודריאבצבה. בטורניר גמר גביע העולם היוקרתי, כבר הגיעה הנקמה של מאמון שזכתה בזהב בקרב-רב בעוד קודריאבצבה הסתפקה בארד בלבד.

 

צפו: קודריאבצבה באליפות העולם 

 

הו ג'ין-הייק (חץ וקשת) -

אזכורים בגוגל: 1

 

בענף החץ וקשת רווי ההפתעות, קשה מאוד לשמור על יציבות בצמרת. לכן ראוי להתפעל עוד יותר מהשנה המצוינת שרשם הדרום-קוריאני, הו ג'ין-הייק דווקא לאחר שהפך לקשת הראשון ממדינתו אי פעם הזוכה במדליית זהב אולימפית בתחרות האישית.

 

ג'ין-הייק הידוע בענף בסגנון הירי החריג שלו אמנם סיים השנה רק שני באליפות העולם כשהפסיד בגמר לבן ארצו בן ה-18, לי סונג יון אך במהלך העונה הוא הספיק לנצח בשלוש מתוך חמש תחרויות גביע העולם, כולל בחשובה ביותר, תחרות הגמר בפריז, והפגין דומיננטיות בענף בו היא כל כך נדירה.

 

צפו בהו ג'ין הייק בגביע העולם בשנגחאי

 

קים קרואו (חתירה) -

אזכורים בגוגל: 8

 

שנה אחרי שסיימה את אולימפיאדת לונדון עם הישג מיוחד, החותרת היחידה שזכתה בשתי מדליות בתחרות (ארד בתחרות האישית וכסף בזוגית), החותרת האוסטרלית עשתה עוד צעד קדימה ב-2013.

 

קרואו שהחלה את הקריירה הספורטיבית שלה בכלל כאצנית 400 מטרים משוכות ואף הוכתרה בעבר כסגנית אלופת אוסטרליה בענף, רשמה עונה ללא הפסדים, שהגיעה לשיאה עם זכייה באליפות העולם תוך שהיא משאירה מאחוריה גם את האלופה האולימפית המצוינת, מירוסלבה קנפקובה הצ'כית. על הישגיה היא נבחרה גם לחותרת הטובה ביותר בעולם השנה של התאחדות החתירה העולמית.

 

צפו: קים קרואו בפעולה 

 

מיילס צ'מלי-ווטסון (סייף) -

אזכורים בגוגל: 0

 

אחרי אולימפיאדה מאכזבת בה הודח כבר בקרב הראשון שלו, מיילס צ'מלי-ווטסון האמריקאי הגיע לאליפות העולם ברומח כמדורג 17 בלבד אך לקח את כל הקופה והפך לסייף הראשון אי פעם מארצות הברית המוכתר כאלוף עולם.

 

אפילו יותר מרשימה מהמדליה הייתה הדרך בה זכה בה. שלושה מתוך חמישה קרבות בשלב הנוקאאוט הוא ניצח על חודה של נקודה כשהשיא היה ברבע הגמר כשחזר מ-11:3 מול סבסטיאן באכמן הגרמני ל-14:15. החוסן המנטאלי של צ'מלי ווטסון והיכולת הנדירה שלו לקום מהקרשים העניקו לו בענף את הכינוי "מלך הקאמבקים".

 

"כשאני בפיגור אני מבחינה טקטית מנסה להאט את היריב שלי בעזרת צעדים קטנים ואומר לעצמי בלב שזה לא נגמר עד שזה נגמר. אני יודע שקוראים לי "מלך הקאמבקים", אבל אני מקווה שבקרוב הכינוי ישתנה ל"מלך המשמידים", התייחס צ'מלי-ווטסון לסגנונו.

 

צפו: מיילס צ'מלי ווטסון זוכה באליפות העולם בסייף  

 

לי סאנג הווה (החלקה מהירה) -

אזכורים בגוגל: 1

 

אם לשפוט לפי העונה הנוכחית, רק הפתעה גדולה תמנע בעוד קצת יותר מחודש מהמחליקה הדרום קוריאנית האדירה להגן על התואר האולימפי שלה מוונקובר.

 

לא רק שלי סאנג הווה זכתה השנה באליפות העולם בהחלקה מהירה ל-500 מטרים בפעם השנייה ברציפות ועוד באתר האולימפי בסוצ'י, אלא שהיא הספיקה השנה לשבור את השיא העולמי ארבע פעמים כששלוש הפעמים האחרונות היו בתוך שבוע. בסופו של דבר היא העמידה את השיא על 36.36 שניות, שיפור של 58 מאיות לשיא של השנה שעברה.  

 

צפו: לי סאנג הווה שוברת שיא עולם

 

לו שיאג'ון (הרמת משקולות) -

אזכורים בגוגל: 2

 

האלוף האולימפי הסיני במשקל עד 77 ק"ג ביסס את מעמדו השנה כאחד ממרימי המשקולות הטובים בהיסטוריה כשזכה בפעם השלישית באליפות העולם ובנוסף לכך שבר את השיא העולמי בהנפה - 176 ק"ג (רק 3 ק"ג פחות מהשיא העולמי בקטגוריית המשקל עד 85 ק"ג) וגם את שיא העולם בתוצאה המשוקללת של הנפה ודחיקה (380 ק"ג).

 

נוכח מבנה גופו המפלצתי והישגיו המדהימים יש כבר רבים שמטילים ספק באמינותו, אך לו נותר נקי וממשיך לנפץ שיאים.

 

צפו: שיא העולם של לו שיאג'ון בהילוך איטי

 

שיו בו (קפיצה למים) -

אזכורים בגוגל: 14

 

שנה לאחר שסיים את אחד מהגמרים המרתקים ביותר באולימפיאדת לונדון ממרר בבכי אחרי שהפסיד במפתיע לקופץ האמריקאי, דייויד בודיה, הגיעה שעת הנקמה של הקופץ הסיני המחונן.

 

למרות הופעה חלשה בחצי הגמר בקפיצה מ-10 מטרים בו דורג שישי בלבד, לגמר הגיע שיו בו חד יותר מכולם וניצח בהפרש עצום עם 581 נקודות לעומת 517 של בודייה שסיים שני. בכך הפך גם צ'יו לקופץ השני בהיסטוריה בצוותא עם גרג לוגאניס האגדי הזוכה במדליה בשלוש אליפויות עולם

 

שיו בו צולל בדרך לתואר אלוף העולם (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
שיו בו צולל בדרך לתואר אלוף העולם(צילום: GettyImages)

 

מאילינדה קלמנדי (ג'ודו) -

אזכורים בגוגל: 58

 

מעבר להישגיה האישיים, לעונה האדירה של הג'ודוקא מאילינדה קלמנדי (עד 52 ק"ג), יש משמעות פוליטית חשובה. קלמנדי שסיפורה זכה לחשיפה ברחבי העולם הפכה לאלופת העולם הראשונה אי פעם בכל ספורט שהוא המייצגת את קוסובו, מדינה צעירה שזכתה בעצמאותה רק לפני חמש שנים.

 

קלמנדי נאלצה עד 2012 להתחרות תחת "התאחדות הג'ודו הבינלאומית" מכיוון שקוסובו עדיין לא הוכרה כמדינה מבחינה ספורטיבית. באולימפיאדת לונדון היא התחרתה עבור אלבניה בשל החלטת הוועד האולימפי הבינלאומי שלא לאפשר לספורטאים קוסוברים לייצג את מדינתם.

 

קלמנדי חוגגת זהב ראשון לקוסובו (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
קלמנדי חוגגת זהב ראשון לקוסובו(צילום: GettyImages)

 

השנה, כשהיא מתחרה תחת דגל קוסובו, רשמה קלמנדי עונה אדירה במהלכה זכתה בטורניר המאסטרס, בשני טורנירי גראנד פרי, מדליית ארד באליפות אירופה וכמובן הדובדבן שבקצפת אליפות העולם. בנוסף היא ביססה את עצמה בראש הדירוג העולמי במשקל שלה.

 

צ'ו צ'ן (כדורעף חופים) -

אזכורים בגוגל: 13

 

פירוקו של הצמד הטוב בהיסטוריית כדורעף החופים, מיסטי מיי טריינור וקרי וולש סיפק הזדמנויות רבות לכדורעפניות שנאלצו עד כה לצפות מהצד בזוללות התארים האמריקאיות קוטפות מדליה אחרי מדליה. נראה כי מי שניצלה את המצב החדש יותר טוב מכולן השנה היא צ'ו צ'ן הסינית.

 

צ'ו צ'ן (השמאלית). מנצלת היטב את פירוק הצמד האמריקאי האגדי (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
צ'ו צ'ן (השמאלית). מנצלת היטב את פירוק הצמד האמריקאי האגדי(צילום: GettyImages)

 

צ'ו ששיתפה השנה פעולה עם מספר שחקניות סיניות שונות זכתה בארבעה טורנירים בסבב ובנוסף קטפה את התואר החשוב מכולם השנה, אליפות העולם יחד עם שותפתה צ'י ז'אנג.

 

מה שמעניין הוא שדווקא אחרי שלב בתים חלש בו סיימו במקום השלישי בלבד מתוך ארבעה זוגות, השתיים התעלו בשלבי הנוקאאוט ושמטו מערכה אחת בלבד בחמישה משחקים.

 

צפו בתקציר של גמר אליפות העולם בכדורעף נשים

 

מיכאל קראוס (כדוריד) -

אזכורים בגוגל: 68

 

אל גמר ליגת האלופות בכדוריד המבורג הגיעה אחרי עונה פושרת בליגה הגרמנית בה דורגה במקום החמישי בלבד. כבר בחצי הגמר היא חוללה הפתעה גדולה כשהדיחה בדרבי גרמני את האלופה היוצאת, קיל אך למרות זאת בגמר מול ברצלונה, אלופת המפעל שמונה פעמים היא נחשבה כאנדרדוג ברור.

 

 

מיכאל קראוס והמבורג חוגגים את הזכייה בליגת האלופות (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
מיכאל קראוס והמבורג חוגגים את הזכייה בליגת האלופות(צילום: GettyImages)

מי שלא הטיל ספק לרגע בסיכויי קבוצתו הוא מיכאל קראוס, המרכז המנוסה של המבורג. במשחק אדיר אותו סיים עם שישה שערים, הוא הצליח להחזיר את קבוצתו מפיגור 11:9 במחצית ליתרון 18:20 עם שלושה שערים רצופים ולאחר מכן גם ל-20:24 עם שער נוסף.

 

בארסה עוד הספיקה להשוות ל-24:24 ולשלוח את המשחק להארכה אך למרות היתרון הפסיכולוגי שיצרו לעצמם הקטאלונים, בהארכה דווקא המבורג הייתה חדה יותר וניצחה 30:31 כדי לזכות בליגת האלופות בפעם הראשונה בתולדותיה וככל הנראה המפתיע ביותר בהיסטוריה של המפעל. בצעד מעניין, קראוס הגיבור הגדול של המבורג בחר לחזור העונה לקבוצת נעוריו, גופינגן.

 

אמן בפעולה: צפו בשער נדיר במשחק קטרגל

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים