שתף קטע נבחר

אבודים באנטרקטיקה: עוד ניסיון חילוץ נכשל

גם שוברת קרח אוסטרלית לא הצליחה להגיע אל עשרות התיירים והמדענים התקועים כבר שבוע בקרח על אונייה באנטרקטיקה. הם מעלים תמונות מרהיבות עם פינגווינים, אבל המזון הולך ואוזל: "הקרח בעובי 4 מטרים"

עוד ניסיון לחלץ את 74 הנוסעים ואנשי הצוות על הספינה התקועה כבר שבוע בקרח באנטרקטיקה, נכשל הבוקר (יום ב') משום ששוברת קרח אוסטרלית שניסתה להגיע אליה נתקלה בסופת שלגים שמנעה ממנה את הגישה. אף שהמזון שנמצא ברשות הנוסעים הולך ואוזל הם ממשיכים לשמור על מצב רוח מרומם, ומעבירים באמצעות טלפונים לווייניים תמונות מרהיבות מהיבשת הדרומית - בעודם ממתינים לחילוץ.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

שוברת הקרח Aurora Australis נאלצה לשוב למים הפתוחים כשהייתה במרחק של כ-18 קילומטר מהאונייה הרוסית התקועה Akademik Shokalskiy. תנאי ראות קשים מנעו ממנה להתקדם, והיא נאלצה לסגת לאחור, עד למרחק של כ-33 קילומטרים מהאונייה התקועה. "מצב המים אינו בטוח מספיק כדי שנוכל להתקדם, ושוברת הקרח נסוגה לאחור, בחזרה למים הפתוחים", נמסר מהרשויות באוסטרליה.

 

נוסעי האונייה התקועה בתיעוד מהקרח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נוסעי האונייה התקועה בתיעוד מהקרח(צילום: EPA)

הנוסעת ברברה טאקר עם חבר מקומי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנוסעת ברברה טאקר עם חבר מקומי(צילום: רויטרס)

הנוסעת ניקול דה לוסה מחכה לחילוץ, ושומרת על מצב רוח מרומם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנוסעת ניקול דה לוסה מחכה לחילוץ, ושומרת על מצב רוח מרומם(צילום: רויטרס)

הקרח מסביב לאונייה הרוסית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הקרח מסביב לאונייה הרוסית(צילום: רויטרס)
 

באזור שבו תקועה האונייה יש כעת סופות שלג ורוח במהירות של עד 30 קמ"ש. מרכז התיאום וההצלה האוסטרלי נמצא בקשר מתמיד עם האונייה התקועה, אבל רק שתי שוברות קרח נמצאות באזור כדי לנסות לסייע לה. שוברת קרח שלישית שנקראה בתחילה לסייע, שוחררה מהמשימה.

 

ניסיון מוקדם יותר של שוברת הקרח הסינית Snow Dragon להגיע לאונייה נכשל משום שהיא נתקלה בשכבת קרח עבה כשאנשיה כבר יכלו לראות את האונייה התקועה. על סיפונה של שוברת הקרח הסינית יש מסוק שבאמצעותו ניתן בעיקרון לחלץ את הנוסעים אם כלי השיט האוסטרלי לא יצליח להגיע לאונייה התקועה, אולם לפי שעה לא ניתן להשתמש בו בשל השלג הכבד.

סופת השלגים לא מאפשרת לשלוח אפילו מסוק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סופת השלגים לא מאפשרת לשלוח אפילו מסוק(צילום: EPA)

תמונה של האונייה, שצילם הנוסע אנדרו פיקוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תמונה של האונייה, שצילם הנוסע אנדרו פיקוק(צילום: AFP)

 

כעת תצטרך שוברת הקרח Aurora Australis להמתין עד שמזג האוויר ישתפר ויאפשר לה לצאת לניסיון חילוץ שני. אנשי החילוץ האוסטרלים אומרים שככל הנראה ניסיון חילוץ שכזה לא יתאפשר היום, ושאת בוא השנה החדשה יראו נוסעי הספינה התקועה מהסיפון שלה.

 

גוש ענקי שהתנתק מקרחון

האונייה הרוסית יצאה מניו-זילנד ב-28 בנובמבר במסגרת נסיעה פרטית שנועדה לציין 100 שנה ליציאת משלחת המחקר של החוקר האוסטרלי דגלאס מוסון לאנטרקטיקה. ב-24 בדצמבר היא נתקעה בקרח במרחק של כ-185 קילומטרים מזרחית לתחנה הצרפתית האנטרקטית Dumont D'Urville ובמרחק של כ-2,800 קילומטר ממדינת המחוז האוסטרלית טזמניה.

 

על הספינה נמצאים מדענים ותיירים, רבים מהם אוסטרלים. אנשי הצוות, 22 במספר, הם רוסים. במהלך הימים האחרונים השתמשו חלק מנוסעי הספינה בטלפונים לווייניים כדי להעלות לטוויטר תמונות שלהם ולהעביר מסרים הביתה, והם סיפרו כי מצב רוחם מרומם. הם הצטלמו בין השאר יורדים לסייר בשלג ותיעדו פינגווינים.

 

המדענים והתיירים נסעו לציון 100 שנה למשלחת המחקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המדענים והתיירים נסעו לציון 100 שנה למשלחת המחקר(צילום: AFP)

אפילו ניסיונות קידוח עצמאיים לפירוק הקרח נעשו (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
אפילו ניסיונות קידוח עצמאיים לפירוק הקרח נעשו(צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

הנוסעים יוצאים לחלץ עצמות בקרח של אנטרקטיקה (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com) (צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)
הנוסעים יוצאים לחלץ עצמות בקרח של אנטרקטיקה(צילום: AFP PHOTO / Andrew Peacock / www.footloosefotography.com)

 

גם בשעות האחרונות סיפר כריס טרני, אחד מראשי משלחת המחקר, כי מצב רוחם של האנשים על האונייה טוב וכי הם מבקשים לעדכן את משפחותיהם וחבריהם שהם בטוחים וחשים בטוב. "זאת אנטרקטיקה, אנחנו חיים מיום ליום", סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP. "מזג

האוויר כל-כך קיצוני באנטרקטיקה, אתה פשוט אף פעם לא יכול לדעת. אנחנו תמיד מלאי תקווה". טרני, פרופסור לשינויי אקלים באוניברסיטת ניו-סאות' וויילס בסידני, אמר כי לפי צילומי לוויין האונייה שלהם נתקעה בקרח שניתק מקרחון.

 

הרוחות העזות הניעו את הקרח למקום שבדרך כלל נחשב למים פתוחים וחסם את האונייה שלהם. בחלק מהאזורים שלו, עוביו של הקרח עומד כעת על כשלושה עד ארבעה מטרים. מנגד, באזורים אחרים שלו יש חורים גדולים. "זה אירוע לא שגרתי שקרה", סיפר טרני, "אנחנו נמצאים במקום הלא נכון בזמן הלא נכון". מוקדם יותר דיווח טרני כי סדקים החלו להתפתח בקרח בסמוך לחרטום האונייה, והביע תקווה שהדבר יאפשר לספינה לצאת שוב לדרכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תמונה למזכרת, לרגע שבו הכול ייגמר
צילום: EPA
מומלצים