שתף קטע נבחר

בוקר מבולבל: "ברכבת חודש זה 30 יום"

החופשי-חודשי הפך לרב-קו, ונוסעים שלא ידעו על כך פספסו רכבות וזעמו: "נדהמתי לגלות שהכרטיס לא עובד ב-31 בדצמבר. מסתבר שברכבת חודש זה מונח שנתון לפרשנות"

ברכבת ישראל כבר החלה השנה החדשה: בתחנות רבות הבוקר (יום ג') התור לקופות היה ארוך במיוחד, כשנוסעים מבולבלים לא הבינו מדוע פג תוקפו של כרטיס החופשי-חודשי שלהם, יממה לפני סיום החודש. הסיבה היא החלטת הרכבת להפוך את החופשי-חודשי לכרטיס רב-קו גמיש, שיהיה תקף ל-30 יום, ולא לחודש.

 

ניקיטה שונביץ סיפר ל-ynet על ההמתנה והכעס בתחנה: "אני נוסע מדי בוקר ברכבת מרחובות להרצליה. הבוקר הגעתי לרכבת של 6:55 וכשבאתי להעביר את החופשי-חודשי שלי נדהמתי לגלות שהוא לא עובר. כשפניתי לאחת העובדות ושאלתי אותה למה הכרטיס לא עובר, היא אמרה לי שהוא תקף ל-30 יום בלבד. זו כנראה הגדרה חדשה לחודש. לי היה קצת זמן אז קניתי חופשי-חודשי לינואר והצלחתי לנסוע איתו היום, אבל אחרים לא הספיקו ונאלצו לשלם עבור הנסיעה הזו בנפרד. זה מעצבן ומקומם".

 

יצחק קסלמן, שנוסע מדי יום מלוד להרצליה, לא הצליח אף הוא להעביר את החופשי-חודשי שלו הבוקר. "כשניסיתי להבין למה הוא לא עובד ולמה נכתב לי שאין הסדרי נסיעה, אחת העובדות במקום אמרה לי שהחופשי-חודשי תקף ל-30 יום בלבד, אנחנו גם ככה לחוצים על הבוקר, צריכים להגיע לעבודה, למה אנחנו צריכים להתעסק גם בזה? כולם ברכבת היו עצבניים, נהיה עומס בקופות".

 

בלגן ותור ארוך היה גם בתחנת יוספטל בבת ים. ליעד אמר כי מנהל התחנה הפנה את כל הנוסעים להנהלת הרכבת: "נאלצנו לרכוש כרטיס נסיעה במחיר מלא, זה פשוט גזל. יוצא שבחודשים שבהם יש 31 ימים המנוי לא תקף ליום האחרון, למרות שאנו משלמים מחיר מלא עבור מנוי חודשי שעד לפני חודש היה תקף לכל החודש".

 

הכרטיס החדש והמבלבל הושק ב-1 בדצמבר. מדובר ברב-קו חופשי-חודשי גמיש שמחליף את הרב-קו חופשי-חודשי, שהיה עבור נוסעים קבועים הכרטיס הזול ביותר לנסיעה ברכבת. לעומת החופשי-חודשי, שהיה "כולא" את הנוסע המתמיד בחודש קלנדרי, את החופשי הגמיש אפשר לקנות בכל יום בחודש ולא רק ב-1 בחודש והוא מספיק ל-30 יום.

 

מרכבת ישראל נמסר: "פעלנו במשך שנים כדי לעבור לכרטיס גמיש, משום שהוא טוב יותר ללקוח ומשפר את השירות. מדובר בחודש הראשון שבו פועל הכרטיס החדש. באמצעות כרטיס זה יכול הלקוח לתזמן את רכישתו לפני או אחרי חגים/חופשות וכדומה, כך שהרכישה תהיה משתלמת ביותר עבורו ותנצל את הטבת הכרטיס (50% הנחה) במשך 30 יום מלאים. זאת בניגוד לחופשי חודשי קלנדארי שתקף גם בחודשים בהם חלו חגים ומועדים וגם ביחס לחודשים קצרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל חן
שוב כאוס ברכבת
צילום: אייל חן
מומלצים