שתף קטע נבחר

ח"כ יפעת קריב: "כרטיס אדי מונע סחר איברים"

חברת הכנסת יפעת קריב לא הסתפקה בחתימה על כרטיס אדי, אלא גייסה את המשפחה כולה לנושא ושוחחה עם ילדיה על הצלת החיים המתאפשרת בזכות התרומה. כעת היא מקווה לרתום את משרד החינוך למען קידום הנושא מגיל צעיר. "אדם שמוכן לתרום את איבריו הוא בר מזל בעצם הנתינה", היא אומרת

החתימה

"חתמתי על כרטיס אדי לפני הרבה מאוד שנים, והיה לי ברור מאליו שאם יש אפשרות להציל חיים בדרך כזאת - כך אעשה. אני מאמינה מאוד בנושא של תרומת איברים, כך שהחתימה על הכרטיס נבעה מתוך אידיאולוגיה אמיתית של עזרה לאדם".

 

ההתלבטות

"כשחתמתי בזמנו היו אולי התלבטויות שנבעו רק מחוסר הבנה או מודעת מספקת לנושא, אבל ככל שלמדתי והבנתי יותר ההתלבטויות נעלמו לגמרי".

 

חותמים עכשיו:

 

 

המשפחה

"גם בעלי חתם על כרטיס לפני הרבה מאוד שנים, וגם עבורו זה היה מובן מאליו. לאחרונה התחלנו לדבר עם הילדים שלנו, עומר בן ה-15 ורום בת ה-13, על הנושא ולרתום את כל המשפחה לעניין. בהתגייסות משפחתית הדברים נראים אחרת, ובגיל שלהם בהחלט אפשר להתחיל להיות מודעים לדברים האלה. 

 

"לא פשוט לדבר על סוגיות כאלה עם הילדים, והנה רק לאחרונה נתרמו איבריה של ילדה בת 11 אחרי תאונה מזעזעת. כשאני יושבת ומדברת על זה עם הילדים שלי, הם מבינים שזאת אפשרות להצלת חיים. עומר אמר ש 'אם אדם לא זקוק לאיבריו והמוות הוא עובדה מצערת, וזה יכול להציל או לעזור לאדם אחר, זאת מחויבות אנושית של כל אדם לעזור ולהציל חיים'.

 

"אם הלב שלך ממשיך לפעום בגוף אחר, וכמובן כך כל איבר אחר, יש בזה נתינה אחרונה שאפשר להעניק לאדם אחר. אני רוצה לחנך את הילדים שלי לאהבת אדם ולנתינה לזולת, והבנת המשמעות של תרומת איברים מחלחלת גם לתחומים אחרים בחיים.

 

"מלבד זאת, סחר באיברים הוא דבר שמזעזע אותי והוא נורא ואיום, וזאת מציאות שצריך להתמודד איתה. אם תהיה יותר תרומת איברים וחתימה על אדי - לא יהיה סחר".

 

לחנך את הילדים לאהבת אדם. ח"כ קריב ומשפחתה (צילום: דבורה שרר) (צילום: דבורה שרר)
לחנך את הילדים לאהבת אדם. ח"כ קריב ומשפחתה(צילום: דבורה שרר)

 

חינוך

"המהלך הזה הוא חלק מהחינוך בבית, והמטרה שלי היא להביא קול חדש שאומר שהילדים צריכים להיות מודעים מגיל צעיר לנושאים כואבים וקשים כמו תרומת איברים. מערכת החינוך צריכה להתחיל לחשוב איך לשלב את זה בתוכנית הלימודים.

 

"תרומת איברים, הנתינה הזאת, חייבת לקרות מתוך הבנה ומתוך רצון אישי. לא כפיתי על הילדים שלי דבר ולא אכפה עליהם, אבל ישבנו ודיברנו והצגתי בפניהם את העמדה שלי, והם רצו להיות שותפים.

 

"לדעתי יש בזה משהו יפה שאנחנו כמשפחה רוצים לתרום, ואני מציעה לא לפחד לדבר עם הילדים על זה. באותו האופן צריכה מערכת החינוך לתת לילדים אפשרות לחשוב בעצמם ולקבל החלטה".

 

אחרי המוות

"אני מפרידה בין גוף ונשמה. אני לא יודעת מה קורה לנשמה אחרי המוות, אבל הגוף הוא דבר פיזי שאנחנו יודעים מה קורה לו, הוא חוזר לאדמה, ואם הוא יכול בחלקו להישאר בחיים ולהמשיך לפעום בגוף אחר אז אני הראשונה שאעשה את זה. אלה דברים שלא פשוט לחשוב עליהם ולדבר עליהם, אבל זה החינוך שאני מעבירה בבית ומאמינה בו בכל לבי". 

 

מילה למתלבטים

"תרומת איברים היא נתינה אמיתית, עם משמעות עמוקה של הצלת חיים ועזרה לזולת. זה הדבר הכי חשוב שיש, וזו זכות גדולה מאוד. אדם שמוכן לתרום את איבריו לאחר מותו הוא בר מזל בעצם הנתינה, וכל מי שיכול כדאי שיעשה את זה וגם יחנך לנושא ויעביר את המסר הלאה".



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דבורה שרר
לא לפחד עם הילדים על תרומת איברים. ח"כ קריב ומשפחתה
צילום: דבורה שרר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים