שתף קטע נבחר

ספסיבה פוטין: בתי ספר בסוריה ילמדו רוסית

שר החינוך הודיע כי החל מ-2015 יוכלו תלמידי כיתה ז' ללמוד את השפה הרוסית בבתי הספר. כלי תקשורת המתנגדים לאסד קראו למהלך "התחנפות"

הברית ההדוקה בין מוסקבה לדמשק מגיעה לכותלי בתי הספר: שר החינוך הסורי, הזואן אל-וז, הודיע היום (יום ב') כי משרדו החליט להכניס את השפה הרוסית לתוכנית הלימודים בבתי הספר ברחבי המדינה. לפי התוכנית, תלמידי כיתה ז' יוכלו לבחור כבר בשנה הבאה אם ללמוד את השפה הרוסית או הצרפתית.

 

עוד חדשות בעולם:

אופס: דוד רודן צ' קוריאה לא נאכל ע"י כלבים

האישה המעופפת: כששור נוגח בצעירה. צפו

בת 8 נעצרה עם חגורת נפץ באפגניסטן

 

שר החינוך, שהודיע על כך בעת סיור בבתי הספר במדינה במסגרת תקופת המבחנים של הסמסטר הראשון של השנה, אמר כי במשרדו כבר השלימו את כל ההכנות הדרושות ללימוד רוסית במספר בתי ספר החל מתוכניות הלימודים וכלה במורים מוסמכים.

חוזרים ללימודים בדמשק אחרי חופשת חג המולד וערב השנה האזרחית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חוזרים ללימודים בדמשק אחרי חופשת חג המולד וערב השנה האזרחית(צילום: AFP)

בסוריה מלמדים בבתי הספר את השפה הרשמית במדינה - ערבית, לצד השפה האנגלית עוד מכיתה א'. השפה הצרפתית נלמדת החל מכיתה ז'. אחד מהתחומים הרבים שנפגעו במהלך שלוש שנות מלחמת האזרחים במדינה הוא תחום החינוך. פעמים רבות בתי ספר ואוניברסיטאות הפכו לשדה קרב של ממש בין כוחות אסד למורדים.

 

ברשת "אל-ערבייה", הידועה בסיקורה המגמתי נגד המשטר הסורי ובעד המורדים בו, תיארו את הצעד כ"החלטה מתחנפת" לנוכח תמיכתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בשלטונו של בשאר אסד מאז החל המשבר במדינה. מוסקבה היא אחת מבעלות הברית הבולטות של דמשק בשנים האחרונות, ולצד תמיכה מדינית, היא גם מעניקה למשטר הסורי סיוע במישורים הומניטריים, לוגיסטיים וצבאיים.

תחילת שנת הלימודים בדמשק בספטמבר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תחילת שנת הלימודים בדמשק בספטמבר(צילום: EPA)

בתוך כך, פורסם בכמה כלי תקשורת סוריים כי בדפי פייסבוק, המזוהים עם המשטר הסורי ועם הנשיא, הושק קמפיין להרצת אסד מחדש לבחירות הבאות לנשיאות שאמורות להיערך בתום כהונתו בתחילת הקיץ. על פי אותם פרסומים, שטרם אומתו, גם תומכיו בלטקייה ובדמשק ערכו פעילויות הקוראות לציבור לבחור באסד בבחירות לנשיאות. אסד טרם הודיע רשמית כי יתמודד

בבחירות, אך לאחרונה רמז בראיון לרשת "אל-מיאדין" כי אין שום מניעה שהוא יתמודד בבחירות אם הוא יחוש שהעם רוצה בכך.

 

החודש אמורה להתקיים ועידת השלום בז'נבה שתכנס משלחות מהאופוזיציה והמשטר הסורי. המחלוקת שעדיין נותרה בעינה היא אם אסד יישאר בתפקידו או לא כחלק מתקופת המעבר. מדינות המערב ובראשן ארצות הברית, שפעם קראו לסילוקו המיידי מהשלטון, נשמעות בזמן האחרון הרבה פחות נחרצות בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פז'לסטה? תלמידי בית ספר בדמשק
צילום: AFP
מומלצים