שתף קטע נבחר
 

בירת המושבות: משהו טוב קורה באבן-יהודה

בשנה האחרונה הפכה אבן-יהודה, מושבה צנועה בשרון, לאבן שואבת לאוהבי האוכל הטעים מכל הארץ: שורה של מסעדות ופאבים שנפתחו בה מושכים למושבה הוותיקה מבקרים מכל הארץ. איריס ליפשיץ קליגר, תושבת המקום, הולכת לאכול קרוב לבית . 9 המלצות

פעם אפשר היה לנשנש בורקס או קרואסון בקונדיטוריית מוניק, או מקסימום לרדת על מנת פלאפל אצל עזרי. היום, אם תגיעו לאבן-יהודה ביום שישי, תתקשו למצוא חניה. בתי הקפה והמסעדות עמוסים במבקרים, שלוקחים גם אוכל הביתה ומקנחים בקניות בחנויות החדשות שצצו במושבה. הנה כמה המלצות שוות:

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

1. קפה גוטל'ה  

כשתיכנסו תקבל אתכם הקונדיטורית יפעת שפי מרקוביץ'‭,‬ בוגרת לימודי קונדיטוריה מקורדון בלו ובעלת ניסיון של שנים באפייה איכותית. המנות המופלאות מבוססות על מתכונים שירשה מסבתה.

 

המקום כל כך הומה שקשה למצוא שולחן לארוחת בוקר. ואי-אפשר לשריין מראש. התחילו עם סלט סבתא גוטה, שכולל בין היתר צלפים, גבינה בולגרית, פטרוזיליה ובזיליקום, עם סלסילת לחם (44 שקלים)‭.‬ המשיכו עם בוקר בנדיקט, בריוש קלוי עם גאודה, אספרגוס חלוט, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז, סלט ירוק, שתייה חמה וקלה (59 שקל).‬ מומלץ לטעום גם שקשוקת תרד וריקוטה עם סלט ירוק, שתייה חמה וקלה ולחם הבית.

 

  • קפה גוטל'ה. המייסדים ‭,54‬ טל. 4320697־077

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. שבתאי ‭PIZZA & BEER‬ 

רועי שבתאי, מוזיקאי יוצר, חיפש עוד פרנסה. במהלך עבודתו במחלבת יעקבס בכפר הרא"ה הוא למד על רזי ייצור מוצרי חלב, ועם הידע הזה פתח לפני ארבע שנים פיצרייה בכפר ויתקין.

 

הפיצרייה עשתה חיל, וביולי 2012 הקים סניף גדול יותר באבן-יהודה. בשעות הערב המוקדמות המסעדה מלאה במשפחות, אבל ‭21:30-מ‬ היא הופכת לפאב שוקק שמקרין משחקי כדורגל ומארח להקות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למנת הפתיחה מומלץ לקט הפטריות עם מוצרלה ובזיליקום על מחבת רוחשת או סלט כפרי. הפיצה מרגריטה טעימה מאוד ועל טהרת גבינות עיזים ואפשר להוסיף לה נקניקיות מרגז, חזה אווז או שרימפס.‬

 

  • שבתאי פיצה. הרימון ‭,1‬ טל. ‭09-8800905‬

 

3. אישימוטו  

מה שהתחיל כעסק קטן למשלוחי סושי שפעל ממטבח ביתי בבית-יהושע, הפך למסעדה באבן-יהודה, כיום בבעלות בועז טרייבר.

 

המסעדה מגישה סושי מוצלח מאוד ומנות אסייתיות משובחות נוספות, ומציעה משלוחים לכל האזור. שווה לטעום סושי סנדוויץ' חם עם סלמון ואבוקדו,‬ מרק שרימפס תאילנדי עם חלב קוקוס, פטריות, בצל ועירית,‬ ומרק טום יאם.

 

  • אישימוטו. המייסדים ‭,55‬ טל. ‭09-8995815

 

 (צילום: shutterstock  ) (צילום: shutterstock  )
(צילום: shutterstock )

 

4. בשאריס  

מסעדת הבשר הזו נפתחה לפני חודשיים כשעל המטבח מנצח איתי בר ועל הגריל מופקד אסי קעטבי, שעבד לפני כן במסעדת הבשר פורטרהאוס (שנסגרה לאחרונה).

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

המסעדה המרווחת עוצבה על טהרת העץ המלא, עם אהילים ענקיים שמקנים תחושה חמימה. מבין המנות הראשונות אהבנו את הקרפצ'יו פילה בקר ואת החצילים במיסו ובטחינה.‬ מנה עיקרית מומלצת מאוד היא סטייק אנטרקוט על הגריל (125 שקלים ל-‭300‬ גרם)‬ וסטייק פרגית במרינדת וויסקי וסילאן על הגריל. כל העיקריות מגיעות עם תוספות לבחירה.

 

  • בשאריס. העצמאות ‭,3‬ טל. ‭09-8866609‬

 

5. אליעזר  

שלוש פנים לאליעזר: בבוקר זו מסעדה שמגישה ארוחות בוקר, בצהריים מגיעים הקרניבורים לעסקית על טהרת הבשר המעושן, ובערב זהו פאב שפתוח עד השעות הקטנות, עם בירה (מהמבשלה הצמודה!).

 

במקום יש הופעות וגם תערוכות מתחלפות. אל תוותרו על ארוחת הבוקר אליעזר, שכוללת מגוון גדול של מזטים, אומלט, דגים מעושנים, לחמים משובחים, ריבות תוצרת בית ועוד. כדאי לטעום גם את פטה הכבד,‬ בערב אפשר לבלות על שלוש כוסות בירה ושלוש מנות טאפאס ‭115-ב‬ שקלים.

 

  • אליעזר. האלה ‭,27‬ טל. ‭09-7725106‬

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

6. טאבון המייסדים  

לא צריך להרחיק מהשרון עד אבולעפיה כדי ליהנות מסמבוסק או מבורקס מצוין: קובי אמזלג ואבי זימרמן הקימו את טאבון המייסדים רק לפני כחודש וכבר משתרכים שם תורים ארוכים. תמצאו שם סמבוסק משולש פיצה, סמבוסק בולגרית וזיתים, זיווה עם גבינה צהובה, בולגרית וזיתים (המאפה המומלץ לטעמנו) או מלאווח עם רסק עגבניות. כל מנה עולה 15 שקלים, עם תוספת שני שקלים לביצה קשה.

 

  • טאבון המייסדים. המייסדים ‭,66‬ טל. ‭050-5557711‬

 

 

7. דאנצו ג'לאטו‬ 

וונדי דיוויס מכינה כאן גלידות שמנת נפלאות. הטעם הכי מומלץ לדעתנו הוא קוקי-מן וקרם עוגיות קרמל. סניף נוסף עומד להיפתח בקרוב ברעננה‭.‬

 

דאנצו ג'לאטו. המייסדים 6 (צמוד לטאבון), אבן יהודה. ‭074-7038484‬

 

8. חומוס פול אבו עומר  

השף סאאד מבאקה אל גרביה מכין חומוס אסלי עם פול טרי וסלט ירקות קצוץ ליד.‬ אפשר להוסיף כדורי פלאפל משובחים או ביצה קשה. אם מתחשק לכם טייק אוויי, כדאי לנסות את הממולאים: עלי הגפן,‬ הקישואים והחצילים.‬ ארזנו הביתה בכיף גם את המקלובה המהבילה.

 

  • חומוס פול אבו עומר. המייסדים ‭,65‬ טל. ‭09-8782220‬

 

9. שמחל'ה  

אחרי שניהל שתי מסעדות גדולות בווייטנאם, פתח דוד רוז'ה לפני ארבעה חודשים את שמחל'ה, מסעדת פועלים בטעם של פעם. דוד מנצח על הפלנצ'ה שבמטבחון ומגיש שניצל עם סלטים ותוספות פיתה, בבגט או בצלחת,‬ מעורב ירושלמי ופרגיות מוקפצות במרינדה אסייתית.‬ את אותן מנות, אגב, הוא הגיש בעבר גם לווייטנאמים.

 

  • שמחל'ה. המייסדים ‭,63‬ טל. ‭09-7686496 ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפיצה של שבתאי
צילום: shutterstock
מומלצים