שתף קטע נבחר

בגלל הפיגועים בלבנון: אפליקציית "אני חי"

בכל פעם שפיגוע מרעיד את לבנון, קווי הטלפון קורסים בשל העומס. עכשיו הלבנונים נוהרים לסמארטפונים: אפליקציה חדשה תשגר בשמם לטוויטר את ההודעה "אני עדיין חי" אחרי פיגוע

גל הפיגועים שפוקד את לבנון בחודשים האחרונים, האחרון שבהם השבוע ברובע הדרומי של ביירות, מעוז חיזבאללה, גורם לתושבי ארץ הארזים להתמודד עם התופעה בדרכים יצירתיות במיוחד.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

השבוע העלתה צעירה לבנונית בשם סנדרה חסן, בת 26, אפליקציה יצירתית במיוחד לסמארטפונים הנקראת "אני עדיין חי". האפליקציה נועדה לשמש לבנונים הרוצים להרגיע את בני משפחתם, קרוביהם ויקיריהם אחרי התרחשות פיגוע, ולדווח להם כי לא נפגעו. את הרעיון הגתה הצעירה בעקבות הפיגוע האחרון בביירות, שאירע בשכונת חארת חריכּ בפבר הדרומי, שבו נהרגו שוב כמה בני אדם ועשרות אחרים נפצעו.

 

פיגוע במעוז חיזבאללה בביירות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פיגוע במעוז חיזבאללה בביירות(צילום: AFP)

 

האפליקציה של חסן, סטודנטית המתגוררת בכלל בפריז, מעבירה את המסר של המשתמש בה הישר לחשבון הטוויטר, וטוויטר מבשרת לחבריו של המשתמש כי הוא עדיין בחיים. כדי להבהיר מדוע בעל חשבון הטוויטר מצייץ "אני עדיין חי", נוספות אוטומטית לציוץ התגיות "לבנון" ו"הפיצוץ האחרון".

 

הצעירה הלבנונית סיפרה כי מה שגרם לה ליצור את האפליקציה היא העובדה שבכל פעם שיש פיגוע בלבנון כולם ממהרים לטלפון כדי להרגיע את חבריהם או קרובי משפחתם המודעים לכך שהם גרים או עוברים באזור שבו התרחש הפיגוע. "אחרי הפיגוע האחרון פיתחתי את האפליקציה ופרסמתי אותה לשם הלצה", סיפרה, "אבל התברר שהמצב בלבנון גרם לכך שאותה אפליקציה הופכת לפרקטית".

 

כוחות ההצלה אחרי פיגוע בדאחיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כוחות ההצלה אחרי פיגוע בדאחיה(צילום: רויטרס)
 

החשיבות של האפליקציה טמונה בכך שבדרך כלל קווי הטלפון בלבנון קורסים לאחר פיגוע בשל העומס הכבד שיש על אותם קווים בדקות שאחרי הפיגועים, כשהמונים מתקשרים ליקיריהם כדי לוודא שלא קרה להם דבר.

 

האפליקציה זמינה למכשירי אנדרואיד זה כמה ימים, וחסן הביעה פליאה מההתעניינות הרבה שמגלים הלבנונים כלפי האפליקציה הזו. היא בתגובה "מבטיחה" בציניות אפליקציה חדשה, שתאפשר בקרוב לפוליטיקאים בלבנון לצייץ בקלות גינויים שהוכנו מראש למקרה של פיגוע.

 

 

 

"לא ציפיתי להד החיובי שקיבלה האפליקציה", סיפרה חסן, "קיבלתי המון פניות של משתמשים שרוצים להפוך את האפליקציה למכשיר שיאפשר להם לתקשר עם יקיריהם". היא אמרה כי ייתכן שתשדרג את האפליקציה כך שתוכל להשתמש בפלטפורמות נוספות מלבד טוויטר,

כיוון שלא כולם משתמשים בו.

 

למרות ההצלחה של האפליקציה, סנדרה חסן מצרה על הצלחתה: "עצם העובדה שהיא משרתת צורך פרקטי, הופכת את התפוצה שלה להצלחה בטעם מר".

 

ובינתיים גם בדאחייה, הפרבר הדרומי של ביירות, מנסים להישאר בחיים. השבוע פרסם אתר המזוהה עם חיזבאללה תמונות של אזרחים במעוז של חיזבאללה שהחלו להציב שקי חול בחזיתות של החנויות, כדי למזער נזקים ולהתמגן לקראת הפיגוע הבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים