שתף קטע נבחר

היועמ"ש: רבה של חיפה בדרך לדין פלילי

קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניגוד עניינים ושימוש לרעה בכוח המשרה - אלה החשדות העולים מחקירת המשטרה נגד רבה של חיפה. היועמ"ש עתיד לזמנו לשימוע, בדרך להעמידו לדין פלילי - ושרת המשפטים הודיעה כי תפעל מיידית להשעייתו. פרקליטי הרב שלוש: זו רדיפה

פרקליטות מחוז חיפה הודיעה היום (ה') לרבה הספרדי הראשי של העיר חיפה, שלמה שלוש, כי היועץ המשפטי לממשלה שוקל להעמידו לדין פלילי, בכפוף לשימוע. בהודעת הפרקליטות מפורטים שלושה מקרים שבהם חשוד הרב בעבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ועבירה נוספת של שימוש לרעה בכוח המשרה. 

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

הרב שלוש משמש, בנוסף להיות רב העיר, גם בתפקיד ראש בתי הדין הרבניים בצפון, ולפיכך היה צורך באישור היועמ"ש לעריכת השימוע והגשת כתבי האישום. בתגובה, הודיעה שרת המשפטים, ציפי לבני, כי תפעל מיידית להשעייתו של הרב מתפקידו כדיין וכראש בתי הדין הרבניים בחיפה, עד לתום ההליכים המשפטיים - ואף זימנה אותו לשימוע שיתקיים בשבוע הבא.

 

  • קראו עוד ביהדות: נייעס: האב, הבן והשיקסע
  •  

    החשד: מאות-אלפי שקלים לעמותה שבראשות הרב

    החקירות נגד הרב החלו בשנת 2007, והקיפו מקרים רבים שבהם היה חשד כי הרב קיבל "תרומות"

    למוסדות מקורבים אליו, בתמורה למתן שירותי דת כגון כשרות ואף גיור. המקרים שבהם מתמקדת הפרקליטות, הם אלה שנמצאה בהם תשתית ראייתית, לכאורה.

     

    המקרה הראשון נוגע לאישורי הכשרות לחברת "ויטמאד". מחקירת המשטרה עולה, כי בחלק מהתקופה שבה העניק הרב שלוש אישורי כשרות לחברה - הוא ביקש להעביר כספים לעמותה בראשה עמד. בין השנים 2006-2011 העבירה חברת "ויטאמד" לעמותה סכומי כספים של כ- 165 אלף שקלים.

     

    בפרקליטות אומרים כי הרב פעל בניגוד עניינים בין תפקידו כיו"ר העמותה (ולאחר מכן כנשיאה), לבין תפקידו כרב הראשי הספרדי של העיר חיפה, המעניק תעודות כשרות. מעשים אלה נחשבים, לכאורה, כהפרת אמונים.

     

    אירוע שני נוגע לחברת "מילועוף", שלה העניק הרב שלוש תעודות כשרות במסגרת תפקידו כרב העיר חיפה, וגם ממנה ביקש להעביר כספים לעמותה שבראשה עמד. חברת "מילועוף" נעתרה לבקשת הרב שלוש, והעבירה לעמותה בשנים 2008-2011 סכום של כ-80 אלף ש"ח.

     

    קרוב משפחה שפוטר - קודם

    האירוע השלישי התרחש בחודש מאי 2011, אז פעל הרב שלוש, לכאורה, בניגוד עניינים, כאשר קידם את מינויו של קרוב משפחתו - שפוטר קודם לכן מהמועצה הדתית בחיפה - כאחראי כשרות בחברת "מילועוף", שלה העניק תעודות כשרות, וכן התערב בתנאי העסקתו.

     

    בפרקליטות מציינים כי האירוע הרביעי קשור גם כן למאמציו של הרב לסייע למקורביו. מהחקירה עולה, כי בשנת 2011 הסיר הרב את הכשרות מאולם האירועים "קאלה" במפרץ חיפה, ואף פרסם ברבים כי הכשרות הוסרה מהאולם. המעשים נועדו להפעיל לחץ על בעלי האולם כדי להחזיר את עוזרו האישי של הרב לעבודתו כמשגיח הכשרות באולם זה לאחר פיטוריו.

     

    בפרקליטות טוענים כי "בכך הרב שלוש עשה, לכאורה, שימוש לרעה בסמכויותיו, תוך פגיעה בזכויותיו של בעל האולם, וביודעו כי הסרת הכשרות מהאולם תביא לביטולם של אירועים מתוכננים, ותפגע שלא כדין בפרנסתו ובשמו הטוב של בעל האולם".

     

    פרקליטי הרב שלוש: המשטרה עשתה לו עוול

    פרקליטיו של הרב שלוש, עו"ד תמי אולמן ועו"ד שאדי סרוג'י, מכחישים

    בשמו את המיוחס לו. "נעשה את המרב כדי שהפרקליטות תבין, ותשכיל להבין, שבכל התקופה הזו נעשה לו עוול על ידי המשטרה. אנחנו סבורים שבסופו של ההליך נצליח לשכנע את הפרקליטות לסגור את התיקים נגדו, ולסיים את הרדיפה אחרי הרב שלוש".

     

    בהודעת המדינה לבג״ץ נמסר כי ״בכוונת שרת המשפטים לפעול מיידית ולהביא לכך שהמשיב שלוש לא ישב בדין״. שרת המשפטים הבהירה כי "דיין שכנגדו עומדים חשדות כבדים בגין עבירות מרמה והפרת אמונים, וכן בגין שימוש לרעה בכוח המשרה, לא יכול שישב על כס הדיין ויפסוק בעניינם של אחרים, זאת עד לסיום ההליכים הפליליים נגדו".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גיל נחושתן
    הרב שלמה שלוש
    צילום: גיל נחושתן
    מומלצים