שתף קטע נבחר

הנהלת הדסה ביקשה הקפאת ההליכים נגדה

ההנהלה פנתה לבית המשפט כדי שירחיק את נושיה ל-3 חודשים. המשמעות: גם עובדי ביה"ח לא יקבלו את כספם. ייתכן שהרופאים ייאלצו לסיים השביתה

החשש של רופאי הדסה מתממש: הנהלת בית החולים בירושלים ביקשה מבית המשפט המחוזי בירושלים שיאשר הקפאת הליכים, נוכח האפשרות שנושים נוספים יבקשו לקבל את כספיהם כבר בימים הקרובים. אתמול כבר עיקלו הבנקים חלק מחובות הדסה. המשמעות: במשך שלושה חודשים בית החולים ינוהל על ידי נאמן ולא יצטרך להחזיר את חובותיו. ייתכן שהרופאים ייאלצו לסיים את השביתה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד בחדשות:

ליברמן: "שלמות העם חשובה משלמות הארץ"

אין מלך ליהודים: מהפכה בתעשיית התרומות

 

רופאי הדסה פתחו בשביתה ביום שלישי השבוע בעקבות החשש שהתממש היום, והאחיות ועובדי המנהל והמשק הודיעו שיצטרפו אליהם אם לא יקבלו את משכורת חודש ינואר עד יום שני הקרוב. הרופאים טענו שהקפאת הליכים תאפשר לבית החולים להתעלם מההסכמים הקיבוציים שנחתמו עמם ולבצע פעולות חד צדדיות. אם תאושר הבקשה של הדסה, בית החולים לא יהיה מוכרח להחזיר חובות גם לעובדים, שמהווים חלק מהנושים.

רופאי הדסה מפגינים השבוע ()
רופאי הדסה מפגינים השבוע

אסיפת הרופאים (צילום: דוברות ההסתדרות הרפואית ) (צילום: דוברות ההסתדרות הרפואית )
אסיפת הרופאים(צילום: דוברות ההסתדרות הרפואית )
 

להדסה יש גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. במשרד האוצר טוענים שבעבר היו ניסיונות לא מוצלחים להבריא את בית החולים, ולכן אין מנוס מלבצע את הצעד החריג. הרופאים, מצדם, הגישו כבר אתמול תביעה לבית הדין לעבודה בירושלים נגד הנהלת בית החולים ומשרדי האוצר והבריאות, בטענה שאלו ביצעו בעבר צעדים חד-צדדיים שפגעו בהם. בין היתר, מצוין בתביעה כי לא שולמה להם מחצית מהמשכורת במועד.

 

מהדסה נמסר כי מדובר בצעד שנועד "לקבל את הגנת בית המשפט ליישום תוכנית ההבראה, אשר תחזיר את המרכז הרפואי אל דרך המלך. מטרת ההקפאה היא לאפשר איזון מהיר של בית החולים, ומתוך אחריות למטופלים במרכז הרפואי ואחריות לעובדי המוסד שהינו המעסיק הגדול ביותר בירושלים ובסביבתה. הנהלת הדסה רואה ברופאים, באחיות ובעובדים שותפים מלאים להצלחת תהליך ההבראה ותמשיך לנהל איתם הדברות מלאה במטרה להגיע להסכמות עם ועדי העובדים".

 

הרופאים: "בהדסה נקבל 85% מהמשכורת באיכילוב"

פרופסור דרור מבורך, יו"ר ועד רופאי מנהלי המחלקות, אמר בתגובה: "לצערי, צפינו את זה. חשבתי שזה יקרה ביום ראשון אבל נבהלו מאיתנו ועשו את זה כבר היום. אמנם יותר קל לנהל כך בית חולים, אבל זה יגרום לפגיעה חמורה בכוח האנושי. לדעתי זו תעודת עניות למערכת הבריאות שהגענו למצב הזה".

 

"יש לי שלושה מתמחים שאמורים להתחיל לעבוד בחודש מאי, אז נניח שנקבל אישור למרות תהליך ההקפאה, אני צריך להגיד להם שהם יקבלו רק 85 אחוז מהמשכורת של חבריהם בשערי צדק או באיכילוב? אני לא יודע איך הרופאים יסכימו לעבוד בתנאים האלה. ניסינו להגיע להסכם בכל כוחותינו אבל לא הצלחנו. אנחנו פגועים וכעת נשקול את מעשינו", הוא אמר.

 

אמנון ברוכיאן, יו"ר ועד עובדי המנהל והמשק, הגיב לצעד של הנהלת הדסה ואמר כי "הנפגעים העיקריים מכישלון ההנהלה יהיו מאות אלפי החולים והמטופלים במסירות בהדסה, וכמובן העובדים הפשוטים, שמבחינת מנכ"ל בית החולים היו שקופים לאורך כל הדרך. בית החולים הדסה הוא העורק הראשי של ירושלים והוא זקוק לחמצן ולסיוע, ולא לצעדים חד צדדיים שעלולים להחמיר את המצב". גם יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, טען שמדובר בצעד בריוני שפועל נגד הרופאים. "ננהל את הקרב בבית המשפט, גם על הקפאת ההליכים וגם על מינוי הנאמן", הוסיף.

 

"אף אחד לא רוצה ללכת לפירוק"

מנגד, בכיר במשרד האוצר הסביר כי מדובר בצעד שנועד לעזור לבית החולים לעמוד על רגליו. "לא הייתה לנו ברירה", הוא התעקש. "מדובר במהלך להצלת הדסה. ברגע שהבנקים התחילו, אי אפשר היה לקחת את הסיכון שכל הנושים יגיעו בבת אחת, הצעד הזה הוא הגנה מפני הנושים". הבכיר הדגיש כי בכוונת בית החולים לשלם לעובדים את שארית משכורת ינואר, גם אם לא במלואה - אולם בדברים אלו למעשה אישר את החשש של העובדים.

 

"המטרה היחידה במהלך הזה היא להציל את בית החולים עבור המטופלים", הוא המשיך. "צריך לראות איך מבריאים את בית החולים בלי לגרום נזק לחולים. ניסינו למנוע זאת אבל לא הייתה ברירה אחרת. אין כאן מטרה לפגוע בעובדים". בהדסה מבקשים להקפיא את ההליכים נגדם לתקופה של שלושה חודשים, שבמהלכה המדינה וארגון נשות הדסה - שמהווה הבעלים של בית החולים – יזרימו כל אחד 50 מיליון שקל לקופתו של המוסד הרפואי.

 

"בתקופה הזו ידברו עם העובדים", הוסיף הגורם הבכיר. "אם לא תהיה הסכמה, בית החולים ילך לפירוק, וזה הרי דבר שאף אחד לא רוצה. לכולם צריך להיות אינטרס משותף וחייבים לעבוד ביחד כדי להציל את בית החולים. אני לא רוצה לחשוב על מה יקרה אם לא נגיע להסכם תוך שלושה חודשים".

 

ביום ראשון תכננו הרופאים להפגין מול ישיבת הממשלה בדרישה שראש הממשלה בנימין נתניהו יתערב במשבר, אולם כעת יתכן שייכפה עליהם לחזור לעבודה. "הרופאים עושים עבודת קודש ואין זו אשמתם שבית החולים נכנס לגירעון כה גדול. הם אינם חייבים לשאת בנטל ההבראה", הצהיר באחרונה אידלמן. לדבריו, רופאי הדסה דורשים את זכויותיהם שנלקחו מהם בשנים האחרונות. עם זאת, ציין אידלמן כי הרופאים מוכנים לתרום את חלקם והפתרון הוא בדמות השגת הסכם.

 

אתמול שלחו ארגון נשות הדסה מכתב פתוח לאזרחי ישראל. "לנו, נשות הדסה, היה חלום, חלום גדול. רצינו להקים תשתית של מערכת בריאות מודרנית כתרומתנו להקמת מדינת ישראל. כעת בתי החולים שלנו סובלים מבעיות כספיות שנובעות מהמשבר במערכת הבריאות כולה ואשר גרמו לגירעון תפעולי. אנו קוראות לאזרחי ישראל להצטרף אלינו ולהרים את קולכם כדי להבטיח שהדסה תמשיך להיות סמל למצוינות רפואית בארץ, באזור ובעולם".

 

נועם 'דבול' דביר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת רופאים בהדסה, השבוע
מומלצים