שתף קטע נבחר

שקשוקה בריבוע

בטוחים שאי אפשר להפתיע אתכם עם שקשוקה? אבי לוי (" המוציא") משדרג את המנה האהובה ולצד העגבניות הטריות, עשבי התיבול והביצים הוא מוסיף קציצות מבשר טחון ואת כל הטוב הזה מגיש על פיתות מרובעות של מאפית ברמן

כופתא שקשוקה על פיתות מרובעות

 

המרכיבים: 

4-5 פיתות מרובעות של מאפית ברמן

4-5 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

4-5 ביצים 

1 בצל, קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2-3 עלים של נענע קצוץ

כפית של נענע יבשה

2 עלי בזיליקום שלמים

4 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

 

לבשר:

500 גרם בשר טחון (צוואר)

1 בצל, קצוץ דק

1 כפית כמון

1 כפית פלפל גרוס

2 כפיות מלח גס

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השקשוקה: מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות העגבניות ואת התבלינים ועשבי התיבול. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עם השקשוקה.
  3. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים את הרוטב והקציצות על פיתות מרובעות של ברמן, ומניחים מעל בעדינות 2 ביצים.
  4. מכניסים את המנה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.

 

 (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

 

  • המתכון באדיבות מאפית ברמן והשף אבי לוי

 

  • מוצרים נוספים של מאפית ברמן ניתן למצוא באתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן פרץ
כופתא שקשוקה על פיתות מרובעות
צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
אבי לוי
צילום: דן פרץ
מומלצים