שתף קטע נבחר

משתחררים מצה"ל? יש הצעות בחקלאות

כ-13 משקים ממועצות אזוריות בצפון משתתפים במיזם חדש של תנועת המושבים, שנועד לקלוט חיילים וחיילות משוחררים בחקלאות כעבודה מועדפת המזכה במענק. ההצעות: עבודה ברפת, עיסוק בזרעים, רעיית עזים ועוד

רגע לאחר שהוחלט כי עבודה בתחנות דלק לא תוכר יותר כעבודה מועדפת  - מאות חיילים וחיילות שעומדים לפני שחרור ונולדו באזור הצפון, צפויים לקבל בקרוב מכתב מהיחידה להכוונת חיילים משוחררים, שיזמין אותם לעבוד בחקלאות כעבודה מועדפת המזכה במענק.

 

 

מדובר במיזם חדש של תנועת המושבים, המתקיים בשיתוף עם מרכז חקלאי העמק, תחת השם "מחזירים את הבנים והבנות הביתה". סער איילון, מרכז מחלקת חיילים וצעירים בתנועה ומי שעומד בראש התוכנית, הסביר ל-ynet כי "הכוונה היא גם להחזיר את מי שנולד במקור במרחב הכפרי למושבים ולעיסוק בחקלאות, וגם לקבל 'דם חדש' של אנשים המעוניינים להתנסות בעבודה בתחום".

 

בשלב הראשון יצא המיזם לדרך בארבע מועצות אזוריות בצפון - גליל תחתון, גלבוע, עמק יזרעאל ומגידו. עד כה נענו לפנייה להשתתף במיזם כ-13 משקים חקלאיים, שמוכנים לקלוט בין 20 ל-30 עובדים בסך הכל. המכתבים יישלחו לחיילים וחיילות ילידי האזור שעתידים להשתחרר בחודש מרס - אולם סער מפרט כי ההצעה פתוחה לכל משתחרר טרי שמתעניין בעבודה בתחום ומעוניין לקבל ייעוץ בנושא.

 

העבודות ממוינות לפי תחומים דוגמת רפת, מיכון חקלאי, עיסוק בזרעים, גידולי שדה, גידול דגי נוי וצמחי מים, גידול עיזים ועוד. התשלום יעמוד על 25.5-28 שקל, בשעה, בלי לקחת בחשבון את המענק, ששיעורו ייקבע בהתאם למשך העבודה. המיזם כולל גם פעילויות בשעות אחר הצהריים, בהן שיעורי העשרה בתחום החקלאות וכן טיולים והרצאות בנושאים אקטואליים.

 

בשלב הבא - סער מציין כי מקווים להחיל את הפרויקט על כלל המועצות האזוריות בארץ. בתוך כך, בחודש יוני עתיד לצאת לדרך שלב נוסף בפרויקט, באזור פתחת ניצנה. "את השלב הזה נפתח לאנשים מכל רחבי הארץ והוא יתבצע בשילוב עם קורס פסיכומטרי באוזר, לאור המרחק הגדול של המקום ממרכז הארץ", הוא מסביר.

 

איפה דרוש רועה עיזים?

בין החקלאים שמתתפים במיזם כלולה אורנה זית, שמחזיקה בדיר עזים במושב אלון הגליל ומחפשת עובד אחד לעבודת מרעה, חליבות וכדומה. זית, שהעסיקה בעבר עובדים זרים, מספרת כי החליטה לעבור להעסקת ישראלים בעקבות הקשיים שהתעוררו בתחום.

 

"בעבר הישראלים לא באו לעבוד והעובדים הזרים סיפקו עבודה טובה, אבל עם הזמן העסקת הזרים נעשתה מאוד לא זולה, המדינה הערימה הרבה ביורוקרטיה ורמת העובדים הדרדרה, מכיוון שאין לנו שליטה על העובדים שאנחנו מקבלים ולא תמיד הם מגיעים ממקומות חקלאיים. ההרגשה היא שמחפשים אותנו בלי סוף וזה לא סימפטי. העבודה קשה ממילא ואנחנו לא רוצים להסתכל אחורה כל הזמן".

 

לזית יש שישה ילדים, הקטנה שבהם בת 18. חלקם עבדו לאורך השנים במשק, אולם היא מספרת כי בשלב זה הם לא יודעים אם ימשיכו בתחום. היא מוסיפה כי הם מוכננים להכשיר עובד בתחום, בתנאי שהוא מוכן להשאר לתקופה סבירה. לדבריה, "מי שיש לו רצון ונתנוים בסיסים מתאימים' יכול להפוך בתוך חודש ליופי של עובד".

 

מאיר צור, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, ציין כי מדובר בשלב ראשון מתוך "פרוייקט שלם להחזרת הבנים הביתה – לחקלאות". במכתב שיופץ לחיילים הוא מציין כי "בטרם תבחרו היכן לעבוד לשם קבלת המענק לעבודה נדרשת, אנו מזמינים אתכם ולעבוד בחקלאות. כך, לצד תרומתכם האדירה, תרוויחו את לחמכם ותפיקו סיפוק גדול וסביבת עבודה נעימה ומיוחדת".

 

חיילים וחיילות שעומדים להשתחרר ומעוניינים בעבודה בתחום יכולים לפנות לפרטים נוספים לסער אילון בטלפון 03-6086308, או באמצעות המייל saar@tmoshavim.org.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
חקלאי (אילוסטרציה)
צילום: רועי עידן
מומלצים