שתף קטע נבחר

צילום: EPA, AFP, רויטרס

שלום לנין: פסלי המהפכן מוטטו באוקראינה

ההמונים הפנו את זעמם נגד סמל השלטון הסובייטי, שעבור האזרחים עדיין מזוהה עם מדיניות השליטה הרוסית. פסליו אף הופלו בכיכרות ערים במזרח

מאוקראינה באהבה: את הברחת הנשיא ויקטור ינוקוביץ' מהשלטון ליוותה בימי המהפכה גם השחתה של פסלי המהפכן המרקסיסטי - שגם בתום העידן הסובייטי מהווה סמל לכוח הפוליטי של רוסיה. בכיכרות ערים ברחבי אוקראינה, בפרט באזור המערב הפרו-מערבי, הפילו ההמונים פסלי ענק של ולדימיר לנין - מסר חד משמעי על רצונם להתנתק סופית ממושכי החוטים במוסקבה. 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בעוד לב המחאה בבירה קייב, דווקא בערים הרחוקות ממרכז העניינים הופלו פסלי המנהיג הרוסי. בימים האחרונים נמסר כי פסלי לנין הופלו על ידי אזרחים בעיר המרכזית חמלנצקי שבמערב, בעיר המזרחית -הרביעית בגודלה באוקראינה – דניפרופטרובסק. בעיר מרכזית נוספת פולטבה, ובעיר הצפונית צ'רניהיב. עוד ערים בהן הופלו פסלי לנין: פריאסלאב-חמלניצקי, ברוברי וברובורקה במחוז קייב ובעיר הצפונית ז'יטומיר.

 

גם בקייב: המונים הורסים את פסל לנין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גם בקייב: המונים הורסים את פסל לנין(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

למפגינים המזדהים עם האופוזיציה לקח כשש שעות עד שהצליחו לעקור מהקרקע את יציקות פסל לנין בדניפרופטרובסק. לפי עדויות מהעיר השתמשו התושבים במשאיות ומנוף. הפסל נותץ בחלקו ושרידיו נלקחו לכיכר המרכזית בעיר.

 

פסליו של לנין הושחתו, אך דווקא ארמונו של הנשיא המודח ינוקוביץ' נותר ללא פגע - למרות השתלטות המפגינים על המתחם הרהבתני. הדיווחים היום על בריחתו של הנשיא מהבירה הובילו רבים לפלוש למתחם המגורים שלו בפאתי הבירה. בהיעדר כוחות אבטחה, הפך המקום לאתר המועדף על "תיירי הפנים" ותמונות רבות ממנו החלו מתפרסמות ברשתות החברתיות, בצירוף תגובות מלגלגות.

 

"אני לא האמנתי שמקום כזה קיים באוקראינה", אמר מפגין שביקר במתחם. ינוקוביץ', יקיר רוסיה שהפנה עורף לאיחוד האירופי, נהנה בביתו מגן חיות פרטי, אוסף מכוניות פאר ואף ספינה נשיאותית פרטית במרינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפלת פסלו של לנין
צילום: רויטרס
מומלצים