שתף קטע נבחר

נדחתה ההצבעה על חופשת הלידה לאבות

יו"ר ועדת העבודה של הכנסת חיים כץ, דחה את ההצבעה לקריאה ראשונה על הצעת החוק למתן חופשת לידה קצרה לגברים. הנימוק: "המדינה שוב לארג'ית על חשבון המעסיקים"

ההצבעה על הצעת החוק לחופשת לידה לאבות נדחתה : יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, ח"כ חיים כץ (הליכוד ביתנו), דחה את ההצבעה שתוכננה להיום (ב') בוועדה, בטענה שהיא אינה מידתית כלפי המעסיקים. כץ הודיע כי ההצבעה תתקיים רק לאחר דין ודברים מול ארגוני המעסיקים.

 

 

על פי הצעת החוק, שהוגשה על ידי השר אורי אריאל וח״כ תמר זנדברג (מרצ), עובדים גברים יהיו רשאים לנצל עד 13 ימי מחלה וחופשה לצורך ליווי בת זוג הזוג לבדיקות וטיפולי היריון, הלידה והימים שלאחריה.

 

ח"כ כץ אמר בדיון, כי "אין לחשוד בי בהתנגדות לזכויות ורווחת העובד, אבל המדינה, שבאמצעות שריה הודיעה על תמיכה בהצעת החוק, שוב לארג'ית על חשבון המעסיקים, ומשיתה עליהם בהצעת חוק זו את תשלום דמי המחלה שישולמו לעובד. אם המדינה רואה את המטרה כראויה, והיא אכן ראויה, שתתכבד ותממן בעצמה את ההוצאות".

 

ח"כ מיקי רוזנטל (העבודה) כינה את הדרישה מהמעסיקים לשאת בהוצאות דמי המחלה "חמורה מאוד". מנהלת המחלקה לדיני עבודה באיגוד לשכות המסחר, עו"ד סיגל סודאי, תהתה: "מדוע מאלצים את המעסיק להתמודד עם היעדרות העובד וגם לשלם לו? מדוע לא מסייגים את הזכאות לניצול ימי מחלה של הגבר רק במקרי בדיקות וטיפולים של היריון בסיכון, כפי שקיים כיום בחוק? הצעת החוק הנוכחית מאפשרת לכל עובד לנצל יום מחלה בכל בדיקה שעוברת בת זוגו".

 

ח"כ זנדברג אמרה בתגובה, כי "איזה מעסיק יעדיף שהעובד שלו יגיע לעבודה בעוד אשתו עדיין בבית החולים והוא טרוד בסידורים ובטלפונים? גם כך המעסיקים לא מחויבים לשלם על יום המחלה הראשון, ועל הימים הבאים שלאחריו הם משלמים חלקית. הצעת החוק המונחת כאן היא פשרה מצוינת. בפעם הראשונה יבטיח החוק שאב יוכל לשהות לצד האם היולדת והרך הנולד בשמונת הימים הראשונים לחיי התינוק וחיי המשפחה החדשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אבא עגלה תינוק גבר הורה הורות אבהות
צילום: shutterstock
מומלצים