שתף קטע נבחר

הרגה אדם בתאונה, איבדה עובר - ולא תיכלא

נהגת שגרמה למותו של אדם בתאונה, שבעקבותיה איבדה עובר ואת היכולת להרות, ערערה על עונש המאסר ונידונה לעבודות שירות: "אלו נסיבות שלא מצאנו להן אח ורע". משפחת ההרוג: "אנחנו סולחים, היא לקחה אחריות"

אישה (36) שגרמה לתאונת דרכים קשה, שבה נהרג אדם ושבמהלכה מת העובר שנשאה ברחמה - לא תישלח לבית הסוהר. כך קבע אתמול (ג') הרכב שופטי בית המשפט המחוזי מרכז בלוד, לאחר שקיבל את ערעורה של האישה, שהוגש בידי עורכי הדין רונאל פישר ואלן גופשטיין ממשרד רונאל פישר, בלום-דוד ושות'.

 

 

הערעור הוגש בעקבות החלטת בית משפט השלום שגזר על האישה עונש מאסר בפועל של שמונה חודשים. השופטים שדנו בערעור התחשבו גם במכתב ששלחו בני משפחת ההרוג, שבו כתבו כי הם סולחים לאישה ומבקשים שיאפשרו לה לשקם את חייה.

 

 תאונת הדרכים אירעה בינואר 2012, בעת שהנהגת הייתה בשבוע ה-28 להריונה, ושני ילדיה הקטינים שישבו במושב האחורי נפצעו. כאשר נהגה באחד מכבישי הצפון, סטתה האישה למסלול הנגדי ופגעה חזיתית ברכב שבא מולה וגרמה למותו של נוסע שישב ברכב. כתוצאה מהתאונה איבדה האישה את העובר שנשאה ברחמה וכן איבדה את יכולתה להרות שוב.

 

ביוני 2013 הרשיע אותה בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה בעבירות של גרימת מוות ברשלנות וגזר עליה עונש מאסר בפועל של שמונה חודשים, וכן פסילת רישיון ל-15 שנה. עורכי דינה פישר וגופשטיין ערערו לבית המשפט המחוזי בלוד על הכרעת בית המשפט לתעבורה, וטענו כי מדובר במקרה חריג שכן לדבריהם היא כבר נענשה באיבוד עוברה ובחוסר יכולתה להרות שוב בעתיד.

 

 עוד טענו עורכי דינה כי המקרה, על כלל נסיבותיו ועובדותיו, מהווה חריג אשר מצדיק סטייה מההלכה הנוהגת בעניין הענישה המקובלת בעבירות שבהן הורשעה האישה - הטלת מאסר בפועל. בנוסף הציגו עורכי הדין מפה של הכביש שבו אירעה התאונה, לפיה יש בו ליקויי בטיחות חמורים ובשנתיים האחרונות אירעו בו תאונות רבות.

 

הנסיבות האישיות מצדיקות

שופטי ההרכב שדן בערעור, סגן נשיא בית המשפט המחוזי מרכז, השופט אברהם טל והשופטים אהרון מקובר וזהבה בוסתן, קיבלו את טענותיהם המשפטיות של עורכי הדין. הם קבעו כי אף שהם אינם מתעלמים מהקו המנחה של בית המשפט העליון, לפיו מדיניות הענישה בעבירות של גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים מחייבת מאסר בפועל, יש בנסיבות אישיות מיוחדות אלו כדי להצדיק את אי-הטלתו.

 

"גם מבלי להתייחס להתנהגותה הנורמטיבית של המערערת לפני התאונה, יש בתוצאות הפיזיות והנפשיות שנגרמו לה בעקבות אובדן ולדה וחוסר יכולתה להרות פעם נוספת משום נסיבות חריגות", כתבו השופטים בהחלטתם. "לא מצאנו להן אח ורע והן זכו להתחשבותם של בני משפחות המנוח והפצועים במכתב שהוגש במהלך הדיונים בערעור".

 

משפחת ההרוג: "לא רוצים נקמה"

במכתב ששלחו בני המשפחה נכתב בין השאר שהם סולחים לאישה ומעוניינים שתמשיך בחייה ותשקם אותם. "אנו מוקירים אותה על שלקחה אחריות לתוצאות הקשות של התאונה ומנעה מאיתנו להגיע לבית משפט ולפרט את הטרגדיה שפקדה את משפחתנו. אנו סולחים לה על האירוע שהתרחש בחוסר תשומת לב וללא כוונה. אנו מבינים את הטרגדיה שעברו היא ומשפחתה כתוצאה מהתאונה. אנו מעוניינים להמשיך בחיינו ובנוסף מעוניינים שהנהגת ומשפחתה ישקמו את חייהם, איננו רוצים נקמה או עונש ובטח ובטח לא רוצים שהיא תיכנס לבית הסוהר".

 

בית המשפט המחוזי גזר על האישה עונש של שישה חודשי עבודות שירות בלבד. מבחינה משפטית מדובר בפסק דין די חריג, שכן הוא סותר כאמור את מדיניות הענישה של בתי המשפט במקרים שבהם נגרם מותו של אדם בתאונת דרכים.

 

עוה"ד פישר: ״מדובר במקרה אשר מבחינת כל הפרמטרים - המשפטיים והחברתיים - הצדיק סטייה מן ההלכה אשר התווה בית המשפט העליון בתיקים מסוג זה. אני מברך על הפסיקה האמיצה של בית המשפט, שנותנת תקווה לעשיית צדק כלפי אזרחים שנקלעו לסיטואציות מצערות דומות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
תאונת דרכים. אילוסטרציה
צילום: חגי אהרון
צילום: יונתן בלום
עו"ד פישר. צילום: יונתן בלום
צילום: יונתן בלום
צילום: דרור עינב
השופט טל. "נסיבות חריגות"
צילום: דרור עינב
מומלצים