שתף קטע נבחר

הרבנות: לא נאפשר לנשים להיבחן בהלכה

למדניות דתיות שביקשו להיבחן במבחני ההסמכה של הרבנות הראשית, כדי לקבל הכרה בידיעותיהן ההלכתיות - נענו בשלילה: "על ‏הרבנות ‏חלה ‏החובה ‏לבחון ‏רק ‏את ‏אלה ‏שבסוף ‏הליך ‏ההסמכה ‏אכן ‏יהיו ‏כשירים ‏לכהונות רבנות ‏או ‏דיינות. ‏כידוע, ‏הרבנות ‏הראשית ‏לישראל ‏איננה ‏מסמיכה ‏נשים ‏לרבנות"

הרבנות הראשית לישראל לא תאפשר לנשים המבקשות להוכיח את בקיאותן בהלכה, לגשת למבחנים שהיא עורכת לגברים. במענה לפניית סטודנטים ממכללת "שערי משפט", הודיעה הרבנות כי אין זה תפקידה להעניק לכל דורש הכרה ממלכתית על ידיעותיו, אלא להסמיך תלמידי חכמים לכהן בתפקידי רבנות.

 

<<עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בתשובת היועץ המשפטי לרבנות הראשית, עו"ד הראל גולדברג, לעו"ד פרופ' אביעד הכהן, בא כוח הקליניקות המשפטיות ב"שערי משפט" ודיקן המכללה - נכתב כי הרבנות ‏רואה ‏בעין ‏יפה ‏את ‏רצונן ‏של ‏נשים ‏להעמיק ‏את ‏ידיעותיהן‏ בהלכה, אך ‏כגוף ‏שלטוני היא מעניקה ‏כשירות ‏לכהונת רב או דיין, ולא מספקת שירותי ‏בחינה למעוניינים.

 

עוד חדשות בערוץ היהדות :

 

עו"ד גולדברג העיר כי אם תפקיד הרבנות היה רחב יותר, כפי שמצפה עו"ד הכהן, הרי שהייתה נדרשת לאפשר לכל אדם לגשת למבחניה ללא כל תנאי סף מוקדמים - ‏ולא ‏כך ‏הם ‏פני ‏הדברים.‏ היועץ המשפטי הזכיר כי בג"ץ דחה ב-2010 את עתירתו של הנער משה שריפי, אז בן 14, שביקש לקבל ציון על בחינת הסמכה שאליה הורשה לגשת, בתנאי שלא תיבדק.

 

בוחנים רק את מי שכשיר לכהן כרב

"‏הדברים ‏רלוונטיים ‏אף ‏לענייננו", כתב גולדברג. "‏על ‏הרבנות ‏כגוף מסמיך, ‏חלה ‏החובה ‏לבחון ‏רק ‏את ‏אלה ‏שבסוף ‏

הליך ‏ההסמכה ‏אכן ‏יהיו ‏כשירים ‏לכהונות רבנות ‏או ‏דיינות. ‏כידוע, ‏הרבנות ‏הראשית ‏לישראל ‏איננה ‏מסמיכה ‏נשים ‏לרבנות, ‏ואף‏ פנייתך, ‏כפי ‏שהנך ‏מציין, ‏אינה ‏מכוונת ‏לעניין ‏זה".

 

לפני כחודש דרשו נשים לומדות תורה מהרבנות הראשית לישראל, כי תאפשר להן לגשת למבחני ההסמכה שהיא עורכת, כדי שתוכלנה להוכיח באמצעותם בקיאות בהלכה לשם מילוי תפקידים תורניים שונים. הן פנו לרב הראשי, דוד לאו, בטענה כי כיום מיועדים המבחנים לגברים בלבד – דבר המפלה אותן לרעה, והדגישו כי דרישתן מסתכמת במתן הזכות לגשת אליהם, ולא בסמיכתן לרבנות.

 

בפנייתן הדגישו כי "פנייה זו איננה מכוונת לעניין הסמכת נשים ל'רבנות' (נושא מורכב ושונה לחלוטין), אלא למתן אפשרות לאותן נשים להיבחן על ידיעותיהן בדומה לגברים (שגם הם, כידוע, לא כולם פונים אחר כך לעסוק ברבנות בפועל), ולקבל 'הכרה ממלכתית' על ידיעותיהן בהלכה, בדומה לזו הניתנת לגברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דבי קופר, בית מורשה
לא ייבחנו
צילום: דבי קופר, בית מורשה
מומלצים