שתף קטע נבחר

ללא רשות: השידור הציבורי, שטח הפקר

בכירי רשות השידור בכלל לא יודעים כמה עובדים הם מעסיקים - אבל מה שברור הוא שזה עולה לנו הרבה כסף. 430 מיליון שקל בשנה, ליתר דיוק. וכמה מושקע בתוכן? הרבה פחות. תחקיר "ידיעות אחרונות" שמתפרסם היום חושף עדויות ועובדות מצמררות על הבזבוז המשווע של השידור הציבורי בישראל

אז כמה עובדים יש ברשות השידור? לכאורה, שאלה פשוטה ובסיסית שעליה אמורים לענות בכירי הרשות בצורה מהירה ובדיוק מרבי. אבל מתברר שאפילו ראשי הגוף החולה הזה אינם יודעים כמה עובדים מועסקים אצלם וזוכים למשכורות שאנחנו, הציבור, משלמים באמצעות אגרת הטלוויזיה שלנו.

 

כשנשאל המנכ"ל יוני בן מנחם כמה עובדים הוא מנהל, הוא סיפק את התשובה הבאה: "כ-2,000-1,900". בוועדה הבינו כי ממנו הם לא יקבלו תשובה ברורה, אבל אולי יו"ר הרשות אמיר גילת יעזור לחברי הוועדה לפתור את התעלומה הסבוכה הזו? הנה תשובתו בנושא: "נכון לעכשיו ברשות עובדים 1,640 איש, כאשר לא ברור האם מצבת כוח אדם זו כוללת פרילנסרים". סמנכ"ל הכספים ערן הורן, שפרש לאחרונה, האיש עם היד על ברז השכר, ענה בכנות: "התשובה לשאלה כמה עובדים יש ברשות השידור אינה ברורה".

 

המסקנה: לסגור (צילום: index open) (צילום: index open)
המסקנה: לסגור(צילום: index open)

כמה כל זה יוצא בשקלים? 430 מיליון שקלים בשנה, כ-50% מהתקציב השנתי העצום של הרשות, 890 מיליון שקלים. בתוכן לעומת זאת, משקיעים שם כ-200 מיליון ועדיין הלוח של הערוץ הראשון מורכב מהרבה שידורים חוזרים. לשם השוואה, בערוץ 10, ספינה חבוטה בפני עצמה, משקיעים בתוכן כ-300 מיליון (ואין להם רדיו לממן), ובמשכורות - שישית מכך - 50 מיליון.

 

הפרט המדהים הזה, כמו עובדות מצמררות אחרות על רשות השידור, התגלה במהלך ישיבות ועדת לנדס לבחינת השידור הציבורי שפועלת בחודשים האחרונים ואמורה להגיש בקרוב את המלצותיה לשר התקשורת, גלעד ארדן. ההמלצה המרכזית היא דרמטית: להקים מנהלת ציבורית שתקבל לידיה את סמכויותיה של רשות השידור בהדרגה עד לסגירתה של זו. במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות" מתפרסמת היום (ו') כתבה עם פרטים, נתונים ועדויות מתוך ישיבות הוועדה בראשות המפיק ואיש התקשורת רם לנדס.

 

הנה למשל דעתו של ועד הנדסה ארצי של קול ישראל על התפתחויות טכנולוגיות מסעירות כמו USB. הוועד שלח מכתב אל ראשי הרשות תחת הכותרת "הודעה על השבתת חלק מהטכנולוגיות שניכסתם לעצמכם שלא כדין".

 

במכתבו מורה הוועד שלא לספק שירותים "הנשענים על טכנולוגיה שהוכנסה בדלת האחורית... טכנולוגיות שהן בגדר חדירה טריטוריאלית אל תחום עיסוקו של הטכנאי ומהוות פגיעה בביטחון התעסוקתי שלו. לכל אורך חיי הרשות נהוג שאם נוסף שדרוג טכנולוגי וגם אם מקל על חיי מפעיליו, נהוג לבוא בהסכמות והסכמים עם העובדים למתן הטבות שונות". כלומר, הטכנולוגיה עלולה לייעל תהליכים עד כדי שלא יזדקקו לכל כך הרבה טכנאים, ולכן אין להשתמש בה לפי שעה.

 

  • הכתבה המלאה - היום ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
רשות השידור
צילום: דודי ועקנין
לאתר ההטבות
מומלצים