שתף קטע נבחר

חיל הים: "ילמדו על המבצע הזה עוד שנים"

ספינת הנשק KLOS C עדיין בים האדום, אבל בצה"ל ממשיכים לשבח את ההשתלטות שבוצעה 1,500 ק"מ מישראל. תא"ל עודד גור לביא: "נערכנו להתנגדות, אבל לבסוף העלייה על האונייה בוצעה בשיתוף הקפטן"

אף שהמשט המלווה את ספינת הנשק KLOS C טרם הגיע בבטחה לבסיס באילת, בחיל הים ממשיכים להביע סיפוק מהצלחת מבצע "חשיפה מלאה". בראיון לאולפן ynet אמר הבוקר (ה') ראש מספן ים, תת אלוף עודד גור לביא: "זה מסוג המבצעים שבשייטת הסטי"לים ילמדו עליהם הרבה שנים".  

 

 

עוד על ספינת הנשק:

 

תא"ל גור לביא, שליווה את ההתרחשויות מהקריה, התייחס לסיכון שבמבצע מורכב כזה, 1,500 קילומטרים מחופי ישראל, באזור שבו הסיכונים הם מגוונים: "המבצע היה נועז ושקט, באופן שאפשר לנו להפתיע את האונייה ובסופו של דבר לעצור את אותה הברחת אמל"ח מסוכנת לישראל. נערכנו למצב שאולי תתפתח התנגדות, אבל העלייה והעצירה של האונייה היו בהסכמת הקפטן. עצרנו את האונייה בשיתוף פעולה מלא של הצוות". 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

אתמול הותר לפרסום שלאחר ימים של מעקב בלב ים השתלטו לוחמי שייטת 13 על אוניית הסוחר שהפליגה מאיראן ומצאו עליה טילים ארוכי טווח. במבצע השתתפו מאות לוחמים מחיל הים ושתי ספינות טילים - אח"י חץ ואח"י חנית - בליווי מהאוויר של מסוק חילוץ "עטלף" של טייסת "מגיני המערב" וכן מל"טים של חיל האוויר.

 

הספינה, נושאת דגל פנמה, יצאה לפני עשרה ימים מאיראן והייתה אמורה להגיע היום לפורט סודן. 17 אנשי צוות ממדינות שונות שהיו על סיפונה תוחקרו ונבדקת מידת מעורבותם בניסיון ההברחה.

 

למרות ההצהרות החגיגיות בעקבות הצלחת מבצע "חשיפה מלאה", בצה"ל לא מיהרו לפתוח שמפניות והמשיכו לאייש בנוכחות מוגברת את חדרי המצב בקריה. צה"ל מודע לאפשרות שעקב החשיפה המוקדמת יחסית של המבצע, בזמן שהכוחות נמצאים אלפי קילומטרים מישראל, ינסו גורמים שונים לפגוע בהם בדרך. המשט יעבור בציר ימי צר יחסית לאורך חופים בעלי פוטנציאל עוינות כגון סודן, אריתריאה, סעודיה וחצי האי סיני, שבו פועלים תאי ג'יהאד רבים העלולים לנסות לירות טילים לעבר הספינות. בשל כך, הספינות עדיין מלוות לפרקים על ידי מל"ט של חיל האוויר.

שר הביטחון והרמטכ"ל בזמן המבצע בבור בקריה (צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון) (צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון)
שר הביטחון והרמטכ"ל בזמן המבצע בבור בקריה(צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון)

ספינת ה-KLOS C לפני ההשתלטות (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
ספינת ה-KLOS C לפני ההשתלטות(צילום: דובר צה"ל)

הטילים שנמצאו על ספינת הנשק (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הטילים שנמצאו על ספינת הנשק(צילום: דובר צה"ל)
 

על החשש שכוח חיל הים עלול היה להיתקל בהתנגדות הוסיף תא"ל גור לביא: "צורת ההיערכות,

ההובלה של המבצע עם כוח גדול של ספינות, עם כוחות קומנדו ומפקד חיל הים שנמצא בשטח, אפשרו לנו להתמודד עם היעדר מידע או התפתחויות שלא צופו. אבל היה פה איסוף מודיעיני מצוין שאפשר לנו לפעול. זה מבצע עם נועזות, עם תחכום ועם שילוב של כוחות שאפשרו לעשות את זה במרחקים כאלה".

 

תא"ל גור אריה סיפר על רגע השיא של המבצע, הרגע שבו נעתקה נשימתו: "זה הרגע שבו קיבלנו דיווח ממפקד חיל הים שאיתרו את רקטות M-302 שרצינו למנוע את הגעתן לארגוני מחבלים".

 

אתה מזהה נכונות איראנית להגביר את הניסיונות להבריח נשק לעזה?

"אנחנו מזהים באופן די רצוף את הניסיונות האיראנים מכל הכיוונים, וגם מהים. הם מנסים לחמש ובמידה רבה ללבות את האלימות בגזרה הזאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
כוח חיל הים במבצע
צילום: דובר צה"ל
מומלצים