שתף קטע נבחר

חשד: עוד שני נוסעים בזהות בדויה במטוס שנעלם

מלזיה הודיעה כי היא חוקרת את החשד כי עוד שני נוסעים טסו בזהות בדויה בטיסה שאבד עמה הקשר. אתמול דווח כי שני נוסעים אחרים עלו לטיסה עם דרכונים גנובים מאוסטריה ומאיטליה. כל הארבעה קנו את כרטיסיהם מאותה החברה. חיה"א המלזי: ייתכן שהמטוס שב על עקבותיו לפני שאבד עמו הקשר

התעלומה מסתבכת. מלזיה הודיעה לפנות בוקר (יום א') כי נבדק חשד כי שני נוסעים נוספים בטיסת MH370 של חברת "מלזיה איירליינס" שאבד עמה הקשר טסו בזהות בדויה, זאת לאחר שאתמול אישרו גורמים רשמיים במשרדי החוץ ברומא ובווינה כי שני דרכונים שעליהם התבססה רשימת הלאומים דווחו כגנובים לפני כמה חודשים. הדרכונים המזויפים מעלים חשד כי פעולת טרור הובילה להפלת המטוס.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בתוך כך, מפקד חיל האוויר המלזי, רודזלי דאוד, אמר הבוקר כי הרדאר שעקב אחר מסלול המטוס הנעדר הראה כי ייתכן שהמטוס שב על עקבותיו לאחר המראתו מקואלה לומפור לפני שאבד עמו הקשר. בעקבות הממצא החדש, הורחב החיפוש אחר המטוס גם לחוף המערבי של מלזיה. 

 

כמו כן, הבוקר דיווח העיתון המלזי "סטאר" מפי אחד ממנהלי משמר החופים המלזי כי מטוס חילוץ והצלה מלזי איתר כתמי דלק נוספים כ-30 קילומטרים מדרום לנקודה שבה אבד הקשר עם המטוס של חברת "מלזיה איירליינס". הוא סיפר כי נשלחה ספינה שתאסוף דוגמיות מהמקום כדי לבדוק אם מקור הכתמים הוא מדלק סילוני שייתכן ושייך למטוס שנעלם. אתמול איתרו מטוסי חיל האוויר של וייטנאם כתמי דלק באזור החיפושים.

 

קרובי הנוסעים שהיו במטוס שהתרסק  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרובי הנוסעים שהיו במטוס שהתרסק (צילום: רויטרס)
 

המתנת הקרובים בשדות התעופה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המתנת הקרובים בשדות התעופה(צילום: AFP)
  

אמו של לואיג'י מראלדי, האזרח האיטלקי בן ה-24 שאחד מנוסעי הטיסה השתמש בדרכונו, סיפרה לרשת RAI NEWS בהקלה כי שלומו של בנה בסדר גמור והוא נופש כעת בתאילנד. בחודש אוגוסט שעבר נגנב דרכונו של הצעיר האיטלקי בתאילנד. "אבא, אל תדאג, אני לא, אני בסדר", אמר הבן בשיחת טלפון עם הוריו, שעד אז לא שמעו על ההתרסקות. האזרח האירופאי השני שדרכונו היה בשימוש אחד הנוסעים בטיסה הוא כריסטיאן קוזל, אזרח אוסטרי בן 30.

אמו של לואיג'י בפתח ביתה ()
אמו של לואיג'י בפתח ביתה
 

כמו כן, גורמים אמריקניים מסרו הלילה כי הבולשת הפדרלית (FBI) מוכנה לשלוח סוכנים למלזיה כדי לסייע לרשויות המקומיות בחקירת היעלמות מטוס הנוסעים. גורמים רשמיים מסרו לרשת CNN כי על ההתערבות האמריקנית הוחלט לאחר הגילוי כי במטוס היו גם אזרחים אמריקנים. הגורמים הוסיפו כי אינם שוללים אפשרות שמדובר במתקפת טרור. מוקדם יותר אמרו גורמי ביטחון בארה"ב ובאירופה לסוכנות הידיעות רויטרס כי לא נמצאה אף ראיה שתתמוך בחשד שמדובר במתקפת טרור וכי יש הסברים אחרים לשימוש בדרכונים הגנובים.

 

ובינתיים, על הקרקע, משפחות הנוסעים מתקשות לעכל את מה שאירע. דומעים וחסרי אונים, אוחזים בתמונות יקיריהם וקשובים לכל פיסת מידע, הוסיפו אמש משפחות נוסעי טיסת MH370 של חברת "מלזיה איירליינס" להמתין לתשובות בשדות התעופה בקואלה לומפור ובבייג'ינג. שעות ארוכות לאחר ההודעה כי הקשר עם המטוס אבד, עמלים כוחות חילוץ והצלה על איתור שרידיו. הזמן הרב שחלף מאז, עם זאת, המיר את התקווה למציאת ניצולים בשאיפה צנועה מעט יותר, שעוסקת בפתרון תעלומת "טיסת המוות", שעליה היו 239 נוסעים ואנשי צוות.

 

נורליקמאר חמיד וראזאן זאמני עלו על הטיסה לאחר שהצטלמו עם משפחתם באולם היוצאים של שדה התעופה במלזיה. זמן קצר לאחר מכן הפכה תמונת בני הזוג לזיכרון עגום שאותו הותירו מאחור, ושאותו אחזו קרוביהם ברחבי המתחם בעודם תרים אחר דיווחי אמת. "ידעתי שהם מתכננים חופשה בסין לאחר חוויה קשה שעברו", סיפר אחד הקרובים. "ראיתי שהם היו על הטיסה הזו מסטטוס שהעלו בפייסבוק".

 

אדריאן ווטרלו (17) וזאו יאן (18), תלמידי בית הספר הצרפתי בבייג'ינג, היו בני זוג אחר שעלה לטיסה, ותמונתם המחויכת התפרסמה אף היא במהירות, שריד לחיים שנגדעו, ככל הנראה, באיבם. יחד עמם נסעו גם אמו ואחותו של ווטרלו, ובכך הורכבה תמונת אבל משפחתית.

חמיד וזאמני (משמאל) לפני העלייה למטוס (צילום: FP PHOTO / Hamid Ramlan) (צילום: FP PHOTO / Hamid Ramlan)
חמיד וזאמני (משמאל) לפני העלייה למטוס(צילום: FP PHOTO / Hamid Ramlan)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: גטי אימג'בנק) (צילום: גטי אימג'בנק)
(צילום: גטי אימג'בנק)
 

הטיסה יצאה אמש סמוך לשעה 19:00 (שעון ישראל) מקואלה לומפור והייתה צפויה לנחות בבייג'ינג קצת לאחר חצות. הקשר עמה נותק שעתיים לאחר ההמראה, ומאז פועלות מדינות האזור לאיתור ניצולים או שרידים.

 

עוד לפני שנודע עניין הדרכונים פרסמה חברת התעופה הודעה, ולפיה 154 מהנוסעים הם מסין וטייוואן, 38 ממלזיה, חמישה מהודו, שבעה מאינדונזיה, שישה מאוסטרליה, ארבעה מצרפת, שלושה מארצות הברית, שניים מניו זילנד, שניים מאוקראינה, שניים מקנדה ועוד נוסעים בודדים מרוסיה, איטליה, הולנד ואוסטריה.

 

חברת התעופה של מלזיה פרסמה הודעה מטעמה שבה נכתב כי יש חשש "שהנורא מכול קרה" וכי גורמי רווחה נשלחו לספק סיוע נפשי למשפחות הנוסעים הנעדרים.

 

 

הדרכונים הגנובים של אזרחי אוסטריה ואיטליה  ()
הדרכונים הגנובים של אזרחי אוסטריה ואיטליה
 

מסלול הטיסה מקואלה לומפור לבייג'ינג ומקום ההתרסקות המשוער  (צילום: AP) (צילום: AP)
מסלול הטיסה מקואלה לומפור לבייג'ינג ומקום ההתרסקות המשוער (צילום: AP)

"הוריי היו על המטוס", סיפר אחד הממתינים בנמל התעופה בבייגי'נג. "הם שהו בקואלה לומפור כחמישה ימים במסגרת עבודתם. אמתין כאן עד שאקבל תשובות". פול וויקס, נוסע אחר מפרת' שבאוסטרליה, הותיר אחריו אישה ושני בנים בדרכו לעבודתו החדשה במונגוליה. "זו הייתה אמורה להיות עבודת החלומות שלו", סיפרה אשתו דאניקה, שחיכתה אף היא למידע.

 

דיווחים שונים על נחיתה בטוחה של המטוס - מסוג 777-200 של חברת בואינג - או על איתור שרידיו התבררו במהלך היום כשגויים. על פי בכיר בחברת התעופה המלזית, המטוס טס בגובה 35 אלף רגל וטייסיו לא דיווחו על תקלה בזמן שהיה עמם קשר. בעת היעלמותו, הוסיף, היה

בו דלק בכמות המספיקה לשבע שעות טיסה וחצי.

 

האירוע גרר תגובות חריגות בעולם התעופה הבינלאומי, וגורמים רבים בו הביעו פליאה על "היעלמות" מטוס בטוח כל כך, שגורר אחריו היסטוריה כמעט נקייה מתאונות. "איבוד קשר עם מטוס ללא אינדיקציה לבעיות קודמות הוא אירוע מאוד מאוד נדיר", הסביר מומחה תעופה הודי. "ה-777 הוא מטוס בטוח מאוד, אני ממש מופתע".

 

עמיתו, ששוחח עם "הגרדיאן" הבריטי, הוסיף כי מדובר באחד המטוסים הבטוחים בהיסטוריה. "יותר מאלף כאלה יוצרו, והם היו מעורבים עד כה ב-60 תאונות בלבד, רובן שוליות".


פורסם לראשונה 08/03/2014 23:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ממתינים בשדה התעופה
צילום: AFP
מומלצים