שתף קטע נבחר

חלקה של סין בייצוא הישראלי יוכפל עד 2035

על פי הדו"ח השנתי של בנק ישראל, שיוגש בקרוב לממשלה, היקף הסחורות שתייצא הכלכלה הישראלית לסין יגדל מ-5% כיום ל-10% מכלל הייצוא עד שנת 2035. בעקבות זאת יקטן בשני העשורים הקרובים היקף הייצוא לאירופה

היקף הסחורות שתייצא הכלכלה הישראלית לסין, יגדל מ-5% מכלל הייצוא כיום ל-10% מכלל הייצוא עד שנת 2035. כך צופים כלכלני בנק ישראל, במסגרת הדו"ח השנתי של הבנק שיוגש לממשלה בקרוב. בעקבות הגידול בנתח של סין בעוגת הייצוא, יקטן בשני העשורים הקרובים היקף הייצוא לאירופה מכשליש - לכרבע מכלל הייצוא. הייצוא לארה"ב יקטן מ-24% מכלל הייצוא כיום ל-21% ב-2035.

 

 

בבנק המרכזי סבורים כי היקף הייצוא של ישראל לסין תואם את הצפוי מגודלה של הכלכלה הסינית, רמת הפיתוח שלה ומרחקה ממדינת ישראל. עם זאת, בבנק סבורים שיש מקום לבחון את הגיוון הענפי בייצוא לסין.

 

כיום, 77% מהייצוא הישראלי לסין מתבסס על ענף הדשנים ועל ענף ההיי-טק. בבנק המרכזי טוענים כי יש לפתח תחומים נוספים שבהם יש לישראל יתרון על מדינות אחרות, כמו טכנולוגיות להתפלת מים וחקלאות.

 

 (נתונים באדיבות בנק ישראל) (נתונים באדיבות בנק ישראל)
(נתונים באדיבות בנק ישראל)

 

בבנק ישראל רואים חשיבות רבה בשימור ובפיתוח הקשרים הכלכליים עם סין. כבר היום, סין היא היצואנית הגדולה בכלכלה העולמית והיבואנית השנייה בגודלה, אחרי ארה"ב. משקלה בסחר העולמי יגדל בשנים הקרובות מ-15% ל-24%, כאשר משקלן של מדינות אירופה וארה"ב ירד בהתאם, מכ-30% לכ-20%.

 

על פי מחקר שערכו בבנק ישראל, הייצוא הישראלי לסין מאופיין ברגישות נמוכה לתנודות ברמת החיים בסין. כלומר, ירידה בצמיחה לנפש בסין תשפיע בצורה מתונה יחסית על היקף הייצוא הישראלי אליה.

 

היבט זה מהווה גם כן עילה לקידום הסחר עם סין, שכן בשנים האחרונות סובלת הכלכלה הישראלית מההשפעה השלילית של הצמיחה הנמוכה במדינות אירופה וארה"ב על הייצוא אליהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר-ישוב
יצוא. אילוסטרציה
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים