שתף קטע נבחר

בית לזונות

לאישה מותר לעסוק בזנות תחת כיפת השמיים אבל לא בשום מקום אחר. האיסור מפקיר את הזונה לגורלה ושולל את היכולת הבסיסית להגן על עצמה

לפני כשנה וחצי נכנסו למשרדי מספר נשים ואמרו לי "אנחנו זונות מבחירה. הקמנו עמותה משלנו. נמאס לנו שמדברים בשמנו". נשים העוסקות בזנות העדיפו לשתוק לאורך השנים. הן הרכינו את ראשן וחיכו עד יעבור זעם, וכיום הן קמות. בכל העולם קמות קבוצות של נשים העוסקות בזנות מרצון ומבקשות שקולן ישמע. סוף סוף גם בישראל. היש אקט פמיניסטי גדול מזה? אישה שקמה, ממקום שהוא ללא ספק סטראוטיפי ומורכב, ממקום שמעלה אצל רבים כל כך מאיתנו תחושת דחייה ופחד, ומבקשת "שמעו אותי, תנו לי לדבר, תנו לי להתאגד, להילחם על זכויותיי".

 

עוד בערוץ הדעות של ynet:

חרדים לאקדמיה המופרדת / יופי תירוש, זהר כוכבי

ילדי חוץ / מתן זמיר

 

מה שרבים מאיתנו שוכחים הוא שלכולנו יש זכויות. נכון, אנחנו נוטים לדקלם שכולם שווי זכויות, אבל האם אנחנו באמת מאמינים בזה? האם את מרגישה שווה לאישה העוסקת בזנות? האם ברור לך באמת, בלב שלם, שהיא זכאית לכל מה שאת זכאית לו? ואם כן - האם היית מרשה למישהו לדבר בשמך? לקבוע עבורך? להחליט מה טוב לך ומה רע לך?  

 

העמותה להסדרת הזנות הוקמה על-ידי נשים העוסקות בזנות למען נשים העוסקות בזנות. כל חברותיה הן נשים העוסקות בזנות מרצונן. אינטליגנטיות, נבונות, חזקות, מרשימות, שלא מוכנות עוד שידברו בשמן. הן נושאות קול חדשני ופמיניסטי המבקש לשנות את המצב החוקי והחברתי במדינת ישראל בכל הנוגע לזנות. קולן של נשים שבמשך שנים רבות, רבות מדי, הודרו מהחברה הישראלית.

 

כיום, יותר מאי פעם, נשים בישראל בוחרות לעסוק בזנות מרצונן והן גם עובדות בצורה עצמאית, ללא "בוס" או "סרסור" כפי שמקובל לחשוב. מדינת ישראל, כמדינות רבות נוספות, מעולם לא אסרה על זנות. הזנות חוקית. אבל רשימת האיסורים וההגבלות סביב המקצוע מונעת מנשים העוסקות בכך לעבוד בצורה בטוחה ומכובדת. לדברי הנשים החברות בעמותה, האיסור הקשה ביותר הוא לעבוד תחת קורת גג. ועל מנת שיהיה ברור - לאישה מותר לעסוק בזנות תחת כיפת השמיים אבל לא בשום מקום אחר. ברחוב - כן, בדירה דיסקרטית - לא. בצמתים - כן, בביתה הפרטי והמוגן - לא. האיסור מפקיר את הזונה לגורלה ונוטל ממנה את היכולת הבסיסית להגן על עצמה.

 

מדוע לא קמה קול צעקה? מדוע לא נזעקות כל נשות הארגונים הרלוונטיים ודורשות שינוי חקיקתי שייאפשר זנות מפוקחת ומוגבלת במקומות ראויים ובטוחים וימנע את ההפקרה הזו? וזו הפקרה מתמשכת ומיותרת שמעידה על זלזול בזכויות אדם בסיסיות כמו חירות וביטחון.

 

אני לא בעד זנות, כמו שאני לא בעד דברים רבים נוספים. למעשה, אני אדם די שמרני. אבל אין בזה דבר וחצי דבר עם האמונה המוחלטת שלי שאדם צריך להיות אדון לגורלו. כשאדם מדבר - לא כל שכן זועק - את כאבו, יש להקשיב לו בנפש חפצה מבלי לשפוט אותו. לא כדי לצאת ידי חובה כי "אנחנו יודעים טוב יותר מה טוב עבורו" אלא כי זו זכותו וזו זכותה של כל אישה, גם אם היא זונה.

 

העמותה להסדרת הזנות בישראל תשלח בימים הקרובים מכתב לחברי הכנסת לקראת הצעת חוק שאותה היא מבקשת לקדם. הצעה זו מבקשת להסדיר את מתן שירותי המין באופן דיסקרטי ובטוח, ולהקטין ככל הניתן את תופעת זנות הרחוב שבמסגרתה חשופות הזונות לאלימות, סמים וניצול.

 

עו"ד אבישג סיוון-גלנץ, ממשרד יאיר דוד משרד עורכי דין ונוטריון משמשת כיועצת המשפטית של העמותה להסדרת הזנות בישראל

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ארכיון
צילום: מוטי קמחי
אבישג סיוון-גלנץ
מומלצים