שתף קטע נבחר

המדריך הרוחני להריון תקין

תני צדקה בכל בוקר, התעטפי בפרוכת הישנה של ספר התורה, הקפידי יותר מתמיד על כשרות המזון, בשום אופן אל תכעסי, הוסיפי את פרק כ' בתהילים - ועוד סגולות רוחניות להריון תקין. דואגת לגוף? ספר חדש מלמד אותך לדאוג גם לנפש בזמן ההריון

בדיקות שונות, תזונה נכונה, מנוחה, התייעצות עם רופא, קריאת ספרים, קורס הכנה ללידה ועוד שלל השתדלויות מכל הגוונים – את כל אלהאת עושה כבר עכשיו, כאמא לעובר. את מקפידה על הבריאות על פי הידוע ברפואת ימינו, מצד "ונשמרתם לנפשותיכם". ומה לגבי השתדלות רוחנית?

 

<< לעוד חדשות ועדכונים - היכנסו לדף הפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

כידוע תמיד, ובמיוחד בהיריון, "תשובה, ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". ברגעים כאלה שטמונים בהם כל כך הרבה חששות, תקוות וסכנות, מתאים להתחבר למקור הבריאות והשפע, לבקש שינוי גזירות, להתפלל, ולקבל ברכה אלוקית.

 

עוד בערוץ היהדות :

 

ההנהגות, הסגולות והתפילות שתיקנו חכמים משקפות התייחסות הרמונית, הדואגת לשלמות הפיזית, הנפשית והרוחנית של האם והעובר. סגולות והנהגות אלו אינן חובה הלכתית. כל אישה תבחר – על פי לבה, על פי הדרכת רבה ועל פי מנהג אבותיה – את ההשתדלות שלה, להרחיב באמצעותה את הלב לעשיית טוב, כך שגם שערי שמים ייפתחו עבורה ועבור עוברה.

 

סגולות בצדקה: לתרום כיסוי ספר התורה, ולהתעטף בו

נוהגים תוספת בנתינת הצדקה על שנהגת לתת בעבר (איגרת התשובה לרבנו יונה, פ"א). בחסידות חב"ד מקפידים על מנהג זה, ומדריכים את הנשים להוסיף בצדקה בכל בוקר (בזמן תפילת שחרית), ובערב שבת וחג לפני הדלקת הנרות.

 

רק לא לכעוס. נעה-רחל בן-דוד ()
רק לא לכעוס. נעה-רחל בן-דוד

 

נתינת "זכר למחצית השקל" בערב פורים - גם עבור העובר ("משנה ברורה" תרצב, ס"ק ה) .

 

"נוהגים לעשות מפה חדשה לספר תורה, ולוקחים את המפה הישנה, והאישה ההרה מתעטפת בה לשמירה וסגולה שלא תפלנה, ואחר כך מחזירים אותה לבית הכנסת (הרבי מלובביץ', שו"ת צמח צדק).

 

סגולות בתשובה: לבדוק את כשרות המזוזות

"זהירות מיוחדת לא להסתכל במקום עבירה, ותרחיק עצמה מכל שמץ חטא" (הרב אליהו

הכהן האתמרי, "שבט מוסר" כד).

 

לילדים יראי שמים: "להיזהר בכשרות המזון שיהא נקי מכל איסור וספק איסור, ובזה משפיעים שהתינוק יהיה ירא שמים" (הרמ"א, דרכי משה, אורח חיים, תריז).

 

זהירות, לא לכעוס! "כדי שלא להזיק לוולד שיחלה ויחלש ואפילו עלול לגרום להפלה" (שם).

 

אף הציבור, ואפילו בית הדין, מוזהרים שלא לפגוע בנפשה של היולדת ובמצב רוחה, ולכן נפסק כי אין משביעים ואין מחרימים אישה מעוברת - עד שתלד (רמ"א, דרכי משה, חושן משפט, ו).

 

יש להרבות השתדלות בשמיעת דברי תורה וקדושה, ובחסידות חב"ד מקפידים לבדוק את כשרות המזוזות.

 

סגולות בתפילה: בזכות אור נרות השבת

להוסיף את תפילת "נשמת" (בסוף פסוקי דזמרא בשבת) בכל יום במהלך כל חודשי ההיריון

(אגרת התשובה לרבנו יונה, פ"ב), ולהתפלל לאורך ההיריון שהילד יהיה ירא שמים וחכם לב ומצליח בתורה ובמצוות (שם, פ"א).

 

להוסיף תפילה בזמן הדלקת נרות השבת: שבזכות אורו של נר השבת, תזכה לבני תורה, שנקראים אור.

 

להוסיף בקריאת שמע שעל המיטה, לפני ברכת "המפיל", את פרק כ' בתהלים: "יענך ה' ביום צרה".

 

להוסיף תפילות המיוחדות לחודשי ההיריון שמופיעות בספר "תפילת חנה", ובסידורי התפילה לנשים.

 

לברך בברכת "מי שברך" את המעוברת. יש המוסיפים במפורש את העובר, ויש שגורסים שהוא כלול בברכת האם (יצחק זילברשטיין ומשה רוטשילד, "תורת היולדת").

 

בזמן יקר זה, כשהגוף צומח ומתפתח בקצב מהיר - יש צורך להתכנס ולהתמקד בפְּנים, להתרכז בחיבור של הנפש ושל הנשמה לצמיחה הנפלאה הזו. צריך להתכנס לעמל פנימי של תשובה, של תפילה, של צדקה ושל מעשים טובים.

 

תוספת העמל יוצרת מציאות שבה מתעצמים האמונה, הכיסופים, הביטחון הפנימי, הגבורה הפנימית והתפילה. בדרך זו הנפש והנשמה צומחות בהרמוניה עם הבטן המתעגלת.

 

  • הפרק "סגולות והנהגות לשמירת האישה והעובר", מתוך הספר "להרות כוחות - ללדת חיים", הכנה יהודית ללידה, מאת נעה-רחל בן-דוד (בהוצאת "ידיעות ספרים").

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תעשו השתדלות רוחנית. נעה-רחל בן-דוד
"להרות כוחות - ללדת חיים", עטיפת הספר
מומלצים