שתף קטע נבחר

מסלולי העמלות בעו"ש: באגוד ומרכנתיל מורידים מחיר

במסגרת תוכנית מסלולי העמלות אותה יחויבו הבנקים להציע ללקוחות החל מאפריל, מציע בנק אגוד לבעלי משכורת של 7,000 שקל ומעלה - סל עמלות מורחב חינם וריבית זכות אוטומטית, ללא הגבלת זמן. מחיר המסלול לשאר הלקוחות - 24 שקל בחודש. בבנק מרכנתיל המסלול המורחב יעלה 26.5 שקל, והבסיסי - 8.5 שקלים

בעוד שבוע יחוייבו הבנקים להציע ללקוחותיהם את מסלולי העמלות, בהתאם להנחיות הפיקוח על הבנקים, ובינתיים, שלושה בנקים פרסמו את הצעתם.

 

 

אחרי פרסום מסלולי העמלות של בנק הפועלים, מציעים היום (ד') בנק אגוד ומרכנתיל את מסלולי העמלות שלהם, שיכנסו לתוקף החל מה-1 באפריל.

 

כזכור, על פי הוראת בנק ישראל הבנקים יחויבו להציע ללקוחות שלושה מסלולי עמלות בניהול חשבון העו"ש: מסלול בסיסי, מסלול מורחב ומסלול מורחב פלוס. מחיר המסלול הבסיסי שיכלול 10 פעולות באמצעים ישירים ופעולה אחת באמצעות פקיד, נמצא תחת פיקוח והוא יעלה לכל היותר 10 שקלים בחודש. המסלולים המורחבים יכללו 10 פעולות פקיד ו-50 פעולות בערוץ ישיר.

 

המסלול המורחב בבנק אגוד יכלול 10 פעולות פקיד ו- 50 פעולות ערוץ ישיר בחודש וכן ריבית זכות אוטומטית בשיעור של 0.5% על יתרות זכות בחשבון. עלות המסלול תעמוד על 24 שקל. עם זאת, לקוחות המעבירים משכורת מעל 7,000 שקל ומבצעים מחזור של מעל ל- 3,000 שקל בכרטיס האשראי בחשבון יחיד, או 4,000 שקל לזוג – יקבלו את החבילה בחינם, ללא הגבלת זמן.

 

המסלול המורחב בבנק מרכנתיל יעלה 26.5 שקל בחודש, אולם הבשורה מבחינת מרכנתיל היא המסלול הבסיסי, שמחירו המקסימאלי עומד על 10 שקלים, ובבנק הוא יוצע במחיר של 8.5 שקלים בחודש. 

 

לפני כחמש שנים השיק בנק אגוד את "חשבון הפוך", במסגרתו נהנים לקוחות חדשים מפטור מעמלות עו"ש, ריבית על הפלוס ופטור מריבית חובה, למשך שלוש שנים מיום ההצטרפות לתוכנית. למרות הצורך לבצע פעולת הצטרפות למסלולי העו"ש, לקוחות חדשים יצורפו באופן אוטומטי בתום 3 שנים למסלול העמלות המורחב.

 

הן באגוד והן במרכנתיל החליטו בשלב זה להציע מסלול מורחב אחד במקום שניים, הכולל 10 פעולות פקיד ו-50 פעולות בערוץ ישיר, אם כי קיימת עדיין התלבטות בנושא, וייתכן שהבנקים יפרסמו בקרוב הצעת ערך נוספת. 

 

בשיחה עם ynet התייחס מנכ"ל בנק אגוד, ישראל טראו, לעובדה כי למרות הצעות הערך של הבנקים הקטנים, בתקופה האחרונה, עוד טרם עלה הנושא של מסלולי העמלות - לא ניכר מעבר משמעותי של לקוחות אל הבנקים הללו. "אני בהחלט חושב שהרגולטור הצהיר על מספר רב של פעולות שיקלו על מעבר בין בנקים ואנחנו מחזיקים לו אצבעות, בין אם זה פתיחת חשבון באינטרנט בין אם זה תעודת זהות בנקאית, אולם אני חושב שזה מעבר לרגולציה ומנגנונים טכניים, יש משהו בתפיסה הצרכנית שהציבור מפחד להתמודד עם מעבר, מפחדים מניירת, וחוששים לשים את הכסף במקום לא מוכר". עם זאת יש לציין כי מאז הושקה תוכנית "חשבון הפוך", הכפיל הבנק את מספר הלקוחות הפעילים.

 

טראו התייחס גם לפגיעה בהכנסות של הבנקים מעמלות כתוצאה מתוכנית המסלולים "הנזק שלנו הוא מנימילי. מבחינת ההכנסות שלנו כי אנחנו בונים את זה אחרת ומתבססים על פעילות אחרת. אני בטוח שבנק הפועלים עשה את התחשיבים שלו והציע את המחיר שהציע".

 

לדברי טראו, מטרת בנק הפועלים, שכאמור פרסם את המסלולים שיציע, בין הייתר, היא להניע את האנשים שגם כך מבצעים מעט פעולות בעו"ש לכיוון המסלולים היקרים יותר תמורת "תוספת מזערית". כך לכאורה הם יקבלו הרבה יותר אפשרויות, אך בפועל הם לא בהכרח ישתמשו בהם ולמעשה ישלמו מחיר גבוה יותר .

 

במסיבת עיתונאים שקיים הבנק היום, אמר טראו, "אנו מובילים את המהפכה הצרכנית ומציעים ללקוח ליהנות מכל תנאי סל העמלות המורחב, ללא עלות וללא התחייבות לתקופת זמן. יתרה מכך, אנו מעניקים גם ריבית זכות אוטומטית על יתרות בחשבון הלקוח. השקת חשבון הפוך מתמיד הנה נדבך נוסף בתפיסת ההוגנות של הבנק, המדגישה את מתן הערך והמענה האיכותי לצרכי הלקוח".

 

אורי ברוך מנכ"ל מרכנתיל, אמר היום, "כבנק שמרכז פעילותו הוא קמעונאות היה חשוב לנו לבנות את מודל סלי העמלות כך שייתן מענה אמיתי למגוון לקוחותינו בכל המגזרים. המסלולים שנקבעו יאפשרו לכל לקוח לבחור את סל העמלות המתאים לו כמו כל מוצר מדף אחר שאנו מציעים".

 

ברוך הוסיף עוד כי "לאחר בחינת התפלגות הצרכים מצאנו כי פעילותם של למעלה מ- 80% מלקוחות הבנק תואמת את הגדרות השימוש בסל הבסיסי. לכן, החלטנו לקבוע את מחיר הסל הבסיסי בגובה של 8.5 שקלים. מחיר זה משקף את רצון הבנק לתת מענה לצרכי הציבור, לקביעת מחירים הוגנים בתמורה לשירות איכותי, אישי ומקצועי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים