שתף קטע נבחר

יעקב פרי: ישראל בקדמת הטכנולוגיה

שר הביטחון לשעבר אהוד ברק, מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו, שר המדע יעקב פרי ועוד, נאמו במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS, כחלק מאירועי יום המדע. על הפרק: הקשר ההולך ומתהדק בין הטכנולוגיה לביטחון

"מדינת ישראל נדרשת לשמור על יתרונה הטכנולוגי והמדעי כחלק ממענה לא-סימטריות הגיאורפית, הדמוגרפית ובמשאבים מול אויביה", כך אמר ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף במיל׳ עמוס ידלין, "עליה גם להמשיך ולפתח את תחום הסייבר- על מימדי ההגנה, ההתקפה והמודיעין שלו- לחיזוק בטחונה הלאומי". 

 

 

 

 

 

 

את הדברים אמר באירוע במכון למחקרי ביטחון לאומי INSS, לרגל יום המדע. באירוע השתתפו ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק, ושר המדע יעקב פרי, וכן ראש השב"כ לשעבר אבי דיכטר, ראש המכון עמוס ידלין, והמפכ"ל יוחנן דנינו.
 
יוחנן פלסנר, עמית בכיר במכון INSS אומר "מדינת ישראל מתאפיינת מאז הקמתה בנחיתות מובנית בהיבטים של גודל השטח והאוכלוסייה ולכן מרכיב מרכזי בתפיסת הבטחון הלאומית תמיד הכתיב חתירה לעליונות מדעית וטכנולוגית כיתרון יחסי. יעד זה מומש בהצלחה מרובה על פני עשרות שנים ואחד האתגרים המשמעותיים העומדים בפנינו הוא שימור המובילות המדעית-טכנולוגית גם בעתיד".
 

טילים מדויקים יותר

ראש הממשלה ושר הבטחון לשעבר סקר את החידושים הטכנולוגיים הצבאיים שפותחו בישראל עד לכיפת ברזל שהוצגה הבוקר בכיכר רבין. לדבריו, "כשרון, גאונות ויכולות מדעיות הביאו את ישראל למעמד של מעצמה בתחום הלוויניות ויירוט הטילים. התרומה של המדע למודיעין עצומה, עוד מימי בראשית".
 
"אפשר לומר בבטחון שאין לישראל יכולת הרתעה בלי הטכנולוגיה והמדע ואין לה יכולת הכרעה בלי הטכנולוגיה והמדע של ישראל. האתגר יימשך על ידי אויבים, שכנים וגופי טרור. נמשיך לראות טילים בהרבה יותר דיוק. בתוך חמש שנים נראה טיל שידע לפגוע במטרה ספציפית כמו האולם הזה או אולם אחר".
 
"אנחנו נראה טרור מגובה מדע וטכנולוגיה. אני לא רוצה להרחיב בפרטים, אבל גם התחום הביולוגי והכימי מאפשר ליצור דברים עם פוטנציאל נזק אדיר. מערכות מחשוב יהיו חשופות לאיומים שלא הכרנו עד היום. הזמן להתגונן בפני טילים מדויקים ונוזקנים מתקדמים הוא עכשיו. יש טכנולוגיה צריך רק ליישם אותה למערכת מבצעית".
 

ישראל בקידמת תחום הלויינים

שר המדע וראש השב״כ לשעבר, יעקב פרי: "במהלך עמוד ענן, כיפת ברזל יירטה 421 רקטות. מערכת כיפת ברזל היא פורצת דרך. היא פותה בזמן שיא של שנתיים וחצי. המערכת פועלת ביום ובלילה בכל מזג אוויר ומתמודדת עם מספר מגוון של מטרות. אין ספק שיש לה תרומה מכרעת בשוטף בהיבט ההגנה על חיי אזרחי ישראל, ובחוסנו של העורף".
 
"מדינת ישראל היא אחת משמונה מדינת בעולם בעלת יכולות ייצור ושיגור של לוויינים. אני יכול לומר לכם שישראל נמצאת בקדימת המדע בתחום הזה. לאחרונה ישראל שגירה מקזחסטן את עמוס 4. יש לנו שורה של שיתופי פעולה עם משרדי מדע באירופה שתביא לפריצות דרך טכנולוגיות".
 
מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו: "נכון להיום מרבית הראיות מגיעים מחדרי החקירות, אבל אם בעוד 20-30 שנה מרבית הראיות יגיעו מחוץ לחדר החקירות, אנחנו נערכים אחרת. אנחנו עבודים בעיקר בתחום הטכנולוגיה. המטרה היא לקחת את כל מה שיש לנו ולראות איך משתשמים בזה נכון באיסוף הריאות".
  
"משטרת ישראל הולכת להפיץ בשורה בעולם. יש לנו הרבה מאוד מידע במחשבי המשטרה. איך מאפשרים לשוטר להיות נגיד למידע הזה בזמן אמת? מה שאנחנו עכשיו מפתחים, זה אפשרות להגיע למידע דרך טאבלט קטן באונליין. הוא מגיע לזירה ומאפשר לבדוק עבר פלילי, לקבל פרטים על הזירה, ידע לצלם, וידע לשלוח ולקבל מידע ותשובות".
 
אבי דיכטר, ראש השב"כ לשעבר: "אתה משדר אות לחברת הסלולר שלך וזה מודיעין. השאלה מה עושים עם מודיעי כזה. כשתקשורת הייתה בין אנשים בדרכים שונות ומשונות כמו אשגרים שהיו בולעים, היה קשה מאוד לעלות על זה. היום, לא חשוב באיזה קידוד אתה משתשמש, אתה יכול ליפול בפח".
 

יום המדע

בואו היום ליום המדע הישראלי! כל מה שחדש, חשוב ומעניין במדע הישראלי ביום אחד ובמאות מקומות שונים ברחבי הארץ. האירועים יועברו במשך כל היום בשידור חי ב-ynet. 

  • Iron Man – ממשק אדם ומכונה, האוניברסיטה העברית י-ם בהשתתפות הנשיא שמעון פרס.
  • אירוע הפתיחה Street Lab בכיכר רבין בתל אביב.
  • מדע, מוח כסף ומה שבניהם:  באוניברסיטת תל אביב.
  • המדע - לא לחנונים בלבד במרכז היזמות של עמל בחדרה.
  • מדע ואיכות חיים  - בטכניון
  • כיצד להאריך ימים? באוניברסיטת בר אילן
  • מדע בשירות הביטחון, במרכז למחקרי ביטחון לאומי ברמת אביב.
  • מדע וחברה – אירוע לזכרו של צבי ינאי בהמרכז הבינתחומי הרצליה.
  • המדע במוזיקה - פארק קרסו למדע, באר שבע. 

 

הכירו את המדענים, החוקרים והיזמים המובילים, שיראו במשך יום שלם כיצד פוגש אותנו המדע בחיי היום יום - בכלכלה, בבריאות, בתזונה, בביטחון, וגם במוזיקה. יום המדע הישראלי - 26.3.2014. לפרטים נוספים ולהרשמה לאירועים, לחצו כאן .  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
אהוד ברק
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
ידלין, ברק, פרי ודיכטר
צילום: עידו ארז
צילום: עופר עמרם
יוחנן פלסנר
צילום: עופר עמרם
צילום: מוטי קמחי
עמוס ידלין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים